Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2014

Av Linda Calissendorff - 17 juli 2014 23:32

I dag gjorde killarna de igen de ofattbara att gå en 14,0 tid hängdes i 3je spår ett helt varv, för annars hade de fastnat där bak och aldrig fått en chans att hamna bland de 6 st första om de suttit kvar! :) Så vi fick en fin 3je plats med oss hem och en häst som ändå inte var speciellt tagen ändå på den fina tiden utan han drack och åt direkt efter så med en lättare resa så är han på en 13 tid helt övertygad då han trava en 14 tid nu hängande i 3je spår så länge! 
Denna häst är helt AMAZING i hans kämpar lust att verkligen vilja vara först i mål till varje pris! Ricky är så imponerad över hans sätt att att kunna tugga meter för meter hängande antingen i dödens eller i 3je spår som han ofta hamna i, man bara LÄNGTAR till han kan komma till ledningen nångång då är de inte nån som ta han de kan jag lova! Han skulle strida tills sista blodsdroppen de kan jag säga! :)
Wilmer och Brodde är så lika varandra till inställning av lopp och de kan man tacka gudarna för att man ha två såna finingar i stallet å snart kommer Tornado ut som är minst lika ärlig att ha viljan att vara först i mål då han stoltsera med 22 vinster! "Stolt"
Ja denna saga om fina Brodde fortsätter och de är stort för oss att han prestera en 14 tid blankt i hans 14 start med Ricky i vagnen dessutom! Nu är de en dag kvar på jobbet sen är den efterlängtade semestern här! :)
Å den innehåller bara hästar och tävlingar precis som de ska vara! "Ler"
Kram å God natt!

ANNONS
ANNONS
Av Linda Calissendorff - 15 juli 2014 20:05

Så roligt att handla grejor till hästarna då de själva travat in pengarna så ska de klart ha tillbaka i form av behandlingar eller nya trav prylar! :)
Nu ha jag hittat en super paket på ett pannband, brösta och en ny färg till syntetiskt selen, en snygg blå färg för endast 599 kr så bli många färger nu så man kan byta som man vill! "Ler"
Så ett tips ha ni syntetiskt sele så kan ni byta som ni vill på färjestads häst shop! ;)

Av Linda Calissendorff - 15 juli 2014 12:18

Nu ha äntligen Sune varit här och kikat igenom Mulsta & Kallrappa! :)
Mulsta han var helt låst mellan rygg kotorna 5,6, & 7 så efter några tryck var han lös och ledig i ryggen och de var en nöjd kille som gäspa efteråt och med nöjd blick då de släppte!  Efter behandlingen av ryggen så fick han några nålar för akupunktur på rygg musklerna ska släppa efter de som varit spänt ett bra tag...

Så han satt fast rejält i ryggen som jag trodde.... Nu ha han fått skorna på sig då anna kom i samma veva och skodde ,så om 2 dagar är de dags att sätta i gång han igen och uppföljning om 4 veckor igen! :)
Kallrappa var de bara bra med inga konstigheter alls utan rak och fin i bäckenet och rörliga rygg så allt är tipp topp med fin jäntan! Så nu är de nya grepp skor bak på henne så nu jobba vi mot några lugna intervall turer på mon till att börja med innan de är dags för rakbanan för henne och Kallma! :)
I går så var vi in på mon för köra med Tornado och Brodde för lugna intervaller och grabbarna kändes verkligen fiiiiiiina!
Märks att Tornado behöver mer snabbjobb han tyckte de var rätt så drygt att trava där på mon i lite högre tempo så bli toppen för han där! :)

Håll en tumme för Ricky i kväll som ska ut i amatör sm på Dannero,han kör Kung Meto som nog är is kall i detta lopp trots spår 1, men de andra ha upp mot 300 tusen och Meto ha 110 tusen så de blir lite tufft lopp tyvärr.....

Men man vet aldrig ibland kan de lösa sig på ett vis att även en som inte ska ha en chans får ett bra läge!   
Tjing!


Mulsta med akupunktur nålar på ryggen


Kallrappa synad från topp till tå av duktiga Sune!   


Trött Mulsta när spänningarna släppt!

Av Linda Calissendorff - 13 juli 2014 09:17

I går efter jag slutat jobba så tömkörde vi Viktor och Krabaten tillsammans efter vägen och kan säga de är som man är ute på promenad med en gammal häst när man går bakom Viktor som nu kan göra halt och stå till matte säger till trots Krabaten går vidare före honom! Så bara vi får ett ankare till så bli de vagn på denna vecka ha vi bestämt då han är så fin i tömmarna! :)
Så otroligt klok häst detta är! <3
Medans Ricky & Kim tömkörde fina Lycka så tog jag in Tornado för en massage med Thrumpern och de var nog första gången han varit med om detta för han trampa runt och titta på mig flera gr med nervös blick som han ville fråga
-vad håller du på med igentligen?!
Men efter en stund sänkte han huvudet och gäspningar kom som på beställning! :)
Alltid lika uppskattat att se hur de ta åt sig av massagen och hur mycket de behöver de efter träning/tävling.
Annars är han så cool hemma han stå mest och äter hela dagarna så han är verkligen ett matvrak vilket är tacksamt då jag vill ha gott hull på tävlings hästarna så de ha nått att bygga musklerna av de behövs då de även tappar lite vikt vid tävlingarna/resorna.
Han ha ju haft känningar nån gång i ett fram knä pga att han är lite utåtåad höger fram, så vi raka bort lite päls och gned in han med Sven Lindbloms effektiva gröngröt så han ska hålla sig fräsch, men ha provat böja i hop framknä och han reagerar inte nått stod med öronen framåt så de verka ha klarat uppträningen bra "skönt"
I morron ska han och Brodde få motionera lite på mon,de kommer han att älska att få vara ute i skogen för de är det bästa Brodde vet att lufsa på mjuka fina vägar! ;)

Idag så är semestern slut för wilmer som mest är uttråkad att gå i hagen de är verklig inte hans melodi utan han vill träna då mår han som bäst så han få ta en tur med Kallma till skrike i dag och lufsa runt i backen! :)

Mulsta är nu fräsch han travar och far runt i hagen i full galopp i mellan åt så nu åker skorna på han på tisdag då Anna kommer, sen kommer sune på tisdag för gå igenom ryggen på han och kolla igenom Kallrappa oxå i samma veva så får vi ett ok av han så påbörjar vi träningen igen! Han med är så träningsvillig så han tycker de är såååååå boring att bara gå runt med Lycka i hagen... så vi ha åtminstone hästar som gillar att träna de är ett gott tecken på att man gör nånting rätt med träningen i af så de är ett fint kvitto! :)

Ha nu en skön söndag en annan jobba så nu börjar nedräkningen till fredag som är sista dagen på 3 1/2 vecka från jobbet! "Jipppppie" :DAv Linda Calissendorff - 12 juli 2014 09:40

Man är tacksam att Brodde och Wilmer har jobbat upp poängen igen för jisses vilka anmälningar de är överallt nu trots de är trav runt om oss flera gr i veckan så är anmälnings listorna oändliga känns de som.... Tycker synd om de som inte ha några poäng de kommer ju aldrig ut på tävling med sina hästar trots breddloppen kommit så är de kärvt om de ligger under 100p och de är dåliga proppar på P21 så de kommer inte ens med såna lopp! :(
Vi anmälde i går ut Brodde till ett amatör lopp och stängt för bara B tränade hästar och de var 35 anmälda helt galet många och man tacka gudarna för att Brodde ha över 850 poäng så man var ju relativt säker han skulle få en plats i loppet som tur var! :)
Sen fick de ett hyfsat spår nämligen nr 4 så de var Ricky nöjd med då de är ett 1640m lopp så är de bra med framspår!
Motståndet var inte allra värst heller så de se bra ut på papperet,så nu håller vi tummarna att Brodde ska bättra på poängen ytterligare då kan de ev siktas mot en V75 start på Dannero eller solänget om han fortsätter att presentera som han gjort! I går fick han nya aluminium skor fram så nu hoppas vi dom ska göra att han sänker rekordet ytterligare ett snäpp...
Rätt resa i spåren så är jag säker han gör de, med tanke på hur han slet i 3je spår över 700m och gick en 14 tid på solänget våran lilla kämpe! :)
Han är så grymt fin i kroppen nu välmusklad och han är så blank i pälsen att man kan spegla sig i den (trots jag inte haft pälsglans på honom) "ler"
I dag blir de en lugna intervaller på mon för Brodde och Kallrappa får fara till skrike på en runda i backen,sen så ska åringarna tömköras och förhoppningsvis ska Viktor i vagnen denna vecka då vi tävla förra veckan så hann vi ej med.... och de är ju inget att stressa över men skönt när de är gjort så vi ta sikte på de! :)
Ha en skön helg nu!

Av Linda Calissendorff - 11 juli 2014 15:13

I dag så red Sandra Tornado och han tyckte de var lite konstig att inte ha en vagn bakom sig,men vande sig snabbt och han började att söka sig nedåt precis som han ska göra så här från början! De är en grymt fin rid modell på denna kille så kommer finnas en fin framtid som ridhäst sen efter trav karriären!    "Vissla" Sandra du köper väl en STOR gård när du slutat skolan och börja tjäna de stora pengarna...   


Hanna red lite dressyr på Kallma och de gick bara fint trots hon är tooook brunstig nu när de kom en snygg kille på gården i går.... "ler"


         

Av Linda Calissendorff - 10 juli 2014 22:24

Det var så roligt att se hur han förvandlandes på banan till en kille som ut i defileringen med öronen spikraka framåt och kika på allt som var runt omkring på banan som de brukar på en tävlingsdag!

Man riktigt se hur han mår gott i kropp och själ att vara tillbaka på tävlings banan för de känner ju allt på sig att de är på allvar trots de är bara ett kval!  

Första 500m öppna Ricky på 22,5 sen 1000m på 1,20 sen gick de underkant 17 sista varvet och de sluta på tiden 18,6

och han var inte ens tagen i mål, men lite halv lat då han fick gå som ensam majestät där framme då den som kom efter gick tiden 21,8 så de var en bra bit bakom.

Ricky tyckte han kändes lite knackig i gången fram i värmningen, men tror de är lite så han är ,men när Olov kommer ut ska vi kolla av framknäna så de inte är nått nu inför starterna annars blir de att ta en behandling och vänta med starten vi har ju ändå tränat upp han rätt snabbt med tanke han stod nästan ett år så vill inte mannen ska ha ont nånstans när han ska börja tampas med de andra tuffingarna. Sen har han en muskelbristning på vänster sida fram så kan vara den som spöka precis som de gjorde för brodde i början av värmningarna men de försvann med massagen nu se han alltid mjuk och fin ut!.

Har i af hittat ett lopp i skellefteå i augusti som ca 4 veckor så vi får ta sikte på de annars fanns de en hel del lång lopp 2640m i mitten på augusti att starta i men de känns tufft att gå ut i så här från början.... men vi får se hur han tar träningen nu fram tills dess!    Så skönt att fått hem han på gården så man kan pyssla de lilla extra som jag tror alla hästar behöver så nu ska Sandra svinga sig upp och börja dressyr träna på honom redan i morron för att mjuka upp kroppen på volten!   


Här kommer bilder på den snygga killen!


 


 


     


Glad att få komma hem till en stor ny hage att showa upp sig i! =)

 

Skönt att rulla in sig i lite skit när matte stod och tvätta han med glans schampo innan kvalet! Tji fick jag  

 


Vackra Brodde kika in sin gamla "kompis" från tiden hos Lugauer!


 


Fick ett slutstrids kort på wilmers sist på solänget den 24 juni av fotografen som fota segrar tavlorna borde ha varit "nån" meter längre så hade han satt den med flaggan i topp!  =)


 


Nu är de gonatt här på Ardbegs stallet efter Ricky ha varit ute en tur med Kallma på Bjästa mon med Robban & Wilsen och hon kändes redan mycket starkare i traven och fin att köra, så säger de Skrike slingan den ger starka rumpor!   


Tjing på er!


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se