Stall Ardbeg

Alla inlägg under mars 2014

Av Linda Calissendorff - 22 mars 2014 16:53

Var in med Kallma & Wilmer i dag på solänget för att köra efter provloppen var slut och banan var för dagen rätt så tung sprungen efter all snö som damp ner i veckan... Men vissa ställen å banan var torr så de är på god väg att torka upp tack å lov!   

Så när vi sela på Kallma sa Ricky -ja de lär inte bli nån rekord säkning i dag då banan är rätt sugande och hon hade inget sällskap i dag på banan,då de var tänk jag skulle sparra henne med Wilmer, men kändes som ohållbart då han mest tagit de lugnt sen senaste starten så jag ha inte lust att ligga raklång i två varv för hålla sån låg fart som Kallma tjava runt i... Så de åkte ut ensam och Kallma glänser verkligen på banan så jäkla tjusig hon är med sina höga benlyft i traven, ojoj vilken donna som för dagen nu är 1,57 i mkh så ingen liten tös denna vackra tjej!

De värmde upp och sen volta de upp och de såg ut att gå så sakta, men hon trava på i en mycket fin stil runt ,men sista långsidan tyckte hon att hon varit tillräckligt duktig så hon ville gärna vända upp och gå ut från banan...

men Ricky fick henne att fortsätta även om hon böjde sig som en ostkrok och lade ner lite på farten så höll hon sig i trav ändå så hon är rätt så travsäker måste jag säga!    sen tog hon i igen när upploppet kom så man måste ju se till att ha sällskap så man ha nån som kan ligga å dra där framme så hon inte lär sig slå av på takten på den utsida som går mot stallbacken... när Ricky kom sa tiden hon travade så trodde jag nästan inte de var sant då de såg ut att gå så sakta som sagt men de gick 1,59 första varvet och 1,58 andra varvet och kan säga att när hon kommer in i stallet drar hon inte en suck ens hon se ut som hon inte ens tränat!   

Ricky sa de att dessa tider jogga hon bara så hon tar inte ens i än, så de är ju positivt att de går så lätt för henne så bara invänta tills hon börjar att ta i självmant då kommer hon sänka rejält i tid de kan jag lova så fint hon rör sig!    De som är så roligt med henne är att hon är så lugn och stabil i alla lägen, som att fara in på banan hon dricker och mumsa hö man se knappt till henne i boxen och samma när man kör finns inget att klaga på utan så lugn och mogen i psyket och de är ju guld värt inför framtiden då de blir lite stressad av tävlingarna sen, så bra att ha en stabil tjej att jobba med nu de båda som sagt gott för framtiden!

Nya kort som är tagna i dag hon är allt den svarta skönheten i stallet!   


             


Wilmer skulle ju köras i ett 3000m jobb runt 1,50 var de tänkt, men de ville inte mannen som vill hålla 1,40 tempo så Ricky ville inte sitta å dra i honom så de blev ett 2140m istället och han såg hur fin ut som helst i traven så de blir provlopp för honom nästa lördag som sagt ska bli skoj att se han bland hästarna igen!

Nu tar vi sikte mot april tävlingarna som kommer och då ska han vara i form igen innan dess....   


Ricky var och körde Tornado i dag för testa hur han kändes med sulorna och han var rätt lyrisk över hur fiiiiiin han kändes runt slingan de var som att köra en riktig glänsare och de är ju denna vackra kille som verka tycka de är roligt att börja träna igen så nu är de bara träna vidare varannan dag och stärka upp kroppen igen!   

På måndag blir de min tur att testa köra ska bli spännande att få testa en "riktig" häst som travat in över 500 000 tusen de är inte ofta man får sitta bakom en sån häst och de roliga är att de är ju våran häst som tur är!


Nu ska jag ta och jobba vidare har kvälls passet så är en dryg kväll men sen hem till mina älsklingar innan man somna av trötthet som i vanlig ordning men vi hinner väl ses en stund innan man lägger igen ögonen för i dag....

  

Ha en skön helg mina vänner!


ANNONS
Av Linda Calissendorff - 21 mars 2014 20:54

Ja dåligt med uppdatering nu men jobba heltid å 5 st hästar att sköta så finns de lite tid! :P
Måndagen bli en tuff dag för bägge grabbar då de fick båda lopp med rätt så bra hästar som de möter och Brodde får vi ta vad vi få känns de som han måste få ett snällare lopp denna gång och försöka få ett bra rygglopp till honom,då han ha ett iskallt spår nämligen 14....

Wilmer och Kallma ska in på änget i morron så tanken är att wilmer ska gå ett 3000m jobb för han är bra i benet förutom att han sväller i när han stå på box över natten men de går ner under dagen så de är ju skönt! :)
Sen nästa lördag blir de provlopp för hans del och då bli de ett tilläggs spår så han får lära sig bättre att gå i ryggar och gå till slut i stället,dels för stärka han självförtroende att han kan runda hästarna i spåret än att försöka komma först för att vara där ohotad då han så lätt spänner sig om de närmar sig bakifrån.... :)
Kallma får gå ett jobb igen för att hon ska få mer distans i kroppen och de har hänt så mycket med henne när man kör hemma nu efter hon få gå lite fortare tempo, en heeeeelt annan häst att köra spikrak och öronen spela på henne märks hon är bara så nöjd! Så nu får hon plats med benen och hon knacka inte i och hon flyter fram känns hur läcker som helst! :)

Tonado fick vi slå på sulor fram då han blev så ömfotad av skoningen då han hade gått ett tag med för höga trakter så blev för stor omställning att bli ner verkad men i morron ska Ricky ta en motions tur å känna hur han känns med sulorna och hoppas vi kan fortsätta träna på nu! ;)

Nu blir de glass å sockerkaka med bär bli
MUMS! :)
Tjing!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 18 mars 2014 10:24

 Både Mulsta & Brodde kom med i de lopp vi anmält i och de blir två tuffa lopp så här på förhand via anmälningslistan, så vi invänta spåren lottningen men räkna ut att Brodde kommer få spår 14 på spårtrappan så de är ju inte ett kul spår.... men samtidigt måste brodde få ett rygg lopp denna gång och gå till slut istället för tuffa på i dödens, så de spelade ingen roll att vi få ett bakspår,men de var bara en som hade mer pengar än han så de var ju väntat att få ett "skit spår"

men finns inget annat att anmäla till så var bara gå ut  nu för man förstod ju att de skulle vara många före han eftersom han har ju nästan 70 tusen på sig nu och de var mellan 20-80 tusen proppen.

Nu har de frysit på ute så finns dåliga möjligheter att träna så man får ta ett lopp i kroppen som de säger inför kommande lopp framöver men tycker de är svårt att hitta nått passande för honom i april men vi får kika igenom efter umeå starten så vi vet vars vi har han nu på sommarbanan som förhoppningsvis inte ska vara tung denna gång...   


Mulstas lopp blir tufft med de kamrater han har på samma spår tillägg,så de gäller att han kan vara så bra som han kan vara, men han känns som ett osäkert kort då man inte vet hur han ska bete sig för tillfället....

Man önskade han hade kvar av de självförtoendet som han hade i höstas då hade man inte varit lika rädd motståndet, men som sagt de är ju han som bestämmer hur de ska gå och ulf kan bara hjälpa han på vägen, så får vi se vilket spår han kommer lottas de som är positivt med Mulsta är att han går från alla spår så de är ju skönt att veta han brukar inte få nån start galopp i af!   


Tornado har varit ute på sin premiär tur med uffe som fick ta den första turen runt slingan och de hade gått bra men han tyckte de var läskigt med tågbron men efter han gått förbi några gr så var de lugnt men klart allt är nytt för honom med omgivningen men de vänjer han sig snabb vid.

Uffe kört några vändor i backen och han var inte alls påverkad så de märks grund konditionen finns där men det är ju musklerna som måste vänja in sig med träning igen så vi lunkar sakta på nu med varannan dags träning nu.

Så i dag är de Rickys tur att fara ut så ska försöka hinna dit och kika på när de far ut på tränings rundan och knäppa lite kort!   


Nu ska jag ta å käka lite lunch på jobbet så man får ny energi inför em! =)

Tjing!

Av Linda Calissendorff - 15 mars 2014 20:53

Linslusen Tornado ställer gärna upp på kort! :) Han är så gosig och kommer så fort jag ropar! I morron ska vi ta en motions runda slingan ska bli spännnade att få se han framför vagnen jag ska ta med kameran de kan jag lova! :D
Nu är de natta för mig är sjukt trött......
Tack Robban för du tog in Kallma i dag på banan de var snällt gjort! :)

Av Linda Calissendorff - 15 mars 2014 15:16

I dag så fick Mulsta,Brodde & Kallma fara in på banan, då de fixat banan så bra i underlaget så bäst att passa på att dra in dom när de är toppen underlag!   

Först ut var Mulsta med Uffe i vagnen som fick testa på provstart bakom bilen först en lång provstart, sen gick själva loppet från bricka 5, men var inte fullt ut nöjd med honom de är många frågetecken just nu....

Han hoppa i första kurvan sen kom han fint igen och lade sig andra utvändligt och fick följa gänget runt men i sista svängen så kom ännu en omotiverad galopp och han gick nästan i passgång sa ulf... så antingen är han för lätt fram eller måste vi gå tillbaka till den lite hårdare käken igen för han bula ner så mycket i käken så dår får han som plats problem å han tar till galoppen... Hmmm ja han avsluta i af på upploppet hur fint som helst så inget att klaga på den farten men som sagt vi måste komma på nån lösning varför han ska hålla på hoppa i tid och otid då han funka så  så bra i östersund på en tung bana där om något så ska han ju hoppa tycker man....

     


Kallma var i dag hur fin som helst hon gick distansen i dag på 2.03 men blev som tvär lat efter Wilsen kommit på efter sista långsidan så då hon får för långt försprång vill hon bara vänta in sin kompis....

Men som sagt hon går framåt och de gick ännu lättare denna gång sa Ricky och hon går ju mest och lalla i den här farten så finns absolut mer fart att begära av henne, men vi skynda långsamt istället så hon ska vara trygg i den fart hon går så sänker vi eftersom vi tränar vidare och de känns redan nu att de inte ska vara nått problem att kvala de känns som de kommer hon fixa lätt med rätta förberdelser!   

     


Brodde han fick gå ett 3000m och kändes hur fin som helst sa Ricky, jag såg inte på då jag var tyvungen att fara jobba igen, men han hade gått 1,30 i 2000m och avsluta sista 1000m på 1,25 så de var ett bra jobb till mannen som gjorde det bra då Ricky sa att banan var rätt jobbig då de lagt nyss på grus som de harvat upp oxå så de var lagom fart för mannen som ska förhoppningsvis starta om ca 1 vecka...   


Nu ska jag fara till Tornado och fixa till åt han innan jag far hem för dagen och fortsätter att tvätta ben på wilmer i natt vakna jag kl 0315 av att jag hörde ett frenetiskt skrapande på betong golvet, så jag gick ut å där stod han och hade ont i benen igen då han var alldelens "krusslig" igen trots jag smode in han ordentligt innan vi natta dom kl 20..... så smorde in han med matolja sen var de tyst igen så tur han väcker upp matte på nätterna när de är som mest olidligt! Tvätta han igår och körde en sväng tidigare på kvällen och han trava hur fint som helst så de märks de blir för svullet av att stå inne på nätterna man önskade de var varmare ute så han kunde vara ute dygnet runt de vore det bästa... men jag gör allt jag kan för göra de bästa jag kan för mannen så tur de går motionera för cirkulationens skull så bara härda ut de ska väl gå över snart tycker jag!

Ha en skön lördag nu mina vänner! =)Av Linda Calissendorff - 14 mars 2014 11:28

Igår kväll kom fina tornado till skrike och de var en väldans fin kille som klev ur transporten! :) Han var nog rätt trött efter den långa resan för han kolla runt lite i stallet men sen så stod vi och mysa en stund han å jag innan han fick täcke på sig och sen gå in i boxen för äta och dricka vatten! I dag ska han få brodd skor på sig så han inte halka runt i hagen för de är fortfarande is kvar....
Han ju tränas upp kroppen och konditionen igen så han få träna på järn skor tills de är dags för nått banjobb framöver nu blir de lugnt igångsättande och bli att vänja in han på samma back träning som Brodde fick när han kom hit så de bli toppen att börja bygga upp musklerna igen på de viset! :)
Ska bli spännande att sätta igång honom för de är verkligen en fin häst på alla vis tror
detta kommer bli hur bra som helst och hoppas han ska få en ny tändning hos oss nu när han varit borta ett bra tag från tävlandet bara hoppas han ha gnistan kvar nu när han är valack då han tävla som hingst förut men de märker vi nog rätt omgående hur han är som! ;)
Nu ska jag jobba vidare drygt med heltid tycker jag bo på jobbet just nu när man bara vill vara hemma och träna alla fina hästar vi ha tillsammans....
Hej så länge! :)

Av Linda Calissendorff - 11 mars 2014 16:05

Har beställt ett par nya ice-vibe skydd  som kommit i dag på posten,de ska kyla benen efter tävlingar/träning sen kan man ha enbart vibration innan träning för värma upp senorna och ligament i benet perfekt att ha i transporten innan man ska på tävling...   

 


FÖRBEREDA
ICE-VIBE skydden är laddningsbara vibrerande skydd som ökar cirkulationen. Med skydden på innan du åker kan hjälpa dig att förbereda dina hästars ben för träning i stallet, detta gör de genom att öka blodflödet till senor och ligament och gör dem mer elastiska, vilket kan bidra till att minska risken för skador.

FÖRBERED ENDAST GENOM VIBRATIONER
Ben efter att ha använt vibrationer endast från
ICE VIBE skydden. Redo för träning.

BEHANDLING
Det är viktigt att du ser över dina hästars benen för att minska ömhet och svullnad, men uppmuntrar blodflödet för att läka. Efter träning kan du använda vibrerande skydden med de inre kylande förpackningarna som skapar kall cirkulation, detta kyler benen, minskar ömhet och samtidigt bibehåller blodflödet så att du kan hjälpa läkningsprocessen.

REPARERA
ICE-VIBE skydden har en automatisk timer, detta ger dig hjälp att reparera din hästs slitage i stallet eller ute på fältet, både före och efter träning.

Använd inte på frakturer eller infektioner

EFTER ANVÄNDNING ICE PACK & VIBRATIONS TERAPI
Sena efter att ha använt kylpåse och vibrationer med ICE-Vibe boot.
Benet är betydligt svalare.

Ice-Vibe är inställd på de optimala inställningarna för olika behandlingar.

Nivål 1 -Behandling av ömhet och svullnad. Används med eller utan kallt pack.

Nivå 2 - Ökar omsättning med eller utan kallt pack. Kan användas för att förbereda ben för träning.

Nivå 3 - Starkaste inställning kylbehandling efter träning för att reparera slitage.


Så ska bli spännande att testa detta på wilmer nu när han är svullen så kan man kyla samtidigt som man vibrera bort lite svullnad!   

Återkommer med rapport efter jag ha testat de ett tag!Av Linda Calissendorff - 10 mars 2014 21:04

Nu är de bestämt att han ska flytta upp till oss i norrland så de bli spännade att se hur han ska funka här uppe men med de han har presterat där i söder ska han räcka en bra bit här hemma! :D
Han åker på onsdag från Malmö ha fixat transport i dag så han anländer hit på torsdag så ska bli spännande att se honom har ju bara sett kort å jag gilla de jag ser! :))
Han kommer stå hos uffe från början nu tills vi kan fixa hage här hemma till sommaren, då ulf ha bästa upptränings möjligheter där hemma så bli de enklast för oss alla.
Vi påbörjar träningen redan till helgen med en lättare tur runt slingan så går allt om planerat ska han vara igång runt juli/aug beror på hur snabbt han är i form igen efter den långa vilan efter kasterationen i höstas så är han bara sporadiskt körd!
Så tack snälla Per & Anette för denna fina möjlighet att få ta över en sån duktig kille vi lovar att ta hand om honom!<3

Igår var vi in med Kallma och Mulsta på banan för testa ett lättare banjobb med Kallma och hon jogga runt på 2,14 första 1000m och 2,08 andra varver å hon andas inte ens när hon kom in så de gick på lätten för henne de tiderna efter ett halv års frånvaro från banjobben! :D
Så vi var mer än nöjd med henne och hon såg fin ut i traven märks hon bli osäker i kurvorna de var lite mjukare där så då kunde hon ta nått hjälp steg i mellanåt men hon ha ju varit i från länge nu så de där kommer med tiden de är ju svårt att ta kurvorna för gröngölingarna..... :P
Mulsta fick få med som sparring partner aå han trava runt med spelande öron å tyckte livet lekte så han är i form för han busa runt sen i hagen när han kom hem så märks han gilla att träna på han annars bli han lite butter å sur på de andra... ;)

Wilmer är lite svullen än så bli en skritt tur i morron för vagn för se om se släpper fortare,annars bli de medicin har pratat med vetrinär å de tyckte vi skulle avakta när han inte ha nån temp, så ska vi se om de släpper
med motion istället för ge antibiotika vill helt undvika de men måste man så måstr man.... :(

Nu bli de dusch sen soffan ha gått över på heltid i dag så bli dryga dagar från 730-17 de flesta dagarna men ha man strävat efter en 100% i alla år inom vården så får man ta chansen när man få den.... ;)
Natti natti!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se