Stall Ardbeg

Alla inlägg under juni 2014

Av Linda Calissendorff - 10 juni 2014 20:43

I kväll ha vi varit ute i Skrike med Kallrappa & Wilmer och husse var nöjd med Rappa i dag efter motions turen!  

Hon har blivit så SNYGG i kroppen drgit i hop sig så fint på dessa 3 veckor och hon var inte alls lika flåsig som sist vi körde utan hon tuffa på fint bakom Wilmer och när jag drog på  där framme med Wilmer så länger hon bara på steget och är med där bakom och kämpar på med sin glöd för träning!

Nu sen de lätta halv runda skorna kom på så knackar hon inte skor och hon går rakt i backen!   

Så känns skönt att man fått till de så hon kan fortsätta stärka sig i backen i Skrike ett par månader innan de är dags för snabbare jobb på rakbanan.   

Wilmer kändes mjuk och smidig och han fick massage i går och i söndags var jag & sandra ute på en  ridtur bort mot Näske ridplan för lite dressyr och Sandra red Kallma som var lat för dagen. *ler*


Tornado kördes i samma veva då vi var dit och han ha piggat på sig i träningen igen då han ha varit halv slö i nån vecka men nu var de lite mer fart under hovarna så de blir ett intervall pass denna vecka är de tänkt så han får lite tempo i kroppen vilket behövs efter denna back träning han nu gått för stärka upp sig ordentligt inför kommande uppgifter i höst!   


Brodde ha Sandra mest ridit honom sen intervall passet i fredags, när vi var tillsammans med Brodde och Wilmer på rakbanan på solänget vilken är toppen för honom att träna på smidigheten. *ler*

Jag körde Brodde och han tuffa på i tempon mellan 28-30 och han kändes bara fin.

Wilmer körde Ricky med öppet huvudlag och då är de mer gas under hovarna så han tog i för kung och fosterland trots jag for i väg tidigare med Brodde för han skulle vara lugnare men han pep i väg i 30 fart i intervallerna och då är de "uppåt" på rakbanan å de bara susar i väg för honom,helt sjukt vilken utveckling de finns i denna herre fartmässigt!  Man kan ju bara drömma om när han är så lugn så man kan liksom släppa efter på tömmarna och han bara länger på stege..... men de är ju en bit kvar, än just nu de är hålla fulla linor ända in i mållinjen som gäller än....måste se rätt galet ut att ha så mycket i tömmarna på slutet när vissa travar runt med slaka hängande tömmar då kommer Wilmer "pullandes" i mål! *skratta*


I morron ska vi dra Kallma till mon för köra med Robban & Wilsen ett intervall pass där så hon får röra sig lite hon med, som har dragit i hop sig i  kroppen å blivit smärt och smidig å än snyggare än vad hon var innan!   


Viktor ha vi tömkört nu 4 gr och han är så lugn och stabil, men grejar på mycket med lill munnen så ska testa ett annat bett, sen ska vi beställa tid och kolla om han ha vargtänder på G i så fall ta vi bort dom så snart som möjligt så de inte ligger och stör när bettet är i munnen... Annars är han så trevlig att hålla på med så mysig och go kille de är!    Han ha redan växt sen han kom på betet han ha skjutit i väg med baken på dessa 3 veckor helt galet vilka växtperioder de har de små liven... *ler*


Nu ska vi släppa ut grabbarna som stå inne och käka lite kraftfoder innan de är dags för sänga för i dag... trött efter dessa dagsturer till kl 17  varje dag... *gäsp*

Ha en skön kväll ni andra! =)

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 7 juni 2014 19:33

Jag blir så fruktansvärt besviken och ledsen över att de ska finnas folk som är förälder när de passar att vara det och att de mesta ska gå före, än att umgås med sitt eget barn saker som går att lösas ( om man vill) men klart de är väl roligare att visa sig utåt än att vara med sitt eget barn vilket jag själv kommer aldrig att förstå hur de tänker,blir bara så jäkla trött på osmarta människor!

Har sett/hört en hel del tyvärr just pappor då som gör så här med sina barn och de förvänta att man kan leva samma liv som tidigare innan man skaffa barn, men HALLÅ man bör väl ta sitt ansvar och stå upp för sitt barn då man kanske själv behöver sitt barn att ställa upp på en själv den dagen man blir äldre och man kanske blir besviken på att man aldrig få hjälp ,men de är då man ska ransaka sig själv hur man har varit som förälder innan man klagar på sina barn!

Jag har den turen att träffa Ricky som är precis tvärtom och kan säga att Edwin har ett enormt stöd av Ricky och utan han så vet jag inte hur de hade gått med Edwin som är rätt så krävande på sitt sätt, men han behöver en fast och trygg hand som kan hjälpa han i den svåra sjukdom han har och jag känner mig så trygg med att ha han med mig i livet för mig är de värt ALLT tusen gånger om!   

Tack Älskling för du finns där för oss!   

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 6 juni 2014 21:55

Titta vad vacker han är så blank och fin i pälsen! :)
LÄNGTAR till sleipner ska ha unghäst visning i höst, då hoppas vi på fina poäng!


 

Av Linda Calissendorff - 6 juni 2014 10:19

  Nu jäsingen ha de varit skönt ute på dagarna så vi ha haft hästarna ute på nätterna men den stackre som blir mest anripen av våra elaka små sviare som de kallas i norrland är ju Brodde som är alldelens full av dessa små bulor på bringan fram och upp mot halsen...   Restan ha kklarat sig bra så han ha fått haft regn täcke utan foder på sig under natten så man kan skydda han mot de värsta i af.


Nu har Sandra kommit hem på sommar lov så nu har hon ridit dressyr på Brodde i 2 dagar och han tycker de är så mysigt att nån rider honom och han får ha en mys stund med henne alldelens själv han behöver verkligen detta kompliment till travet och de två är som klippt och skurna för varandra så innan hösten så har sandra en fin dressyr häst skulle jag tro!   

Hon tog även ut Mulsta för galopp intervaller uppför skule skogen i onsdags så han fick allt kämpa på i 3 st intervaller och han hade varit så nöjd efteråt så de är där toppen för lilla Mulsta de där!


Har anmält och kommit med på solänget den 12 med Brodde & Wilmer och i wilmers lopp så får han nog putsa till rekordet rejält, då de var ett tufft lopp IGEN.... 4 st ston på start varav en gått en 31 tid sen är de 11 st på hans tillägg på 20 m varav JOP kommer med 2 st bra kallblod i vanlig ordning... så kan inte säga vi har tur med loppen vi kommer med i direkt! Var ett lopp i går i Östersund där ett solängets ekipage vann stort på en 34 tid som wilmer nu har gått 3 gr men kommit bäst som 4:a på de, men de vann överlägset på de som var stängt vid 20 tusen så man ska ha flyt helt enkelt vars man kommer med i för lopp och vilka man möter!   

 


Broddes lopp är ungefär likvärdigt som förra kanske inte lika bra tider ha de gått men vi fick spår 10 med han så hoppas han kommer ner i en bra rygg  och att susanne kan lotsa han till en bra placering från ett bakspår men han var så fin förra gången så hoppas de slipper råka ut för strul och att nån försöker trycka ner sig framför dom trots de inte finns plats... Han och Wilmer ska få gå intervaller i kväll på solänget så de få ur sig lite energi då de mest tagit de lugnt sen de starta.


Har så otur med tappskor just nu för Wilmer ha lyckas dragit av sig 2 framskor,Broddes ena aluminium sko var av på hälften å på råga på allt skulle jag köra den enda som jag trodde hade skor varav Kallma men då hade hon tappat ena fram skon med.... Så jag var allt annat än nöjd i går då de hade varit skönt att köra bort några i går redan, men de gick sig icke och kan tillägga att vi ha världens bästa hovslagare Anna som kommer ut en röd dag som denna för fixa skorna så vi ska kunna träna! De är service de, för de sitter inte i att hon inte skor bra de är fenomenala att trampa av sig skorna trots de lägger in dom så de ska banne mig inte gå ,men de har lyckas ändå!


Ha lyckats fått tag på en jätte fin Royal Ergo vagn som de använt som demo vagn 2-3 gr från  Royal i skellefteå som vi fick ett super bra pris, så längtar tills den kommer på torsdag så man ha nån riktigt att köra i här hemma vid, då vi ska få ordning på en väg sträcka på 1,3 km med lite djupare sand på en skogsväg i närheten så vi har nått att träna på sommar tid här hemma då de är ganska tidskrävande att sitta och transportera hästarna varje gång man ska träna... Å de bästa är att de är sidostänger på den så man kan komma åt dom i tränigen med allra helst för Kallma och Kallrappa så gärna fuskar lite i backarna när de går i sakta tempo!


 


Små grabbarna Viktor och Krabaten de är inne i en växt period de ligger mest och grisra å sover i hagen allra helst nu när de är så varmt så de ha blivit så fina i kroppen nu när de går på gröning precis vad Viktor behövde då han hade tunnat ur sen han skiljdes från mamma och blev ensam så han har lite att ta igen men han är bra grann den svarta hingsten!   

     


Ett litet film klipp när de busar runt i hagen! =)
 
 

Ha en skön fredag nu ni som är lediga en annan jobbar i vanlig ordning så en helt vanlig dag för mig på jobbet...  
Av Linda Calissendorff - 3 juni 2014 10:51

        Vi hade så fullt upp i går så vi kom in kl 23 så hade ingen ork att blogga om gårdagens lopp med Wilmer....


Han var hur cool som helst när vi åkte och han vet direkt när de är tävling på G då man tar fram pälsglansen börja och börja putsningen, sen när man fläta manen och klipper öronen mm.mm då träder han in i en diva fas och han är alltid lika läcker och se på när han spänner upp sig lite extra och se ut som en mallgroda och går med späntstiga steg in i transporten utan att tveka en sekund!   

Vi kom upp och han står och små sover i boxen de är hans sätt att ladda inför tävling så han tar allt med ro även på tävlings platsen vilket är otroligt skönt!

I värmningen så sa Ricky att han var lite pigg men absolut inte het och spänd som jag var rädd för när de ändå är banan han kvävde sig på... så allt såg ju bra inför starten förutom när man såg JOP 3 åring Gott olle som glänste på banan  och man visste han stod 40 m före och i värmningen lunka han runt i 30s fart( vilket även wilmer gjorde i 500 m )    Men som sagt förstod detta är ju en blivande kriterie häst då han rensa motståndet totalt i 3 årings löpet med en annan häst, så förstod ju att detta skulle innebära en uppvisning även i vårat lopp och man kan inte låta bli att känna en känsla av otillräcklig som amatör då man möter sveriges bästa kallblods tränare och de förutsättningar /hästar han har att komma med men de är ju som de är man möter ju proffsen dagligen när man tävlar så jag tycker ändå bredloppen är bra, då är de mer chans att få bättre placeringar, men då tycker jag man ska slåss om samma vinst pengar då de kostar ju även för oss amatörer att hålla hästarna fräscha och övriga kostnader...

Ja loppet gick och de kom i väg bra från spår 5 och Ricky tog ut volten lite extra så blev lite sen men de är för wilmers skull så de inte blir att han gör en start galopp i all iver från trångt spår men de gick framåt i 3;je spår rätt omgående och hamna i dvs strul som man tyvärr inte se på LIVEN för JOP häst öppna ju 31 första 500m så dessa tilläggs hästar syns knappt i rutan... Hur som haver så kommer de framåt i spåren och precis i den kurvan han stöp så snubbla han till då han trampa av sig höger fram boots....   Så när han fick ner han i trav igen så hamna de sist igen så var bara att avancera framåt i spåren igen och fastna bakom en som fick en galopp men hästen ställde sig rätt snabbt men han drog ju nästan tvärnit så wilmer höll på fara rätt in i gubben som var alldelens gör gammal för ens köra travlopp....*suck*  i samma veva öppna Gott Olle 29 första 1000m så de var ju bra tempo i loppet då de andra jaga de som tömmen höll för! Så till slut så kommer Ricky förbi denna gubbe men de var lite jobbigt för wilmer att trava med bara en boots så han var lite rullig i traven så han våga inte chansa på upploppet utan han kunde ha knipit en 6:e plats men han höll hellre igen för att han skulle trava in i mål vilket är helt rätt tänkt!   

Så wilmer gick en 34,8 med galopp så han gjorde de bra med dessa trafik problem och jaga från 40 m tillägg i detta lopp de är som Ricky säger man råkar ju ut för alla trafik problem där bakifrån tyvärr.... Så nu anmäler vi ut han på solänget den 12 juni på tillägg 20 m endast för hingstar/valacker upp till 50 tusen och hoppas han ska kunna ha bättre chans men nu stå ju stona framför men de finns inga andra passande proppar då han ofta få stå tillägg på minst 40 m. Sen sikta vi på ett lopp på solänget i slutet av juni där de är upp till 100 tusen och tillägg  20m vid vunna 30 tusen och  40 m vid 60 tusen ett 1640m lopp så där stå han på start och då blir han svår att nå kan jag säga om han kommer med där!   
Så summa kardemumma är vi NÖJDA med Wilmer som blir bara lättare och lättare att köra i loppen och de är som Ricky säger när han tänker tillbaka att han fick mest åka med i vild panik runt banan med björngrepp och försöka hjälpa wilmer runt men nu kan han köra han och wilmer lyssnar och lita på Ricky så de är räddningen han få köra denna häst annars hade jag inte haft han som tävlings häst om de suttit nån annan där bakom som kanske är lite för offensiv på fel vis... Så nu tränar vi vidare mot nya tävlingar!

Brodde får gå ut den 12 juni med samma lopp som sista auto 1640m stängt vid 100 tusen men denna gång får susanne Osterling testa köra honom då Ricky vill att nån annan kör, så nu hoppas vi de kompar bra i ,men susanne är lugn som kusk vilket Brodde behöver så vi hoppas på de bästa och att de inte ska bli samma strul för honom vid dessa trafik problem i spåren, men detta är inget breddlopp tack å lov så nu blir de nog inte samma rusning som när amatörerna är ute i spåren i breddloppen....   


Ha en skön dag solen skiner och de känns genast mycket lättare....   Av Linda Calissendorff - 1 juni 2014 22:07

  Lite halv dålig kvalite vissa bilder men de var för de regna vid vissa foton...


Defilerings volten innan kvalet

 Provstarten!  


Kallma pep i väg i 38s fart i 300 m!   

    Själva kvalet tillsammans med Tallmons Wilsen

       


Mulsta han jag knappt få på bild när han galopperade i första kurvan....


   


Snygga Brodde!   


             


Har tömkört Viktor i kväll och jag måste berömma Greger att hans fina uppfödningar ha KANON psyke! Ja alla 3  vi ha här hemma är så lugna och fina!!

Vi gick efter vägen brevid där alla våra 4 st går tillsammans och de följde oss hela vägen ner tills vi vände och när vi kommit en bit så hör vi hur hela flocken ladda upp för i vild galopp bakom oss och den lilla kloka viktor hoppa till en gång för sedan gå lugnt brevid husse hela vägen upp!   

I dag fick han testa bett i munnen och tömmar som han inte brydde sig ett dyft om så han är verkligen inte rädd för saker som hänger och slänger trots vi bara haft grejor på han 2 gr....Vilken pärla!   


Av Linda Calissendorff - 1 juni 2014 13:46

Att ha 3 st som ska ut på ovalen samma dag kan ju halv stressa ihjäl en trots de är de roligaste man vet samtidigt! :)
Kallma var först i kvalet och hon tar verkligen allt med ro trots de är fullt ös runt om henne i gäst stallarna så bryr hon sig inte om de utan stå och halv sov hon så hon är helt fantastisk att ha med sig! *stolt matte* Hon värmde hur bra som helst var mest nyfiken på att de var så mycket hästar på banan och en massa folk överallt,men hon är så positiv till allt så de är en fröjd att se henne framför vagnen! :D
Prov starten pep hon inte väg i 38s fart med hissad rumpa och hon flöt fram i traven!!
I själva kvalet så hade hon spår 2 och de var ju en massa hästar på bägge sidorna av henne så hon blev lite generad i start momentet så hon slog på en galopp som aldrig bruka göra men ställde sig rätt snabbt men tappa ju minst 30 meter så hon fick ju jaga i kapp Wilson som för en gång skull hade fart under hovarna i starten så de pep ju i väg. Ricky körde Kallma på säkerhet efter galoppen så hon kom i mål på 1,47,4 med galoppen och banan var som något tung så minst 1 sek seg så snabbt ha hon inte gått nått jobb förut så hon gjorde de för jäkla bra! :) Så nu ska vi träna styrka i kombination med intervaller 1 gång intervaller veckan på rakbanan,så se vi hur hon utvecklas i tider så vem vet släpper hon till som hon gjort nu kan de bli start i sen hösten de får hon bestämma som sagt men bara under denna tid ha hon sänkt sig över 10 sek så inget är omöjligt.... *ler*

Mulsta galoppa i första svängen och gick över i passgång å även i starten paddla han på med tur Ulf är van så han lyckas hålla han i trav från start! :)
Han kom tillbaka efter galoppen och knep ändå 8e platsen så på tiden 33 så med den tiden med galopp+tung bana så är vi nöjd med killen! Vi kom på de sen efter loppet varför han paddla fram å de var för Ulf korta av fram hovarna i tån då han trampa av sig en sko i torsdags så han blev för snabb fram vi skulle ha satt på tyngre viktboots för stabiliteten men nu vet vi de tills nästa gång.... svårt att hitta nått lämplig lopp åt mulsta nu i juni tyvärr skulle vilja ha han på start å inte tillägg varje gång men se tunt ut med lopp som sagt... :(

Brodde var hur läcker som helst på banan i går verkligen glänser över de flesta hästar kan jag skryta med! ;)
Han öppna inte snabbast så kom ner inte rygg andra par utvändigt så låg perfekt där men så kom en tjej som är offensiv som fan och gick 3 je spår och ville gärna krypa ner framför Ricky.... Å när Brodde var i kurvan sista varvet så trängdes hon sig ner då de var en liten lucka just när de avancerade upp farten så Brodde höll på slå frambenen i hennes sulky hjul så Ricky fick lov att ta upp han och när de går så fort som de gjorde då efter 13s fart första 1000 m,så slog han i hop bägge bak för han hade sår på bak kotorna trots bakbens skydden... :(
Så han var så laddad fortfarande att han fick inte stopp på galoppen så de blev diskade.... Så synd när han var så fin i övrigt i kurvorna så kunde han fått gått felfritt så de bli lite så i breddloppen tyvärr alla kör ju som de stulit hästen och de är inte samma fin lir som med proffsen men de kunde man ju räkna ut de skulle bli så men surt ändå! :(
Jaja nu anmäler vi ut han till bergsäker den 17 juni som är stängt vid 80 tusen så passa denna herre perfekt så hoppas på ett bra spår för bruka vara hårt i Bergsåker men vad fan vi vet ju vad vi har för häst med mellan tömmarna så de är bara anmäla och tampas med proffsen där nere! :).

I dag ska vi sko om Kallrappa och sen ska hon och Tornado motioneras tillsammas runt slingan för sen skynda hem och packa ner Wilmer grejorna till i morron! :) Längta till se dom på banan igen de är en fröjd att se han nu och hoppas han inte bli stressad för de är umeå banan men håll tummarna för oss!!! :D
Ha en skön ledig söndag ni som är lediga!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se