Stall Ardbeg

Alla inlägg under november 2014

Av Linda Calissendorff - 11 november 2014 10:18

Ja de blev ju inge enklare än förra loppet direkt utan de blev nästan värre.... Nästan så man längta till Bergharn flytta söderut med värsting hästarna så han inte dominera i varje lopp snart! ;)
Räddningen blir att få ett bra framspår och Cantab är en startsnabb kille så drömmen vore att få ledningen sen så släppa till nån av Ray Mackenzie eller speed delicious å få rygg med dom in i mål då kan de bli ett bra lopp till lill gubben att få gå i rygg igen och speeda till slut! :)
Hoppas på ett bra spår nu då!!!!!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 10 november 2014 20:59

I morron ska han få en motions tur med husse under dagen så han få se omgivningen här i byn i dagsljuset! :)
Finns mycket spännande att kika på här då de plockas kottar för fulla muggar borta vid tall planteringen,så är en hel del att titta på för en häst som är van att stå på stor anläggning!

God natt från oss alla! <3

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 10 november 2014 16:50

Nu är de nån som sätter i väg i växande i en rasande fart här hemma!
Viktor fick i dag följa med bakom Mulsta på en 6 km motions runda så han får lära sig ta ut steget på ett bra sätt då han är mer som han jobba uppåt när vi kör och som Ricky säger man vill inte sitta å jaga på han heller utan bättre han få följa med så här och trava på "lätten" först! :)
Först tyckte han de var lite spännande att gå därbak, för sen inse att de var nog rätt jobbigt att hänga på Mulsta men han kämpa på vid gott humör vilket är de viktigaste!
Men såg nu när man var framifrån att han biljaderar mer med vänster ben än höger framben så hoppas de växer bort en del med styrkan sen, de kommer nog alltid finnas där tyvärr,men som sagt de blir ofta bättre sen när kroppen få mer styrka och farten ökas.
Han är då för läcker i af då han länge ut på steget och sänker ner sig med huvudet då kan man snacka om flyt i steget! :D
Kommer bli fin den där killen! <3

Cantab går nu med resten av gänget och han trivs hur bra som helst och han ha tagit över rollen att styra i hagen på ett bra sätt då han går bara i mot de andra med öronen bakåt så går de undan, då blir han som lite förvånad att de funka så då stanna han som upp och kasta med huvudet för stoltsera! "Haha" ja detta kommer bara göra han gott att få vara lite tuppig i hagen så kommer han bli mer taggad på banan sen! :)
Han äter mycket bättre nu när de är tillsammans så de är ju toppen då han behöver få i sig för hålla hullet medans han starta på som han gör!
Vi anmäler i morgon till Umeå och chauffören för kvällen bli Susanne Osterling
så nu hoppas vi på att de ska inte bli så tufft motstånd och så klart ett bra spår då han är snabb ut den lilla rackaren,så de kan bli precis hur bra som helst denna kväll för oss! :)

I morron drar jag ner Wilmer och Brodde till Dannero till Gunnar för fixa tänderna och ge Brodde sin vaccination spruta, så får han vila tills på mån sen blir de 2 motions rundor och 2 intervall pass innan starten den 27 så här gäller de hålla schemat mellan starterna! "Ler"

Sen onsdag kommer Monica och på torsdag kommer olov så fullt upp denna vecka med kiropraktor och vetrinärer, men så de ska vara om hästarna ska kunna prestera som de gjort då måste man hålla efter dom oxå så de kan fortsätta hålla formen på topp! :)
Nu är de lite vila innan hästarna ska få komma in för kvällen....

Ha en skön måndags kväll de ska jag!

Av Linda Calissendorff - 9 november 2014 14:13

De kom i väg så jäkla fint från start och rann igenom fältet så bra från de skit spåret då de var en hel del som galoppa från start....
Men hann inte mer än in i kurvan så tog han till galoppen helt omotiverat och Daniel förstod inte heller vad som hände då de bara kom... han kändes så fin i värmningen sa han bästa gången av de gr han kört honom och han hade känt så smidig och rapp i steget men vad hjälper de då han gör så här i mellanåt de är ju inte första gången han ta till galopp så här.... han var väl helt enkelt för överladdad över ha suttit fast nu 2 gr på rad så de kan ju göra sitt när han ska jaga i kapp från tillägget, men för säkerhets skull ska monica kika igenom han på onsdag sen är ju olov på väg upp så han få känna igenom han igen.
Tror inte de sitter kroppsligt utan han se så jädrans fin ut så annars i loppet så de var nog en tillfällighet som han ha gjort förut som sagt, de där vi nog räkna med när de gäller Brodde att de finns i honom synd bara nu hinner vi ej få några poäng till V75 i dec så de blir ju kört :(

Bara ta nya tag men de känns alltid lika snopet då han hade haft en sån bra chans då de vann på 16.8 å de var en avslutning på 19 tid sista 500m så där hade han absolut haft chansen med tanke på hur bra de kom i väg men så är travet upp å ner ;)

Nu ska vi lasta och fara hem!
Tjing!

Av Linda Calissendorff - 9 november 2014 11:21

Nu vi framme i Sundsvall och Brodde ha förvandlas till den diva han alltid blir när han kliver ur transporten på banan! :)
En struken i loppen så en mindre att runda så de är ju bra, hade hoppas på flera men bra de blev en i af!
Håll tummarna för finaste Brodde nu de behöver vi i dag så och hoppas grabbarna kan slinka igenom på ett bra sätt! :)
Hej svejs så länge!

Av Linda Calissendorff - 7 november 2014 21:32

Vilken snygg seger han tog Lord Rocket i kväll han var helt fantastiskt bra! <3
Han kom hit och tog 2 raka segrar sen ha han inte vunnit förrän sista starten för Linda & Lelle vilket avslut på denna saga!
Jag skulle grina tills tårarna var slut om jag satt i den situationen när han gjorde en sån lång resa ner till Romme,sen bara glänser han på banan och vann så lätt på fina tiden 1.12.2
Jag hoppas verkligen de får tillbaka han inom en snar framtid om de finns nån rättvisa här i världen! <3

Har masserat grabbarna och Brodde var mjuk och fin stod bara och myste i vanlig ordning! :)
Cantab reagera knappt när jag massera nu på vänster sidan så de är ju toppen att spänningen är borta och att han är mjuk efter starten i onsdags och kalla fina ben runt om! "Skönt"

Har kikat på propparna och de enda som finns är ett lopp i Umeå den 17 nov de är ett 2140 m auto lopp stängt vid 750 tusen, men de finns inga andra lopp så har kikat lite på samma propp som varit förut och de ligger mest vid 550-670 tusen som anmält så vi chansa de travar ju ofta samma tider från 500 tusen å upp så vi tar sikte på de när han varit så fin som han var i onsdags! :)

Nu blir de tv tid innan man ska sova....
Go natt på er!

Av Linda Calissendorff - 7 november 2014 17:40

En hjärtlig historia kring fina Lord Rockert lider mot sitt slut och de som blir lidande är hans nuvarande leasingtagare Linda & Lennart och så klart den mest som förlorar på de är HÄSTEN som så klart och tydligt visat  sen han kom hit för 1 års sen att han ska stå i ett mindre stall med en massa extra pyssel som han fått här hemma hos dessa två fina amatörer....

Man kan bara kika in på de fantastiska resultat han radat upp sen han flytta hit för ett år sedan då han var en häst med nerverna utan på han var het och rent dum nere i söder han var omtalad och knappt nån våga köra denna herre på banan och hon som hade han i träning var rätt nöjd att slippa honom med...

 


Han landade här i Kornsjö och fick ett nytt liv att slippa vara en häst i "mängden" som de lätt blir i stor stall och han hade garanterat magsår efter all stress och att han inte trivdes... Hur som haver så fick han kommer till de fina människor dessa två är och han hade en kompis i stallet så de vara bara 2 st i stallet, då började prestationerna komma tillbaka och han sluta vara dum på banan, lite frän är han ju på banan men de måste de ju ha för kunna vara så där grymt bra som han visat sig vara detta år med de otroliga 300 tusen intjänat under detta år de haft honom!

Man tycka att man lyckas som ägare att hitta de perfekta hemmet för hästen som visat att han mår som bäst och att man ska vara tacksam för de 20-30% man får in på ren bonus  man slipper alla utgifter och de är ren pengar i fickan man behöver inte ens lyfta ett finger för få pengarna,men ICKE!!

Då han börja visa sig duga på V75 så kom de ett snabbt samtal att de vill ha tillbaka honom så fort året hade gått och de skulle ställa tillbaka han på proffs träning trots Sofia tjejen som de tänkt ställa han hos igen inte ville i ha honom ens, för han inte trivs inte längre i proffs träning och han verkligen har markerat de tydligt!

Hon bad till å med ägarna att låta han vara kvar men de funka inte han ska bara hem till söder...

Å det tragiska är att han gör sin sista start i kväll i Romme när de liks skulle fara ner med honom dit ner och jag kan bara tänka mig hur de mår över att behöva lämna tillbaka honom i dessa hjärtlösa ägares händer efter starten och man bara undra HUR FAN TÄNKER DOM... ?!

Mitt hjärta blöder för dom verkligen!  


Man står ju maktlös för en sån här situation då man ingår i ett avtal de vet man ju med sig, men om hästen visar att den mår bra och han presterar bra så förstå jag inte varför man leasa ut den i första taget då de ofta beror på man tappat tron på hästen eller att de är för dyrt att ha dom i träning, men så fort de börjar gå bra så börjar de klia i fingarna och man vill roffa åt sig alla pengar själv och inte bara den "lilla procenten"   

Men  de kostar ju att ha dom i träning med  och de måste få in helvetes med pengar på hästen för att de ska ens gå runt med alla avgifter de innebär att ha en häst i träning, så jag tror man tjäna mer på leasa ut hästen då man slipper alla kostnader och de är ren vinst på så vis!

Samma sak tänkte jag när jag såg mailet med att Kent ville leasa ut Cantab var ju rädd att de ska kunna sluta på samma vis som med Lord Rocket ,men när Ricky prata med honom så fråga han givetsvis hur han ville lägga upp leasingen för vi ha inte för avsikt att säga upp ett avtal som fungerar och vill inte skicka tillbaka en häst man fäst sig vid efter 1 års tid...

 Men han sa att han hade inte för avsikt att ta tillbaka nån häst, så de hoppas jag att han står för sen oxå om nu Cantab tjärnar fina pengar här i norrland! Kent verkar vara väldigt mån om sina hästar,så jag litar full ut på han och han ha sagt han är så nöjd att Cantab hamnat här hos oss!   

Man måste ju tänka  på att i söder finns de mer bra hästar i loppen än här, där kan de finnas minst 7 st bra hästar medans här kan de vara 2-3 bra, så därför dessa söder hästar hävda sig så bra här!   


Så med detta så vill jag bara säga att vi håller tummarna att fina Lorden ska göra ett bra lopp i kväll så han lämnar Bjästa med flaggan i topp i af för de ha varit så roligt att följa hans fina framgånag på nära håll...


Ha en bra kväll nu ska jag ut och massera npgra av grabbarna i stallet!

Tjing!

Av Linda Calissendorff - 7 november 2014 15:39

Å de är inte sista gången de får se han där framme de kan jag lova! :D

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se