Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 12 december 2014

Behöver semester snart...

Av Linda Calissendorff - 12 december 2014 10:09

I onsdags var de full rulle hela dagen då man sluta kl 17 sen skynda sig hem då först Anders skulle sko om Brodde & Cantab
Inför deras kommande lopp och i samma veva kom Monica ut för gå igenom Brodde,Viktor och Cantab så det var lite lätt körigt! ;)
Sen kom Anna i samma veva för vaccinering på Mulsta då hon inte hann på dagen så fick de bli kvälls jobb även för hennes del!
Monica hittade inget på viktor att rätta till men han ha samma som Kallma hade att när de växer för fort hinner inte musklerna riktigt med så att muskelhinnorna strama åt men de är bara vara efter han och massera just o drev området där han kändes mest "stum" så de var ju skönt att han var bra i övrigt! :)
Brodde var lite öm i höft böjaren men han fick laser och massage så de var ingen fara att starta, men de sitter väl kvar sen kan gjorde urblåsning på Bergsåker sist i kort loppet då han gjorde en grym prestation!

Cantab muskler fick jag sånt beröm av monica att de var sån stooooor skillnad bara på dessa 2 veckor så hon sa de var verkligen bra jobbat! :D
Han satt fast lite lite i länd ryggen nu oxå, men hon sa de att de satt fast så grymt hårt sist att nu när musklerna inte drar åt, så var de nog de lilla som satt kvar....
så nu var de bara fortsätta i samma stil så kommer förhoppningsvis inte problemet tillbaka men ha ändå bokat in en tid bästa gång hon kommer för vara på säkra sidan! :)

I går var vi till östersund med wilmer och Brodde med mest förhoppningar på Brodde så klart men igår var han inte alls på hugget sa Ricky utan han skulle avancera fram då de gick långsamma 19.4 men Brodde kunde inte komma förbi på de sätt han gjort förut utan blev hängande i 3;je spår hela sista varvet och kom in Opl på 18.4 Han hade varit mer en tömt i kurvorna med så nu bli de en olov check för han med då han var likadan i våras då vi behövde behandla kotan fram så lika bra att kika upp honom för de är han värd efter de prestationer han gjort på slutet och de är ju bra de visa att de är nått fel då vet man med desamma att nått inte är rätt.

Wilmer var hur lugn som helst i värmningen ricky valde att bara värma på rakbanan så han var aldrig in på banan utan ville bara få han lugn och fin inför loppet.
Blev naturligtvis omstart men tur samtidigt då wilmer tog till galoppen i starten....
När starten gick var han spänd såg ut som han hade 3 ben men höll sig ändå i rätt gångart fast han tappa mycket mark från start....han hamna en bit bak men började avancera fram rätt tidigt och låg andra ut ända fram tills sista kurvan då klev han runt en som tvär stanna så började jakten på upploppet där han låg 5:a men han spurta så bra att han kom in på andra plats vilket kändes helt omöjligt från sidan där man såg honom men hade absolut mest fart under hovarna även efter mål! :D
Ricky var helt lyrisk när de kom till stallet och med till syntes en väldigt nöjd wilmer som knappt tog ett andetag!
Ricky sa att de var första gången på dessa 26 starter som han slappna av lite granna och då ha han ju kvar luften och krafterna kvar till upploppet,de var därför de såg så enkelt ut när han tuffa förbi de andra och inte en gång i loppet var han så där het som en blå dåre utan jätte fin i handen!
vad hände liksom känner jag? :)
Man kan ju hoppas han kan fortsätta så här och han märker att de inte behöver bli så jobbigt till slut när Ricky får hålla han så hårt att han bli ju som paddling i steget och bara spänd. Ja man önskar av hela sitt hjärta nu att poletten ha trillat ner för mannen då blir han farlig på banorna om han släpper till och kommer på att han speeda ner de flesta bara han slappna av som i går för då är helt enkel bara så jäkla bra! :D
Så nu är de åter igen en andra plats till stallet nu ha alla hästar varit inne på en andra plats bara inom några starter, så man kan inte annat än vara nöjd att ha 12 st andra platser i år som kunnat vara en hel del i vinster då de varit på marginalen men men vi ha grymt fina hästar i stallet!
Grabbarna är startsnabba,starka och kan verkligen avsluta bra i spåren så de är kompletta som tävlings hästar allihopa! <3

Nu ska jag jobba på så ja kan sluta tidigt för Cantab ska ner och slåss mot värstingar i kväll i ett lång lopp men hoppas han är bland de 4 i mål då är jag super nöjd när man se vilka han möter ;)
Men inte att glömma han ha gått samma tider som de flesta fast han ha hälften så mycket pengar sen är han fräsch i sin kropp så tror de finns ytterligare utveckling i honom mem i dag får han nog ett invändigt lopp och gå till slut om han gå en chans då de var så bra hästar med och vara nöjd med de han får som sagt! :)

Ha en bra helg nu ni som är lediga!
Tjing!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Biggan

12 december 2014 11:14

Hej på er. Ni är så duktiga å jobbar så hårt med era hästar! Alltid kul att läsa vad ni gör å hur det går. Grattis till alla bra resultat som varit i höst. Lycka till ikväll/Biggan

Linda Calissendorff

12 december 2014 12:07

Å tack Biggan för de fina orden!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se