Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 2 november 2014

Många inlägg i dag! =)

Av Linda Calissendorff - 2 november 2014 20:53

Nu har vi gjort kväll ingen som skulle köras i dag så då står de givet med pyssel på hästarnas scheman och så blev de oxå!   

Först ut så klart Cantab som fick bekanta sig med oss på nära håll i kväll då de är alltid spännande att känna igenom en ny häst men händerna då får man massor av information hur hästen är i dagsformen.

Å det vi kunde känna var att han var öm i bakdelen mest på vänster sida och han äm hela vägen från ryggen och ner vilket är inte så konstigt då de lätt drar på sig spänningar    och tar man inte och löser upp dom i tid så blir de ju mer å mer ömt i muskelaturen.

Han tyckte först de var lite små otäckt att få massage, men sen så stod jag framför hans huvud medans Ricky massera, så lade han huvudet i min famn och bara myste! Han är så fruktansvärt trå i mänsklig kontak ,men samtidigt lite små rädd, men de där kommer han övervinna för han märker att han får kärlek tillbaka. helt övertygad...  

Jag har verkligen fastnat för denna kille med desamma jag såg han i går i boxen, jag älskar dessa osäkra varelser som man sen se förvandlas till självsäkra individer de är den absoluta roligaste förvanlingen man kan se en häst göra!  Jag har ju fått följa Brodde på sin resa som har tagit över 1 års tid att få han till den självsäkra killen i dag som ser ut att äga världen! Ja utanför hagen annars så är de wilmer som styr honom eller som jag tror "att han låter wilmer tro de"   

Kroppsligt kanman alltid förändra men de personliga och själsliga de måste man jobba på ett annat sätt och de är den förvandligen som går direkt in i ens hjärta!   

      


Efter massagen fick han Sven Lindbloms special massage olja och sen lite upp smörjande med gröngröt på fram & bakknän sen ett nytt stall täcke sen blev de in i boxen och han åt av mitt i hop kok av korn och smög dit lite nypon pulver,brännässla och msm och han var där och smaka så hoppas de är tom i krubban i morron bitti!   


   


Sen var de Broddes tur att få en omgång efter loppet i fredags vet att Sandra gnugga igenom han med på lördag men han fick en lättare massage i dag men och  finns inte en tillstymelse till ömhet nånstans så han är fräch efter loppet vilket är alltid skönt att få ett kvitto på att han jobba helt rätt på banan!   


Efter han som var de Wilmers tur och han är ju min alldelens egna damp häst så han vill ju gärna visa sin matte vars han är öm nånstans och de är vid fram bogen han som vill gärna hjälpa till med att sträcka fram benet lite extra så man ska komma åt ordentligt!   

Så han är alltid rolig att massera för han verkligen kan njuta i full drag när man träffat rätt!

I morron ska han få en lättare omgång så han är mjuk inför tisdagens uppgift igen så han är mjuk som en fjäder på banan,vi ska med testa en ny käk en kanadensisk sort som ska kunna få fram hans huvud mer än i raymond käken sen ska vi införskaffa en nyasre sort av halsbygel som jag sett men vet inte vars man ska få tag på en sån ha letat på nätet men ej hittat nån... hmmmm får söka vidare!


Nu är de kväll hos oss ligger efter många timmar i sömnen har ju bara sovit 7 timmar på två dygn så bäst man hoppa  säng i tid då de vankas jobb i morron sen 3 starter till denna vecka så ingen rast och ingen ro men de är de roligaste jag vet så jag gör de mer ÄN gärna!


Ha en bra kväll ni som orkar med att läsa alla dessa nya inlägg!   


Avsluta med ett video klipp på Bredångers kungen hur han står och kika vid fönstret ut till banan så fort han får chansen på tävlingar de kan man kalla god inställning till tävlandet och inte nån som står och gömmer sig vid nått hörn och inte vill helst synas! "ler"



 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards