Stall Ardbeg

Alla inlägg under juni 2014

Av Linda Calissendorff - 20 juni 2014 22:36

 


Denna bild talat för sig själv och jag är en sån person att ha man förbrukat min tillit så är de lååååååång väg att gå innan man är tillbaka ( om ) man kan komma tillbaka hur de var innan den tilliten försvann....

Punkt ett i mitt liv är att man ska kunna lita på varandra och visa omtanke för varandra, vilket är viktigt i alla sorts sammanhang med människor och jag är inte lång sur utan ha en väldigt kort stubin,men som sagt inte långsint på nått vis tycker inte de finns nått som är värt att gå och älta i blir ju inget bättre av de direkt!

Jag och en person som jag känner ha haft ett förtroende problem sen första början och visst jag ha släppt de där så gott jag bara kan, men så fort de ställer sig mot sin spets så får jag panik känslan av att åter igen bli sviken och de är bland de värsta känslor man kan ha får ren panik känsla av att slå mig fri innan de händer....

De har hänt några gr att de inte hålls de man lovat och för mig så är de viktigt att hålla de man lovar ,annars är orden inte värt nått i slutändan! Kan vara en skit sak för den här personen men för mig är de ingen skit sak alls utan åter igen känlsan av svikenhet.

Det är samma sak när jag inte ha kontrollen på min son Edwin då han är hos sin pappa (får panik känsla) som tar de mesta med en klackspark och är inte alls lika orolig över hans faktisk livshotande sjukdom om den inte sköts på rätt sätt som jag är...visst de sägs att mammor är hönsmammor, men med all rätt kan jag tycka man kan aldrig vara för rädd om ett barn de är när man sluta vara de, som man slutar vara förälder...

Jag offra så gärna min sömn på nätterna för veta Edwin ligger bra visst jag vet man kan bli utbränd,sjuk och dvs andra saker om man sover i intervaller som jag gör på nätterna, men för mig är de ingen diskusion jag gör de för MITT barns skull för HAN ska få ett så långt liv som möjligt i framtiden och jag offra min hälsa vilken dag i veckan för honom för JAG ÄLSKAR HONOM över allt!

Läste en artikel om en mamma till en dotter som var 21 år gammal som hade diabetes och hon skötte väl sin sjukdom så där och så klart en orolig mamma som försöker släppa kontrollen till sitt vuxna barn.... men förstå hennes panik oxå att inte veta hur de är med dom när de bor tex ensamma i lägenhet utan nån i sin närhet....

Hennes och min värsta farhågor blev uppenbart då denna tjej endast 21 år gammal inte gick att få tag på så klart en jakt att leta efter sin dotter medveten om denna helvetes sjukdom måste ha gnagat denna mamma för varje sekund på de dygnet innan de hittade henne död i sin lägenhet som hon nyss skaffat....

Fatta att hitta sitt barn som hade somna in pga sin sjukdom av att hon var för hög i Bs så kroppen stanna upp pga av förgiftningen som sprider sig i kroppen av att ligga för högt i bs....  

Samma är d eju om de blir för låga i BS så de hamna i medvetlöshet (koma) och de kan stryka med av det med vilket är min fasa ska hända på nattetid därav mina ständiga koller på nätterna för att inte missa om han börjar bli låg men hur fan ska de gå när han blir större och jag inte kan påverka honom på samma sätt??? Kommer tvinga pojken att bo hemma för kunna påverka han och hålla lite koll för jag är livrädd dessa tonår vi har framför oss tills han är vuxen och förhoppningsvis ska kunna sköta sin sjukdom på ett bra sätt!


En person jag ha en stor tillit är fina Sandra som är här och rider hästarna och de är så fruktansvärt skönt att hon är så självgående så hon sköter sig själv som kan lasta och dra i väg å träna på mon ensam så man kan släppa allt vad som heter häst när hon är här! De är så mycket värt de än att man måste närvara för hjälpa till med de mesta då är de som lika bra man gör de själv på en gång då man igentligen inte sparar nån tid alls på att ha nån som ska "hjälpa" en...   

I dag har hon ridit dressyr på Mulstaoch Kallma och farit med Brodde upp till sandmon i bjästatjärn och galoppat 2 gr i sandbacken där och Brodde hade skött sig snyggt å tyckt de var hur roligt som helst!   

Hon fick han tyvärr bara i vänster galopp vilken är rätt förklarligt då han är starkare på den sidan och vill lurka undan den svaga höger sida men de kommer nog med tiden man får vara nöjd om han i af tar nån i höger men målsättningen är lika många i höger/vänster galopp för bli liksidig!

Jag och Ricky tog Wilmer till skrike då Tornado skulle gå motion så körde vi dom tillsammans så de gick 11 st repor i backen och wilme rvar hur lugn och fin som helst i rygg på killarna.

De roliga var att jag var tyvungen att släppa Ricky före mig då Tornado var taggad till tänderna och låg på så han höll på sticka för han uppför backen så efter 2 st lugna han ner sig och var sitt vanliga coola jag!   

De finns än drag i den heders hästen som ska kvala nu i juli på solänget ska bara vaccinera han nu innan så de är klart för anmälning! Han gick ett banjobb förra söndagen på 23 första 1000m sen avsluta 20 andra varvet och han var pigg hela vägen runt så skoj att han verka ha tänt till nu på slutet ordentligt!   


Nu är de en varm dusch som gäller sen sängen...

Hoppas ni haft en mysig midsommar firande med familjen och att ni inte frysit ihjäl i denna kalla sommar....  
ANNONS
Av Linda Calissendorff - 18 juni 2014 11:36

 Nu är startlistan klar till den 24 juni på solänget där Wilmer & Mulsta ska mötas i samma lopp igen!   

Wilmer står på start denna gång 2 st andra och fick spår 3,hade helst haft spår 1 en sån här gång då han är startsnabb men de går från spår 3 men huvudsaken man slipper spår 2 så är jag nöjd! Så nu blir de satsa från start  med wilmer denna gång och försöka dra de som går där framme och de är om man ska kolla tiderna i de övriga så är de Mulsta som ha bästa kort lopps rekordet,han ha blivit snabb ut från start bara han inte går i pass, så han ska absolut inte räknas bort! Han fick Ingvar Nyberg som chafför då Ulf hade egen med i loppet och han är en duktig kallblods kusk med god erfarenhet så de blev bra ändå då uffe inte kunde köra så tummen upp för hittat en bra kusk i dessa breddlopp!   

Mulsta fick spår 3 på sista volten vilket är bra då kan han avancera i spåren omgående om de inte blir trafik problem efter vägen... Så nu håller ni tummarna för grabbarna våra och hoppas de får med sig en fin slant hem till stallet!

Nu kommer Anna och ska sko Kallma och Kallrappa bak så tjejerna ska få sig en motions tur i kväll då Ricky får köra Rappa och Sandra rider Kallma som sällskap,jag jobba i vanlig ordning tråkigt men sant....  

Ha en skön dag ni lediga här är de kallt som satan blåser å är höst vindar....Blääää vars tog sommaren vägen??


ANNONS
Av Linda Calissendorff - 17 juni 2014 09:24

Sandra kom ut i går kväll så lasta vi Mulsta & Wilmer och for till Näske för galopp intervallerna i backarna mot nationalparken.
Regnet hängde i luften men tack å lov kom de bara lite dugg regn så vi klara oss bra från ovädret men de blåste rejält istället....
Jag ha bara testat en galopp på Wilmer för 2 års sen sist ha jag för mig, så var lite små nervös hur ha skulle bete sig då Mulsta måste ha bra fart under hovarna för gå över i galoppen så förstod jag att de skulle komma i väg före oss i backarna...
Men den underbara och kloka häst jag ha så tog han galoppen rätt snabbt när jag begärde och han var mest förvånad att han fick galoppera första backen! ;)
Andra backen så tog han galopp från sakta trav och han gick i en rund och bärig galopp uppför hela backen,framför allt sakta och han brydde sig inte att Mulsta och Sandra drog i väg utan honom! *Älskade häst* <3
Sista backen så tog komandot från skritt även fast Mulsta starta med en rivstart bredvid honom så tar han allt med ro och de är ju en stor skillnad mot för när man kör då skulle jag fått hålla han för kung och fosterland om vi körde tillsammans så nära och den andra drar i från! :)
Så han är inte bara vackrast utan även en klok kille jag har och som bär sin matte som är ringrostig under sadeln som jag vore ett skört äggskal! :)
Så nu på självaste midsommar afton åker vi med hästarna till mon så får de få i sandbacken där istället då denna väg var lite väl hård i mellan åt. ... så ska bli skoj att fortsätta rida han och se hur han tar denna träning som men stark å fin rumpa får han allt och de bästa är att han själv byter galoppen så han blir liksidig på bägge sidorna! :D
Ja sa ju han är klok.... *ler*
Ha en bra dag trots de är bara 9 grader varmt å hästarna ha regntäcken på sig ute och jag långkalsonger å min fundering är:
-vars är sommaren???? :(

Av Linda Calissendorff - 16 juni 2014 10:25

I går var Sandra här och red lite dressyr på Brodde här hemma  på lägdan,så jag passa på och fota de fina ekipaget!  

   Sandra testade även att galoppera uppför lägdan å vad de både tyckte de var skoj! De fullkomligt lyste om dom när de kom i en rund fin galopp å de är ju första gången uppsuttet så han skötte sig hur bra som helst inge bockande eller några andra dumheter denna häst är både klok och vacker!

De som är fantastiskt är att han har sån naturlig bärighet i dressyren för detta är max 20 gången han blir riden och han går fint i form i både skritt och traven, så de är som en kompis sa- De hästar som tjänar bra med pengar de ha en naturlighet för dressyren oxå och jag håller med av alla ridtravare jag ha sett så är de en sanning i detta!    


Första galopp turen uppsuttet!   

   


Andra galoppen!   

      

Avslappnad i hela kroppen efter ridpasset

   


Avskrittning efter ett fint dressyr pass

     

Av Linda Calissendorff - 16 juni 2014 09:46

Nu ha vi tömkört han 5 gr och nu kan jag gå bakom med Ricky, men ha ett långt grimskaft i fall han skulle börja konstra om vi möter bilar, men han ha börjat visa fin bjudning på bettet och går i fin takt fast skritt! :)) Han och Krabaten härjar nu flera gr om dagen för sen helt plötsligt bli så trötta så de ligger ner som de vore dö i hagen... ;)
De kommer bli starka välmusklade grabbar av lekandet de kan jag säga som de far runt i hagen *ler*

I går kom Rickys bror Jonny hit och börja skala bort matjord till dem framtida ridplanen så nu hoppas vi hästarna travar in en slant till denna månad så vi kan beställa lite grus då kommer de bli perfekt att dressyr träna dom på hemma plan! :)
Längta tills den är klar...
Kallt och blåsigt ingen Bredångers slätt i dag så trist vi verka få en skit sommar... :(
Men hoppet är att juli ska bli bättre då man ha semester! :)

Av Linda Calissendorff - 14 juni 2014 09:29

Hade tur som fick byta min kväll på jobbet mot dag istället så de är ju skönt att kunna få sluta kl 13 en dag som på gamla goda tiden... :)
Då kan man ägna EM åt kika på Vi från Boden där solängets stolthet Lord Rocken starta idag och vi hoppas på vinst för Team Frölander! *håller tummarna*
I går var vi till Skrike för träna Kallrappa & Mulsta runt slingan bägge kändes fina så tummen upp för dom! :)
I dag är de Kallmas tur men såg i morse att hon tappat en fram sko IGEN.... så nu bli de flärp skor fram orkar inte med dessa tappskor mer.... :( Ha haft garanterat 6 tappskor inkl uppvinklade skänklarna på skona på hon och Wilmer den sista tiden de kan ju få en annan att bli galen då man vill kunna träna ordentligt.... sen lejer man ju hovslagare för de, å allra helst nu då de är så lite att spika i på hovarna pga de trampat av sig dom så vill man inte spika själv heller... dryyyyyyygt!
Brodde är fin i alla benen och pigg efter starten och de är ju alltid skönt att få ett sånt kvitto efter en start,allra helst efter en sån prestation som han gjorde i torsdags så nu sikta vi vidare mot nästa lopp som bli på Hagmyren den 30 juni! :)
Proppen är samma som sist stängt vid 100 tusen auto men nu 2140 m, ingen nackdel för Brodde då han är stark så bara hoppas vi komma med på 513 p kan bli svårt för de krävs ofta över 600p för vara säker nuförtiden... Han ha ju 13 p för mycket för komma med i breddloppen tyvärr så finns risk man inte komma med nånstans å de känns ju trist då han är i sån fin form...
Jaja bara anmäla å hoppas på en enorm tur!

Mulsta och Wilmer får ut i breddloppet den 24 juni på solänget om de kommer med men de ha ju runt 260 p så borde gå vägen.

Tornado ska gå intervaller idag på banan så nu är han gång med snabbjobben och han känns pigg och framåt igen vilket är ett gott tecken! :D

Nu ska man ta och jobba vidare....
Ha en skön lördag nu!


Av Linda Calissendorff - 13 juni 2014 00:57

Ja denna kväll blev väldigt lyckad på många plan kan jag säga med facit i handen! :)
Först ut var wilmer som mötte alldeles för bra hästar men de visste vi ju då vi såg anmälningar så vi var nöjd med felfritt lopp och rekordsänkning och Wilmer levererar de som matte önskat så klart! :)
Han blev oplacerad men sänkte sitt rekord 2 sek så han gick 32.8 och på ett bra sätt så nu blir de ställa han på start nästa gång ett 1640 m med dubbla tillägg då ska de satsas framåt i spåren från start!
Han skötte sig exempel i volten ingen trots de föraktade spår 5 men trots en omstart så trampa han fint i väg lite spänd men ändå lugn på samma gång så vi är nöjda med killen!   
Brodde han var så lugn i dag och stod mest å gäspa i boxen innan start så han var verkligen en cool kille i dag vilken jag tror han blivit av dressyr träningen där de får tänka på ett helt annat sätt! :) Tack Sandra för all kärlek och ridning du lägger på Brodde! Du är värd en guld stjärna!!!!   
I loppet så kom de i väg bra från start och lade sig utvändigt sen sista 800 m gick Susanne ut i 3 je spår och låg där tuggande meter för meter till upploppet kom då började hon köra på honom då gick han som skjuten ur en kanon och hästen som låg i ledningen mest hela vägen fick allt jobba de sista 100m förbrilt, men Brodde hann inte fram innan målinjen de skiljde bara ett huvud max på dom om knappt de.... Hade upploppet varit 5 m till hade han vunnit, så fin var han och med tanke på den tuffa resan så gjorde han de för jäkla BRA!!   
Han gick en 14,6 så vi är så stolta över våra fiiiiiiina kille! Tack igen Per och Anette för vi fick chansen att få äga en sån fin häst som Brodde och till hösten kommer Tornado ut på banan då hoppas vi på en ny tändning av den  fina heders killen som vi fått av familjen Sunnanväder! :)
Nu kan vi somna gott när hästarna presterat så fint i kväll! :D
Kram och gonatt på er!


Wilmer & Ricky i värmningen


Susanne & Brodde i värmningen

Av Linda Calissendorff - 11 juni 2014 16:22

Flitiga Sandra var ut i dag och hon ha hunnit rida dressyr på Mulsta, Brodde och även Kallrappa fick lära sig dressyrens konster! :)
Hon verka vara lite irriterad i munnen när hon rids synes så tydligt än när man kör, så bli nog fara och kolla igenom tänderna på henne hos Anna inom en snar framtid.
Ska även be Kiropraktor Monica gå igenom henne nästa gång hon kommer då hon gärna går lite med höger höften nedsänkt så vill gärna veta allt är ok innan man börja snabb jobba så bli lämplig att kolla henne nästa gång monica kommer ner till ö vik! :)

Nu är de bara Kallma kvar att motionera så vad enkelt man fick i dag! :D
Tack Sandra för din ambition för ridningen och för du vill vara hos oss och rida! :)
Hästarna är lika nöjda och glada som vi! <3

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se