Stall Ardbeg

Alla inlägg under november 2014

Av Linda Calissendorff - 20 november 2014 19:36

I dag var de östersunds banan vi besökte med Mulsta & Wilmer och förhoppningarna var rätt så bra även om Mulstas lopp såg tuffast ut motståndsmässigt men hade hoppas på en rekord sänkning igen nu så borde han vara på pengar tyckte vi inför loppet!   

Susanne hamna i 3:je spår en bit innan hon kunde krypa ner i andra spår efter första kurvan de öppna på  tid första 500m sen så låg hon där tills de klev på en i 3je spår sista 500m så följde hon på med Mulsta som kämpa till sig en fin 3;je plats på tiden 31,2 och vi och susanne var mycket nöjda med lilla Mulsta för dagen!   

Hon tyckte vi skulle träna mer på ryckproppar så de finns en extra gas till slut så vi får nog ta och göra de så han kan göra ett extra ryck när de behövs!


Bilder på fina Mulsta!

                


Wilmer stod ju 40 m tillägg så var som tur var bara 9 hästar till start så  hoppades på en bra start och han skulle komma fram bra vilket han gjorde då hanvar i kapp fältet vid första sväng men råka som snubbla till med båda bak så de blev galopp men de kom tillbaka och jaga i kapp gänget och klev på i 3:je sista svängen men kan som vanligt inte släppa efter en millimeter på tömmarna då han blir så sjukt spänd på upploppet.....Så fulla linor i mål i vanlig ordning och hamna på en 4:je plats på en 33 tid med en galopp! Han har gått med tryckvagnen nu några pass och Ricky tyckte han var inte lika mjuk i bakbena till slut så bara nöta på mer stryka och intervaller så kanske vi kan fira lite på tömmarna tillut om si så där 5 år till!   

Så frustrerande då de bara hade lämnat fältet om han slappna av men vi hoppas och tror de ska komma tills slut nångång i hans liv.... då hoppas jag ni ha spelat när de händer för då är de andra HELT chanslösa de kan jag lova då hästen alltid är okörd i mål på så vis men blir som tagen av att ligga på så hårt tyvärr men men skam den som ger sig! Plötsligt HÄNDER de som på triss!   


Bilder på mina finaste!   


             


Brodde är anmält till Bergsåker och spår gudarna är verkligen INTE med denna häst då han tilldelandes i vanlig ordning ett bakspår och nämligen sämsta av de alla nr 12....  

Less jag blir att han aldrig får som chansen att visa vad han går för utan måste hela tiden få den tunga resan i mot sig i spåren.....*bläääää*

Jaja bara jaga en pall plats i bästa fall men de är som ofta tufft på Bergsåker med men vi ha väldens finaste Brodde och han kämpar till sista blods droppen så jag tror på honom trots dåligt läge!


Mulsta anmäls i morron till ett 1640m lopp i umeå den 27 november,där han står på start då tillägget är vid 135 tusen och ha upp till 240 tusen bakom sig men Mulsta är startsnabb från volten så hoppas han ska komma i väg bra och få en bra rygg att gå i så ska han ha en slut rökare till slut han med!   


Cantab får invänta breddlopps dagen på umeå den 5 december och samma  för wilmer så blir lite tryck träning på dom två tills nästa start!

  


Nu ska jag ut och rasta Kallma i mörkret så man måste inte vara riktigt klok på en fläck som klev upp kl 0530 och ha varit på trav tills nu och så ska ut å motions köra en till innan sänga..... men hästarna ska få sitt om de ska komma ut till start så är de bara! Hårt arbete lönar sig!   

Tjing!


Av Linda Calissendorff - 18 november 2014 22:34

I går var vi och starta i Umeå med Cantab och blev föga förvånande att banan var så smetig och de beordrade stänkskärmar rätt omgående... :(
Ha sett att cantab inte gillar smetig bana men vi hade ju följt väderleksrapporten men inte sett de skulle vi nån nederbörd men de ha väl varit fruset så ha de salta banan så blev de bara smet inte stället....
Vi ha ju nyss slagit på bakskorna i förra loppet så våga inte rycka dom då de lade på lite grövre grus in kurvorna så de skulle få fäste så var rädd att han skulle bli hov öm så han gick samma som på Bergsåker med brodd i tån.
Loppet gick och han var inte så snabb ut som vi sett han öppna förut men kom ner i dödens och låg där till första 500m som öppnas på en 13 tid då kom Bergh och avlöste så han fick gå andra par utvändigt men de ryckte undan i sista sväng 3 st och Cantab tog några längder i från de andra när öronpropparna rycktes, men sen var han trött så han streta de han kunde men de kom precis på linjen och gick om så han blev oplacerad.... Han kämpa de han kunde så vi är nöjd med killen de är huvudsaken de försöker och de gjorde han verkligen!
Sen sa susanne att vi skulle ha kört barfota bak så han fått bättre fäste men de kunde vi ju inte så ingen mening att gräma oss över de! ;)
Nu ha han under 500p så nu blir de breddlopp den 5 dec så hoppas vi de hårda till lite på banorna så de funka bra med brodden så får Ricky köra han denna gång så hoppas vi på lättare motstånd denna gång! :)
Efter de så blir de koll av Olov då vi inte ha tagit sikte på nån mer start i dec än så länge så blir bra att få gå igenom han då så man få passa på när de är dåligt med lopp!
Men vi var ner till Gunnar på Dannero idag för kika i munnen och Gunnar själv blev föga förvånand att se en häst som stått på proffs hela sitt liv vara så välskött och fin i munnen så de var ju roligt att höra! :D
Hade ett litet sår på vänster sida av en tand som var vass så fila lite på den,sen åkte vi hem och han ha rest toppen bra i transporten, knappt varm och står mest och käka hö vilket är bra så skönt att hålla kolla på han via kameran ! :)

Nu blir de kvällen för mig vi ha tränat Kallma och Viktor,Mulsta så är de tomt på energi i den här kroppen!
Sov gött ni med! :)

Av Linda Calissendorff - 17 november 2014 12:33

Hoppas på ett litet lättare motstånd nästa lopp men stor fräsarna tävlar väl på så länge banorna är mjuka...

Av Linda Calissendorff - 16 november 2014 12:56

 Har införskaffat en Termobar vatten tunna till hästarna så man slipper dra ut flera dunkar med varmvatten i vinter och hästarna verkligen dricker mer än vanligt nu när de håller sig på en lämpligt temp hela dagarna! 

Visst den är svin dyr, men helt klart värt de ändå för de ska få i sig bra med vatten även kalla vinter dagar så blir en till sen ute så man har två st en i lösdriften och en ute i stora hagen.

Cantab kollade in vad de var för nått med lite skeptisk uppsyn   

  

     


I dag har Ricky haft fullt upp medans jag är på jobbet hela dagen, han skulle köra först Viktor, sen Brodde och sist men inte minst Kallma hemma vid, för sen dra på solänget med Mulsta & Wilmer så de får gå lite intervaller innan torsdagen då de ska ut till Östersund igen!  Så tycker synd om han som får dra hela häst lasset hemma men de är ju så  när man jobba helg från 7-17 hela helgen...   

Skulle vilja gå ner på en 75% igen men de kan jag inte göra då kommer jag aldrig få möjligheten att jobba heltid igen och de är ju guld att få ut en heltids lön mot för en 75% lön de skiljer ju lite granna i pengar ,så de är skönt att ha i botten då man ha över 7 st hästar så måste man ha råd att snurra runt stället om de inte trava in en krona med, så därav måste vi ju ha heltid bägge två!  Men allt går bara man är effektiv och planera in starter och träning på bästa möjliga sätt och de brukar vi lösa så de funkar ju bra tack och lov!

Tur man älskar de man gör annars hade man ju aldrig pallat med  allt på dagarna och att de gått så bra i år så man blir bara mer tagad att få nästa års resultat ännu bättre, så de sporra ju en att sitta i mörkret att träna häst,de jag älskar med travsporten de finns verkligen inga genvägar om man ska lyckas!   


Wilmer & Mulsta kom med bägge två till Östersund och Mulsta fick de tuffast denna dag med ett auto lopp som var spårtrappa mellan 60 tusen-180 tusen och han fick spår 5 denna gång så de var rätt bra hästar med i loppet, trodde inte de skulle bli så många ändå men de blev de... Så vi är nöjda om de blir en matlapp och han gör sitt bästa, de blir suanne som kör denna gång då ulf ha 2 st egna hästar med i loppet så fick hon köra honom som ha kört han förut så hon känner till han bra.


Wilmer se de bättre ut för var väl några bra framför, men han står ju 40 m tillägg men hade tur nog att få spår 1 så gäller att vara snabbast ut ur volten så ska de ha en bra chans att vara runt 3-4 bland dessa hästar... 

De blev bara 12 st så de är ju skönt de brukar bli rätt utspritt fält när de är dessa tilläggs lopp och de finns en del som har galopperat bort sig några gr ,så de kan bli bra för lilla wilmer om han själv stå på bena dvs...  

Så tro jag kommer ha han ute på lösdriften natten innan start så han är lite lugnare både i buret och i loppet så han inte går direkt ur boxen och in i transporten då brukar de vara snurr i luvan på mannen å de vill man undvika om han ska prestera bra...  


I morron är de lilla Cantabs tur att tampas med de stora grabbarna i umeå, men han är snabb ut både från volt och auto, så hoppas de får ledningen nu och kan släppa sen till en av värstingarna som får göra av med lite krut för komma fram till ledningen från de dåliga spåren! Då kan han smyga med i rygg till slutet och kanske få en lucka då hoppas jag han ha samma slut rökare kvar som sist på Bergsåker!  

Han ha fått massage hela veckan så han är mjuk och fin i kroppen och har bara fått gå lugna motions turer hemma för vara lagomt taggad inför loppet då de inte vara så länge sen han starta så vill man inte köra några snabbare jobb för han inte ska bli sliten utan han ska vara löpsugen istället.   


Nu är de dags att arbeta lite igen rasten är slut...


See ya!


:(

Av Linda Calissendorff - 12 november 2014 13:57

Blev inget besök av Monica då hon ringde i morse och hade sträckt sig så hon kommer om 2 veckor istället.... "suck"
Hade ju längtat efter hon skulle gå igenom Cantab innan start men vi får vackert vänta.....
Han har blivit busig nu när han gå med de andra innan dag kom han brallandes i hage med de andra på släptåg så han börja få gott om energi mannen! :)

I dag var de Mulstas tur att återigen ha Viktor på släptåg bakom och de gick bara fint inga problem alls så fortsätter så här veckan ut så får han vänja sig att gå bakom så blir de lättare för honom att följa med i rygg sen när vi ska köra två st med viktor! :)
Nu är de en dusch, sen jobb som vankas igen jag gillar inte att jobba kväll de är så drygt när man vill vara hemma och bara vara för en kväll, de var rakt länge sen sist känns de som efter dessa 2 hektiska veckorna ....

Tjing!

Av Linda Calissendorff - 11 november 2014 18:34

I mellanåt så ha wilmer en hel del grejer för sig i transporten trots han ha sällskap så kan han börja med dessa olater...
Han brukar då när han är som upp stressad och less , hoppa upp med rumpan och slå mot bakväggen upprepande gr så man blir så less när han ska börja jäklas så där!
Säger bara Tack å lov man ha en kamera nu så man se vad de håller på med annars kunde de gått illa i dag då vi for hem från Dannero..... Han höll på jäklas så höll ett öga på honom för han som försökte backa bak sen kom sparken men vips var de är så se jag honom slänga över ena frambenen över bommen så fick ju stanna till på ett snygg sätt å be en stilla bön att han skulle hålla sig lung så inte han kommer över med bägge frambenen.... :(
Fatta inte hur han lyckats då jag alltid binder han kort för han lyckades med samma när han var åring att komma över med ett ben å blev hängande. ...
Men nu var de helt omöjligt att kunna få bak benet jag tog i allt jag orka men så länge han inte som hoppa till med andra benet så satt han helt stum och kom ingenstans :(
Ensam var man ju och man var ju livrädd han skulle få panik, men konstig nog är han cool lugn såna gr så jag kom ju på att de är ju en sprint på frambommarna men trodde aldrig jag skulle få lös en sida,men jag tog i de jag orka så lyfte upp honom samtidigt som jag drog i sprint så lossna den Tack å lov!!! "Phu" så hade en enorm tur att få lös den tills slut av var bara binda han ännu kortare å ge sig i väg med skakiga ben...
Huvva de kunde ha slutat hur som helst tur Brodde var lugnet själv han stod bara å kika förvånat på oss! ;)
Så i dag är han billig så passa på å köp han!!!
Nu vankas de mer jobb så bäst man sätter fart så på återseende!

Av Linda Calissendorff - 11 november 2014 11:55

Nu ha wilmer varit in och han hade små foder inpackningar i munnen och var rätt vass så nu är han fin han med och de var som jag kände på mig att höger sidan var värre än den andra så skönt när man får bekräftelse på sin känsla! :)

Cantab tilldelades spår 4 vilket känns rätt angenämt då han är snabb ut så är väl hoppas på andra utvändigt eller lägga sig på innern för de lär ju komma i full rulle bakifrån då värstingarn fick spår 7 och 8 men vi ha en jäkligt bra här på innern med som gått bra senast på valla på en 12 tid....
Så bara hoppas på ett utspritt fält så hon hitta en så bra position som möjligt å y diva dödens där vill vi inte ha honom bättre att följa i rygg å spara till slut! :)
Så nu känns de bättre när vi fick ett bra spår ändå! "Ler"

Nu ska jag hem med de trötta grabbarna.....
Tjing!

Av Linda Calissendorff - 11 november 2014 11:11

Fanns en hel del i Brodde mun att åtgärda och jag är så glad att Gunnar är verkligen så duktig på tänder! :)
Han hade två vassa kanter längst bak i munnen så med de 3st sista tänderna kunde han inte använda korrekt så nu ha han tagit då mycket som möjligt så får vi återkomma om 6 månde igen för slipa lite mera på tanden.
Han hade lite foder inpackningar som han tog bort och de märktes han ha varit vass för var lite små sår på sidorna så tur vi åkte och kolla honom! :D
Nu är de nästa grabb so ska kollas och hoppas han hitta lite på honom med då han varit lite extra på tårna i jobben nu....
Återkommer sen! :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards