Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2014

Olov på besök på ranchen!

Av Linda Calissendorff - 30 augusti 2014 16:29

I torsdag kom olov på visit för att kolla igenom Kallma,wilmer och Brodde med böjprov och vaccinera lilla Viktor med A2 och stelkramp! :)
Först ut var Brodde som gick igenom utan anmärkning, så de var ju skönt då vi hade planera att starta på torsdag den 4 i Umeå så nu är han anmäld dit och loppet se tillfredsställande ut till våran fördel!
Tråkigt med punk 21 lopp men vi måste ha poängen nu då han poäng är snart på noll.... de blir Robert Dunder som kör denna gång så ny kusk upp bakom snyggingen,alltid lika nervöst men Dunder är lyhörd och kör bra så de går nog bra han ska ju sitta upp bakom Mulsta igen så då passa de bra att köra bägge två! :)
Mulstas lopp se väldigt bra ut hans första långlopp, så de kan bli en spännande kväll på umeåkers trav oval! "Ler"

Kallma var nästa på tur för böjning och han hitta lite på bägge bakknäna hon är ju lite trång bak , så blev behandling av cortison då vi ha på känn att de varit nått bak, så de är bara behandla så man ha en fräsch häst att träna i höst/vinter! :)

Siste man ut var Wilmer som hade mellan 1-2 grader på bägge bak så de blev behandling även där så nu är de 10 dagars vila för mannen innan vi fortsätter träningen och leta lopp i slutet på september/oktober.... känns skönt att olov hitta nått på bägge två som var behandlingsbart så man inte sliter ut dom om de travar och ha ont då blir de inga resultat... Så ni blir de 10 dagars vila för bägge två sen smyger vi sagt igång dom igen så ska bli spännande att se hur Kallma tar behandlingen om vi märker nån skillnad men de tror/hoppas vi på då vi märkte nog av svens behandling! :)

Tornado kika han oxå igenom, men hitta inget att anmärka på fanns nån halv grad fram men han är ju 10 år gammal så förslitningar finns ju alltid,så de är inte förklaringen varför han ha varit i loppen... olov sa de att 9 av 10 st som ha varit  hingst länge och varit snälla att hantera medans de var hingst,de tappa gnistan när de kastreras och precis så känns de som förklaringen då han som ha slutat ta i på banjobben...
Så vi leta vidare nån som kan ta han som ridhäst men ingen ha hört av sig som är kan erbjuda seriöst hem så vi avakta ett tag till annars blir de häst himmeln nästa för fina pojken så synd dessa fina travare ingen ha nån marknad som ridhästar.... :(

Nu vankas de våfflor som min kära sambo fixar!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se