Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2014

Av Linda Calissendorff - 10 juli 2014 12:09

I dag ska Tornado kvala med Ricky i vagnen kl 15 och man är konstigt nog mer nervös över ett kval än ett lopp... för man vet att de kommer en hel del nyfikna ögon på vår fina kille från söderns slätt, så han är nu duchad och friserad inför kvalet! Han ha fått en ny snygg vit sele dagen till ära med vita tömmar! Så han ska vara extra snygg i dag när de vankas comeback i ovalen! :)
Kort kommer senare på snyggingen!

Av Linda Calissendorff - 7 juli 2014 19:14

I kväll var vi in med Brodde och Tornado för ett intervall pass och de gick runt 27 och hästarna kändes fina,men Tornado behöver börjas intervallas för få upp tempot i kroppen de märks han bli lite trött och är rätt bekväm herre ;)
De är en jäkla värme nu över 24 grader på kvällen så klart de bli ju extra jobbigt för hästarna att jobbas men man måste ju hålla schemat så de är redo för sina uppgifter så de är bara ut de! ;)
Rappa hade tappat en sko så hon fick vara hemma i dag så åkte med kallma själv som nog tyckte jag var en djurplågare son skulle tränas runt slingan i denna värme så hon orkade 7 st sen blev hon totalt omotiverad stackarn... så Rappa ska skos i morron så får jag fara och köra henne innan kvälls jobbet i morron.
Wilmer han vila på i hagen han är ändå alltid först att komma fram till utgången när man visa sig vid hagen så han är allt en träningsvillig häst den killen :) Efter denna vecka borde han gömma sig i hög gräset om han vore smart,men inte han inte utan kommer lomrandes upp mot en på direkten! :)
Nu ska vi duscha killarna och fara hem  tiden går så fort när man ha roligt....
Tjing på er!

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2014 23:50

I dag tog vi in en kille som var lite halv trött efter en natt ut i de fria med grabbarna för ville ha han så mjuk i kroppen som möjligt.
Han stod lugnt och fint i buret så allt var frid och fröjd på vägen upp, trots värmen som gasade på idag! :)
Vi kom upp och fick börja med att leta en hovslagare som kunde slå fast en tapp sko mannen lyckats dra av sig från torsdag natt fram tills i går kväll.... "suck"
Vi hitta en gubbe som var mellan 80 år kändes de som när man såg kan komma ut ur bilen.... kändes ju så där med tanke på det var ju problem hoven som han naturligtvis trampat av sig skon på! :(
Men han fixa de galant måste jag säga riktigt snyggt faktiskt, fast jag höll mig borta av nervositet ändå medans han greja...
I värmningen var wilmer cool lugn för Ricky satt med slaka tömmarna i rät varv och bara drog på en repa i 32s fart för testa hur han kändes och de var tummen upp på den efter värmningen! :)
Själva loppet så blev de en omstart pga av start system jävlas.... men sen gick de i väg och Wilmer tog så klart ledningen från sitt spår! Han öppna på 33 första 500m och 1000m i 32 s fart och vid 1500m låg de på samma jämna fart och de andra började bli avhängig i spåren så wilmer fick press i slutet på sista kurvan men den hästen tog till galoppen trolig av mjölksyran för Ricky höll upp tempot hela vägen runt.
Så de kom ensam upp på upploppet men då kom Janne Norberg lurades bak ifrån i en bra fart,så när wilmer hörde de blev han lite ivrig samtidigt som han var grymt trött i bakdelen så han snubbla till så Ricky fick ta upp han så han inte skulle fela på upploppet, då lurka Janne förbi precis på mållinjen så slog wilmer med en längd.....
Så blev en 2 :a plats i dag igen men vi är SUPER nöjd över killen som gjort såna fantastiskt fina prestationer nu de 3 sista loppen att man knappt kan tro de är sant!
Han går nu stadiga 32 tider så bara ogjort kan kliver ner på en 31 tid när som helst så de är inte illa pinkat med de pengar han ha på sig just nu! :) Å framför allt han utvecklas hela tiden att bli lugnare och få mer rutin för varje gång i loppen!
Så nu blir de en skön vilo vecka för mannen att bara gå på görningen och äta å må gott de är han värd efter 2 andra platser och 1 vinst inom loppet av 12 dagar! <3
Så nu är de bara kvalet för Tornado på torsdag sen är de bara en massa häst träning som stå på schemat när vi ha 3 st som ska köras in utöver de andra hästarna så kan jag säga att de är fullspäckad schema för oss tur de är semester om 2 veckor ;)
Mulsta kom kvastandes i hagen idag med svansen uppe på ryggen så han är fräschare i kroppen, så känns ju skönt att de var nått övergående, men de är inbokat en besök av sune när han ska komma för är rätt säker de är nån nerv i ryggen som ligger i kläm för när han skritta se han lite lite stelare ut men långt i från som han var tidigare i vecka så de är ett fall framåt. :)
Nu är de natta här hos oss är trött som en gnu....
Go natt! :)

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2014 10:30

 

Hittat segerbilder på foto finish sen Broddes vinst på Bergsåker då Kevin styrde han till en fin seger i lärlings loppet!
Kolla hans blick i slut striden Brodde är en häst som vill vinna! :)
Fina fina Brodde! <3


Av Linda Calissendorff - 5 juli 2014 22:48

Wilmer ha fått en grundlig massage i kväll och han var inte öm nånstans på kroppen utan tyckte de mest var skönt att matte stod och kila rumpan så fräsch häst till start i morron! :)
Förutom en liiiiiiten detalj att han tappat en fram sko igen..... "morr" precis den sko han inte får tappa då de är inget att spika i!!
Men hade sån förbannat tur att jag hitta den trots de är på stor betet så de var som de var meningen för ha inte lust atg lägga på en ny när han nött till dessa sen ttidigare så kan de bli obalans.... så får fara tidigt i morron och be hovisen där uppe på banan fixa hoven innan värmningen då jag vägra slå dit den är så rädd han tappa den då :(

Ha införskaffat en royal ergo till som en nära vän ska sälja och jag vet hur pedant skött denna vagn är så de var ett rent kap! :)) så nu stå de två royal ergo på gården inför vinter träningen! "LOVELY"

Håll tummarna för wilmer i morron!
"we need it" :)
Nu blir de en lördags öl sen sängen bli tidigt i möra! Natti natti!

Av Linda Calissendorff - 4 juli 2014 11:16

Tänk vilken förmån man ha att få ha såna fina hästar i stallet som kan bringa sån glädje till oss med fina priser och insprungna pengar, sen viktigaste av alla all kärlek man får tillbaka av dessa härliga personligheter som de har! <3
Pengarna går tillbaka till dom indirekt genom nya grejorna som selar och vagnar så de ska få så bra förutsättningar som de bara går! Resten sparas till ev behandlingar av kiropraktor eller vetrinären så de ska finnas en buffert till hästarna! :)
Så klart att kusken ska få nått han med så han har vi beställt en GPS klocka till så han ska lättare kunna hålla koll på tempot i löpen! :)
Nu har man fått en helt annat energi när hästarna prestera så fint så nu längta jag efter att få se Tornados återkomst till ovalen och att få Kallrappa till start inom en rimlig framtid! :)
De som är härligt med trav ena dagen upp andra ner.....
De är det som är tjusningen med trav finns inget rätt eller fel då de är individer man tränar, utan man får fundera hit och dit om nått inte ger resultat i träningen,sen ändra tänkesätt tills man hittar RÄTT då faller allt på plats! :)
Wilmer är en sån häst som gett mig många gråa hår i förtid pga att han är ett så kallat sorgebarn och ha råkat ut för de mesta en häst kan råka ut för.... men all den tid jag ha lagt ner på denna kille är värt allt flera gr om då han stod där i vinnar cirkeln i går och han stod stilla som ett ljus(annars kan han aldrig stå stilla framför vagnen) precis som han visste att han var klart bäst just den kvällen i de loppet!
Min älskade fina häst!<3
Tack älskling med för du kör så bra i loppen med killen utan dig hade vi inte kommit så långt som vi gjort i dag och jag hoppas ni ska få sätta nosen före flera gr ni om nån är värd de efter allt ni varit med om på banan... :) Nu blicka vi fram mot Skellefteå resa på söndag, wilmer är redan taggad då han hade fina kalla ben i morse och han var en spjuver som han brukar vara så allt är tipp topp efter starten "ler"
Tack för alla hälsningar åter igen blir så GLAD då de är stort att vinna första loppet med en egen uppfödd/tränad häst!
Kram på er!



Av Linda Calissendorff - 4 juli 2014 00:51

I kväll kom Wilmers första vinst!   Så man är helt slut på efter denna härliga dag och efter resan upp trodde jag aldrig att han skulle vinna Sverkers pokal lopp de kan jag säga för han var BILLIG på vägen upp....

Han ha levt fan i buret hela resan upp stod och hoppa å slog på bakluckan så sista 5 milen fick jag sitta med han i buret... enda förklaringen jag ha är att takluckan var öppen så de lät ett tjutande ljud av vinden så han ä rju så är de nått han bli stressad över så ger han sig inte utan kan hålla på hur länge som helt så var bara helt enkelt att sätta sig i buret de vad gör man inte för de lilla livet!  

 De sköna var att hem rörde han inte en hov utan ha stått så snällt hela vägen hem!

Värmningen gick bara fint var hyfsat lugn så de kändes ju bra efter denna resa som sagt att han lugna ner sig snabbt bara han kom ut ur buret väl framme på banan. Loppen drog i hop sig och han hade ju spår 4 vilken är ett av de känsligaste spåren och mycket riktigt han stod på stället i starten men Ricky slog till med tömmen så hoppa han fram och ställde sig i trav men de tappa minst 10 m så de blev 50 m att hämta upp bakifrån.... De kom snabbt fram i spåren då de öppna på långsamma 40s fart så de låg i 3;je spår hela sista varvet och Ricky fick sitta och ta upp,släppa på,ta upp ,släppa på hela sista kurvan och upploppen in för att hålla han på benen då han blir så spänd vid slut striden... och de föll väl ut då de kom i mål på en halv längd till godo men fullt i tömmarna åter igen över målet!   

Gick en 34 tid så de var bra lopp inför söndagens uppgift så nu är de hagen och massage på lördag kväll som gäller för mannen innan de är dags med en ny resa mot skogarna i Skellefetå och hoppa på att vara bland de 3 första i mål! Är mycket stolta över mina fina grabbar!    Så nu är Wilmer inskriven i vandrings pokalen av Sverker så de är ju roligt att han finns med på den och vi fick en liten fin pokal vi med oss hem å framför allt de fina röda hederstäcket var ju de bästa inte ofta man kan vinna ett sånt!!   

 


Kolla stilstudien på Ricky som bara väntar på att passera linjen så han kan pusta ut.... Haha inte lätt att vara förste kusk på wilmer de är ingen barnlek kan ja säga!   


Tack för alla fina hälsningar och skicka er en stooooooor kram nu är de sängen som gäller ska upp kl 6 i morron fr fara på jobbet.... lär vara zzzzzzzz i morron men lycklig som sagt..... *ler*

 


Självaste Sverker var med på bild så klart! =)


Av Linda Calissendorff - 2 juli 2014 21:14

Man kan ju inte tro denna lilla gris ska kunna gå 2 lopp denna vecka, om man ser hur han ligger och vräker sig...   

 


Han ha endast gått ett jobb i backen inför denna start så nu i kväll blir de massage för hela slanten!


   


Mulsta ha nu ätit upp sin kur av metacam och han är klart bättre men långt i från bra... så Olov får komma ut på fredag och funderar hur vi går vidare men de känns som han komemr få vila ett bra tag innan han är ute på tävlings banorna igen men tur vi har andra att träna så han kan allt få all tid i världen att läka i hop, bara man får nån rätsida vad de är för nått men de måste ha varit en rejäl sträckning...

Har bokat in Sune som kommer så fort hans semester är slut efter den 7  juli ,för gå igenom ryggen och kolla att de inte blivit nått som ligger i kläm, de hade ju wilmer efter vurpan i umeå då var nerverna klämda mellan 4 kotor... *ajaj*

Håll nu tummarna för pansarvagnen i morron på en garanterad halv tung bana i Lycksele då de ha regnat bra uppöver!

Vi hörs i morron!   

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards