Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2014

Wilmer & Mulsta på Turne!

Av Linda Calissendorff - 22 augusti 2014 11:02

I går var vi till Bergsåker med grabbarna som starta i lopp 10 & 12 så blev en sen natt innan vi var hemma och hästarna fått komma in för natten.... Mulsta var lugn i värmningen i går som brukar vara lite små het men Uf värmde bara på slingan runt banan för slippa hetsa upp han och de var en bra ide för sen i loppet var han lugn oc komi väg hyfsat men fick tyvärr trafik problem efter vägen så kom inte lös från fältet förrän upploppet då hade de där framme redan för långt försprång så kom ej i kapp men knep en 7:e plats!   

Han gick en 32 tid på ett underlag han igentligen inte tycker om, men kämpades hela vägen med krafter kvar sa ulf han andas inte en suck efter loppet så de båda gott inför måndagens start i skellefteå då han och en till stå på start så detta lopp har gjort han gott och tror han har en bra chans där uppe på måndag som de känns efter gårdagens prestation! Duktig kille som varit i från några månader nu från tävlingsbanorna!   


Wilmer hade ju spår 2 och de är ett skit spår för den mannen.... så blev en usel start med en häst som var som en fiol sträng till de första 500m innan han slappna av så åter igen en eloge till Ricky som kan hålla denna man på benen i rätt gångart!!   Så när han öppna så dåligt så kom han ju i väg samtidigt som de som står 20 m bakom med 100 tusen på sig så han gjorde de för bra ändå som gick en 32 tid utan galopp på något tung bana så är super nöjd med bägge två som fick med sig matlappar hem och lämna galopp skorna hemma!   De vara ju bara 1 som kom före wilmer från startfållan, ändå annars var de vara tilläggs hästarna som knep pengar så man är ju tacksam för han är stark när han väl kommit i gång med traven ordentligt, så nu får vi hoppas att start ögonblicken blir bättre ska testa köra öppet huvudlag på nått provlopp å se hur han beter sig kan ju vara en ide att ha norsk på han så man kan reglera själv under loppet.

Wilmer ska ju ut igen på tisdag  på solänget ,tyvärr från tillägg men vi vill ju starta så mycket som möjligt nu för han blir bättre å bättre för varje start så nu var de på hemma plan så då anmälde vi ut då liks Ricky ska köra en häst åt Arne Nässlin.

Brodde var ju fräsch efter loppet i måndags och for runt å härja på här i tisdags med Mulsta så vi bestämde för anmäla ut han direkt till ett 1640m i skellefteå när vi liks ska dit med mulsta och de loppet se mycket bra ut på papperet då de var inte så tufft motstånd enda nackdelen är att han åter igen fick spår 6 vilket är trist i ett kort lopp... men nu kör Ricky igen så känns lugnare då han vet precis hur man ska köra mannen som bäst så tror och hoppas att de ska vara rätt så lång fram när målinjen kommer!   

Så denna vecka är fullt med starter med alla våra fina grabbar,så blir en hel del packning på kvällarna men de är ju roligt att man ha så fina chanser så då gör man de gladeligen!


Kallma är i full gång att gå styrke träning i backen till hennes förtret, men hon kämpar på så gott hon kan och hon känns toppen fin när hon jobbar rätt i backen så tror denna träningperiod gör henne gott inför den kommande vinter träningen sen då man kan börja intervalla på fastare underlag vilken hon trivs bäst att gå på så ska vi sikta mot start förhoppningsvis vår/sommar nästa år *spännade* Å skönt att ha ett sto så man kan få stå 20 m före grabbarna denna gång!   


Viktor han är en pärla i vagen som joggar på med lätta steg och tycker livet är spännade utanför hagen! Han har ett fantastiskt psyke denna fina kille och snart vankas de unghästvisning på Bergsåker ska bli spännande som bara den att få se vad de tycker om finingen!   


Nu ska jag ut å fixa stallet innan kvälls jobbet.... känns drygt med jobb helg nu när man varit ledig i snart 6 veckor från helg jobbandet men nu är de dags "suck"

Ha nu en fin och härlig helg ni som är lediga!   


 
ANNONS
 
Ingen bild

Biggan

25 augusti 2014 08:59

Hej. Hoppas allt är bra med er. En liten fråga... Ni som byggde nytt stall, var det byggsats eller? I så fall från vilken tillverkare?
Mvh, Biggan

Linda Calissendorff

25 augusti 2014 11:49

Jajamen de var Lundqvist trä heter de vi köpte av! :) Helt överlägset!

 
Ingen bild

Biggan

25 augusti 2014 12:56

Tack för upplysningen!
Lycka till med tävlandet i veckan.
Mvh, Biggan

Linda Calissendorff

25 augusti 2014 13:42

Tackar! :) just nu går alla starter åt helvete men bara kravla sig uppåt igen... :P

 
Ingen bild

Biggan

25 augusti 2014 22:03

Grattis till segern. Nu är siktet inställt uppåt igen ;)

Linda Calissendorff

25 augusti 2014 22:44

Haha tackar ja mulsta kan leverera när de behövs han! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se