Stall Ardbeg

Alla inlägg under september 2014

Av Linda Calissendorff - 11 september 2014 22:30

Som tur var hade Mulsta sin travsäkra skor på sig i dag men de är tufft att anmäla till 1640m lopp och sen stå på tillägg de vet vi ju.... men sen blir de alltid trafik problem bak ifrån så de hamna bakom ett galopperande ekipage så de tappa värdefull mark.... :(
Men mulsta gjorde de bra ändå gick en 31 tid så bästa gång ska vi försöka hitta ett lopp där han kan stå på start men de är som halv dåligt med några löp nu som ska passa bäst men de är bara ögna i propparna å kika vad som faller lämpligast till! :)

Brodde ja han är ju som han är den mannen... jätte lugn i stallet och i värmningen å Ricky tog de extra lugnt i starten så han skulle trava in sig ordentligt men när han påbörjade att avancera i spåren så hoppas Brodde rätt upp å tappa minst 60 m igen så blev till att jaga igen då de var så lite hästar och orutinerade så chansa dom å de gick ju runt 15 tider och kom ändå in på en 7e plats och 2000 kr in å var ikapp fältet trots de stod på 40 på vinnaren så de gick samma tid i mål så suuuuurt.... han hade ju vunnit hur lätt som helst om han inte hoppat! :(
Han är ju lite oskärpt när han går så där bak ifrån när de är lite häst framför han bli som tittig, så kan vara de som hände så de är som han skärper till sig när han är i fältet som en annan häst.
Så nu blir de leta ett nytt punkt 21 lopp "suck" hade gärna sett vi kommit in från de nu i dag men så blir icke fallet.....
Nu är se tv innan de är dags för sova man bli som tom å trött efter en sån här dag då de åter igen jäklas för Brodde mannen.....
Go natt på er!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 5 september 2014 21:41

I kväll så var de full rulle i hagen igen med en lekande Brodde som for runt och bet den enda stackars tjejen i rumpan mest hela tiden så hon får allt hoppa åt sidan när dessa grabbar är på lek humör! :)

Vi tar ju in hästarna nu på kvällen så nu är de lättare att hålla koll och gå igenom dom varje kväll.
Så nu i kväll var de dags för genomgång efter loppen med massage och gnugga in lite underverks medel som Talibanolja och gröngröt på bakknäna.
Mulsta var mjuk och fin i musklerna var lite öm just vid höft böjen men de släppte rätt snabbt efter lite gnuggning och taliban oljan.
Brodde han var mjuk som en katt i kroppen stod mest och dregla medans jag höll på massera och han älskar verkligen denna kvälls pyssel det är de bästa han vet! :)

I morron starta Robban sin treåring Tallmons wilsen i Skellefteå, de är hennes första start så vi håller tummen de ska gå bra för dom, så vi önska han stort lycka till i morron och hoppas att Edwin få följa med till vinnar cirkeln om de vill sig väl! :)
Nu är de en dusch sen vila i soffan "nice"
Hej svejs!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 5 september 2014 14:58

I går så var vi till Umeås trav oval för testa lyckan med Brodde och lilla Mulsta! :)
Först ut var Mulsta som skulle testa 2660m för första gången och han fick en kanon start från springsspåret och kom snabbt ner i rygg på den enda hästen på start nämligen spik från solänget.
Mulsta låg i hans rygg ett bra tag men tyvärr valde Dunder att sitta kvar bakom spik när tilläggs hästarna kom bak ifrån och börja täppa till utvändigt samtidigt som Spik började dala genom fältet så Dunder fick ta upp och runda runt spiken som stanna totalt vid sista långsidan så Mulsta avlade en rejäl tempo rusning kom snabbt genom fältet och låg bra till innan upploppet men just i kurvan så var Dunder på han med pisken så då tvär galopperande han till... :(
När han ställdes sig rätt snabbt och börja spruta på igen så var han på han en gång till med pisken och galopp nr två kom som på beställning.... fast vi påtalat flera gr att man inte få vara på han efter en galopp för han bli som generad och slår ofta på en galopp till.... surt sa räven hade säkert varit på 4-5 plats om inte bättre om han bara suttit och åkt för Mulsta gör alltid sitt till slut så man behöver inte vara på han så hårt...
Han gick en fin 32 tid trots 2 galopper så kan inte annat än vara nöjd med lill gubben! Brodde han är en stor hjälte i våra ögon säger bara de att det är en häst med ett enormt STORT hjärta!
Han öppna bra ifrån första starten gick till ledning men så blev de omstart "morr"
Andra starten så hamna han som han ofta gör stackarn i dödens.... Där fick han ligga och pressa på ledaren som var favorit i loppet hela vägen runt och på slutet gick de lite ifrån de övriga, men han kunde inte utmana ledaren som fått loppet serveras perfekt så Brodde fick vika sig till slut men han gick ett nytt rekord på 16.4 och de öppna ju runt 12.5 första 500m och de gick på 15 på 1000m så han gör åter igen en grym prestation!! <3

Så nu är bädda två anmälda till Hagmyren den 11 sept redan på en breddlopp dag då de passa grabbarna så perfekt så Mulsta få starta 1640m lopp denna gång stå på en tråkigt tillägg, men de är ju ett bredd lopp så inte allra värst i mot så de kan bli en bra placering ändå! :)
Blir ricky som kör då de är breddlopp,så han får köra bägge killarna denna gång ;)

Nu är snart arbets dagen slut å jag är såååååå trött kom i säng kl 2 i natt och upp kl 6 så inte många timmars sömn så blir tidigt i kväll kan jag lova....
Ha en skön kväll!

Av Linda Calissendorff - 4 september 2014 09:45

Nu ha katalogen kommit som gäller vid unghäst utställningen den 14 sept på Bergsåker! :) Var väldigt fina välutvecklade 1 års hingstar med så Viktor får de tufft då han är lite sent utvecklad i kroppen,men hoppas han får bra poäng då är vi nöjda!
Han är ju finast i af! <3

Av Linda Calissendorff - 3 september 2014 22:11

Nu är de full rulle med att kolla upp hästarna i stallet så nu när vi kollat med vetrinären så var de dags för kiropraktorn monica fick denna gång kolla genom Brodde och Mulsta inför deras start i morron! :)
Mulsta hade låsning i ett framknä och satt åter igen fast i ryggen......men fick lös de lätt tack å lov, sen var han mer spänd på höger sidan av rumpan så han fick en välbehövlig laser behandling när hon fått lös ryggen! :) Så bli att hålla efter med massage mellan starterna hädanefter!

Brodde satt med fast i sin rygg och en rejäl låsning i vänster framknän så nu är han med renoverad, så skönt när de hitta nått så man kan åtgärda med de samma! :)

Så nästa åtgärd är att beställa tid till koll av tänder på Brodde,Viktor och Kallma de övriga fick en koll i våras så de är gjorda!
Många hästar och en hel del att hålla redan på men jag är sjukt noga med hästarna de är jag medveten om men de lönar sig i långa loppet att ta allt i tid allra helst när de ska prestera i loppen så måste de mesta klaffa in som de ska! :)
Har nyss blivit klar med rengöring av selarna för i morron så nu glänser de lika fina som hästarna! "Ler"

Så nu blir de ett avsnitt idol sen är de godnatt blir nog sent i morron ändå är nog inte hemma förrän tidigast kl 01 sen upp på jobba på morron inte och ha jobb helg så lär inte vara allt för tuff denna vecka skulle jag tro.... ;) Bara hoppas de går bra för grabbarna i morron då kan man göra vad som helst man få en helt annat energi! <3
Sov gott nu de kommer jag att göra....

Av Linda Calissendorff - 2 september 2014 14:02

Mulsta och Brodde är så pigga och full av livs glädje nu på dagarna/kvällarna, de härjar runt med varandra mest hela tiden :)
De brukar gå sakt ner längst bort i hagen där de tvär vänder för se vem som ska hinna först upp igen! "Skratta"
Kan säga de ryker under hovarna när de far fram i hagen och Kallma å Wilmer stå mest å titta på dom som två fån! :D
Så de är två taggade killar som kommer äntra umeå banan på torsdag så mycket kan jag lova!

I kväll ska de gå sista passet inför starten vi åker upp på mon så får de sträcka ut några repor på rakan så de inte ha allt för mycket energi som kan ställa till de för dom om de är för över taggade i loppen.
Ja de är så roligt att se hur bra hästarna trivs hos oss, de är de bästa kvitto man kan få när ens djur mår hur bra som helst och de bara glänser i pälsarna och de är full i bus! :)

Bild på lill mulstas söt rumpa, rund och välmusklad! :)

Av Linda Calissendorff - 2 september 2014 06:57

Här kommer på snyggingen! :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se