Stall Ardbeg

Alla inlägg under december 2014

Av Linda Calissendorff - 17 december 2014 22:18

Var in med Kallma och wilmer i kväll på rakbanan som för kvällen var svart som natten då belysningen inte var på, så de var lite mörkt och spännande att köra kan jag säga men tur vi ha världens coolaste hästar! :D
Wilmer var lika lugn som i Östersund vilket båda gott inför nästa start och husse sa i dag att de är stallets nästa vinnare han kört i kväll! :)
Kallma måste jag bara skryta om vilken utveckling denna märr besitter när hon tar i sina intervaller!!!!
Från och ha gått runt 2 min tempo för 3 veckor sedan så gick hon med lätt helt 1.54 nu "uppför" rakbanan och i dag så susa wilmer i väg i en intervall runt 31 utför då haka hon på och kändes så klart grym och jag uppskatta henne runt 1.35 för vi var då inte långt efter wilmer de kan jag lova! :)))
Så nu vill jag ha snööööööö så man kan börja köra nått banjobb med henne de är som Ricky säger hon kommer utvecklas snabbt ner i tiderna om vi fortsätter så här i 6 veckor till på rakbanan med 2 pass i veckan! :D
Jag älskar denna tjej hon är den absolut coolaste nordis jag haft och travsäker som få! :)
Lycksele "Here we come" för att försvara Sverker karlsson vandrings pris 2015 som stall kamraten wilmer vann i år! :)))

Nu ett stort glas glögg sen somna man halv dreglande skulle jag tro..... ;)
Hej så länge!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 16 december 2014 15:23

Ricky & Wilmer ha knaprat in poäng i Östersunds amatör serie så Ricky leder just nu med 2 poäng från de andra i toppen! :)
Så när de kom en passande propp till Mulsta så var de bara anmäla för försvara första platsen vore ju hur roligt som helst om han vann den serien!
Fick ju spår torsk som vanligt när de gäller auto så Mulsta fick tråkiga spåret 10...
De är rejält bra hästar på framspår en som ex Rubus och Ty balder men Mulsta är ändå tippad 3:a bland dessa.gäng för han går ju stadiga 31 tider nu på full distans så nog ska han med kunna gå en 28-29 tid men inte om de måste runda alla i spåren så hoppas de blir många start galopper så de kan rinna genom fältet på ett bra sätt! :)
Han kan bli sämst 2:a om rubus kusk vinner så ha han ändå en poäng mer än henne!
Så håll nu tummarna för grabbarna på fredag kväll vi behöver all tur vi kan få för kamma hem amatör priset till stall Ardbeg!

Cantab fick massge i går efter loppet i fredags och han var bara mjuk och fin stod bara och njöt medans jag knåda han rätt så ordentligt var ju skönt att han även tagit detta lopp så bra då han verkligen kämpa så han tog ut sig i vanlig ordning så toppen han var mjuk i sin kropp! :)
Han och jag ha våran egen lilla mys stund när han få massge för han får minst 3 äpplen att tugga på så han uppskatta sin egen tid han får på tu man hand med mig fina och goaste killen! <3

På fredag morron ska wilmer och Viktor skos så sen till helgen kan vi kanske lämna viktor till Ulf,som får träna den lilla svarta guldklimpen i 4 veckor de kommer bli tomt efter honom men de är som sagt nyttigt för honom att få fara i väg en månad man få se de så....
Han och Mulsta går så bra tillsammans nu i hagen och han ha blivit den perfekta uppfostrings pappan till viktor! :)

Nu ska vi snart äta middag sen ska vi köra Mulsta och Viktor,för sen bli kallmas tur efter jag gett mig på att raka henne få se vad hon tycker om de! "Ler"

Hej så länge! :)ANNONS
Av Linda Calissendorff - 15 december 2014 14:59

Alltså i får när jag åkte hem från jobbet var den -9 å sen på kvällen var de +3 så förstod de var nått oväder på gång och mycket riktigt de spö regna i morse och blåste rejält.... :(
Usch de är rena sjukdoms vädret när de blir så här kan de inte bli kallt å vinter snart?!

Vi har bestämt att Viktor ska åka till Ulf 1 månad på träning då vi ha så lite möjlighet att köra dagtid så då får han lägga en bra rutin att köras varannan dag,så han får en bra rutin framför vagnen så vi kan köra sen på kvällarna då han är ordentligt körd kontinuerligt. Så de känns skönt att de kan lösa sig på så vis tur vi ha Ulf i familjen som kan ställa upp och hjälpa oss så de är ju toppen så man slipper lämna bort han till nån annan nu vet man att de blir ordentligt gjort! :)
Nyttigt att han få flytta ett tag med så han då lära sig de med de är alltid bra för unghästarna! "Ler"

Nu ska jag hem å klippa Kallma som vill slippa sin tjocka vinter päls! :)

Hej svejs!

Av Linda Calissendorff - 13 december 2014 16:42

Kall viktor som för dagen är hög bak och är inne i en ny växt period! :)

Av Linda Calissendorff - 13 december 2014 15:43

I dag fick husse äran att köra Kallma när jag jobba hela dagen så de åkte tillsammans med Peter som ha wanessa in på solänget för köra på rakbanan som var rätt tung sprungen när de ha kommit regn och lite snö för dagen.
Jag skulle skynda mig för se, men hann bara se sista intervallen tråkigt nog men Ricky ringde sen och sa att hon trava mellan 1.50-1.53 varje intervall på ett bra sätt och de är grymt bra med tanke på hur wilmer tyckte rakbanan var vid 4 års ålder då gick han knappt fortare än 2 min tempo uppför i en rultande stil.
Så hon ha en arbets vilja av stål trots de är så klart jobbigt för henne måste raka henne är jobbigt att vara så där långhårig som hon är just nu som en svart dun boll! :)
Så nu blir de 1 intervall pass varje lördag och tryck vagn mellan de så ta vi sikte på banjobb så fort snön kommer då vi kan köra där och förbereda henne inför våren och tävlingar banorna i sommar!
Ska bli spännande att börja komma igång med henne när hon är den absolut coolaste häst vi har och bryr sig föga om nått å inget är värt i livet att stressa upp sig över så hon är en fröjd att fara med! <3

Cantab pigg i morse trots tävling i går och han hade ätit bra med kraft foder och hö så de är ju skönt så bli massage i morron en lättare så musklerna kan vara ömma efter ett sånt lopp han gjorde.
Han kasta med huvudet flera gr tyckte jag tog för lång tid innan han fick komma ur boxen så inget fel på den energi kan jag säga! :)

Nu ska vi ut och köra Mulsta och Viktor på släp vill inte köra han i mörkret än utan vi få ta han på släp till snön kommer så man se nått.... De verka som han bara få ner en pung kula med Anna känna efter då hon var här och vaccinera Mulsta i onsdags så den verka ha fastna i buken! :(
Hade gärna kastrerat han nu tidigt vår dör han börja bli lite slamsig och ofokuserad så för hjälpa han med träningen så tror jag de underlätta för honom att kunna vara valack för han är nog utvecklad i kroppen nu så vill hejda de med annars kommer han bli både för grov och stor.
Så blir att lägga omkull honom för operation i så fall känns ju ibge roligt alls ,om den nu inte ramla ner men han fyller ju 2 år snart så de se mörkt ut att denna komma självmant.
Så vi få avakta tills efter jul och se man hoppas ju de ska lösa sig till de enklaste så man slipper söva honom för kasteration....

Ha en trevlig helg nu! :)

Kallma på bilden från i höstas!

Av Linda Calissendorff - 12 december 2014 23:26

Inte lätt att få till bra bilder på kvällen trots Bergsåker ha grymt ljus på banan men ni får ju se lite bilder på han i af så ni får stå ut de är suddiga =)

           

Av Linda Calissendorff - 12 december 2014 20:30

Cantab kämpa hem en 6e plats hem till stallet i kväll bland tuffa hästar! :)
Ricky valde att sitta kvar i andra spåret och tog de lugnt från starten medvetet då han fick ultralum invändigt men Ove små trängdes sig ut så cantab höll på slå i hans hjul sidor när han skulle ut i spåren så Ricky valde att gå invändigt och fick naturligtvis en trött rygg framför,så fick avlägga en speed för ta sig förbi och låg som 4 på upploppet men de kom 2 st utvändigt som tog de precis innan mål de avsluta dessa 500 m på 12 tid så de gick fort till  slut och Cantab häll son fart hela vägen  in ... Vi är super nöjd med killen som alltid gör sitt till och som sagt tufft lopp så bra gjort att knapra in en 6e plats med tanke på hästarna han mötte så nu ta vi en massage period igen och sen ta sikte på ett lopp den 27 i Umeå om allt är som de ska innan dess att allt känns bra! :)

Vi skodde om han i onsdags och valde att korta av tån fram vilket hans förra tränare sa att vi inte kunde göra då skulle han inte ta en trav steg rätt för ha  skulle bara bli "paddlig" i traven, men jag hatar att ha långa tår fram då de blir sån fel vinkel  för hela benet och de sliter rätt så bra på leder/senor...  så vi chansa för jag tror att han ha varit paddlig pga av rygg problemen så han går nu med 18" fram och normal tå fram och de funka ju alldeles utmärkt de fick vi ju kvitto på i kväll! :D
Nu är vi på väg hem med lilla guld klimpen så skönt att få komma hem i säng snart ska ju upp och jobba i morron känns rakt drygt just nu ha ont i hela kroppen ha nog en förkylning på G...
Önskar er en härlig helg! :)


Av Linda Calissendorff - 12 december 2014 10:09

I onsdags var de full rulle hela dagen då man sluta kl 17 sen skynda sig hem då först Anders skulle sko om Brodde & Cantab
Inför deras kommande lopp och i samma veva kom Monica ut för gå igenom Brodde,Viktor och Cantab så det var lite lätt körigt! ;)
Sen kom Anna i samma veva för vaccinering på Mulsta då hon inte hann på dagen så fick de bli kvälls jobb även för hennes del!
Monica hittade inget på viktor att rätta till men han ha samma som Kallma hade att när de växer för fort hinner inte musklerna riktigt med så att muskelhinnorna strama åt men de är bara vara efter han och massera just o drev området där han kändes mest "stum" så de var ju skönt att han var bra i övrigt! :)
Brodde var lite öm i höft böjaren men han fick laser och massage så de var ingen fara att starta, men de sitter väl kvar sen kan gjorde urblåsning på Bergsåker sist i kort loppet då han gjorde en grym prestation!

Cantab muskler fick jag sånt beröm av monica att de var sån stooooor skillnad bara på dessa 2 veckor så hon sa de var verkligen bra jobbat! :D
Han satt fast lite lite i länd ryggen nu oxå, men hon sa de att de satt fast så grymt hårt sist att nu när musklerna inte drar åt, så var de nog de lilla som satt kvar....
så nu var de bara fortsätta i samma stil så kommer förhoppningsvis inte problemet tillbaka men ha ändå bokat in en tid bästa gång hon kommer för vara på säkra sidan! :)

I går var vi till östersund med wilmer och Brodde med mest förhoppningar på Brodde så klart men igår var han inte alls på hugget sa Ricky utan han skulle avancera fram då de gick långsamma 19.4 men Brodde kunde inte komma förbi på de sätt han gjort förut utan blev hängande i 3;je spår hela sista varvet och kom in Opl på 18.4 Han hade varit mer en tömt i kurvorna med så nu bli de en olov check för han med då han var likadan i våras då vi behövde behandla kotan fram så lika bra att kika upp honom för de är han värd efter de prestationer han gjort på slutet och de är ju bra de visa att de är nått fel då vet man med desamma att nått inte är rätt.

Wilmer var hur lugn som helst i värmningen ricky valde att bara värma på rakbanan så han var aldrig in på banan utan ville bara få han lugn och fin inför loppet.
Blev naturligtvis omstart men tur samtidigt då wilmer tog till galoppen i starten....
När starten gick var han spänd såg ut som han hade 3 ben men höll sig ändå i rätt gångart fast han tappa mycket mark från start....han hamna en bit bak men började avancera fram rätt tidigt och låg andra ut ända fram tills sista kurvan då klev han runt en som tvär stanna så började jakten på upploppet där han låg 5:a men han spurta så bra att han kom in på andra plats vilket kändes helt omöjligt från sidan där man såg honom men hade absolut mest fart under hovarna även efter mål! :D
Ricky var helt lyrisk när de kom till stallet och med till syntes en väldigt nöjd wilmer som knappt tog ett andetag!
Ricky sa att de var första gången på dessa 26 starter som han slappna av lite granna och då ha han ju kvar luften och krafterna kvar till upploppet,de var därför de såg så enkelt ut när han tuffa förbi de andra och inte en gång i loppet var han så där het som en blå dåre utan jätte fin i handen!
vad hände liksom känner jag? :)
Man kan ju hoppas han kan fortsätta så här och han märker att de inte behöver bli så jobbigt till slut när Ricky får hålla han så hårt att han bli ju som paddling i steget och bara spänd. Ja man önskar av hela sitt hjärta nu att poletten ha trillat ner för mannen då blir han farlig på banorna om han släpper till och kommer på att han speeda ner de flesta bara han slappna av som i går för då är helt enkel bara så jäkla bra! :D
Så nu är de åter igen en andra plats till stallet nu ha alla hästar varit inne på en andra plats bara inom några starter, så man kan inte annat än vara nöjd att ha 12 st andra platser i år som kunnat vara en hel del i vinster då de varit på marginalen men men vi ha grymt fina hästar i stallet!
Grabbarna är startsnabba,starka och kan verkligen avsluta bra i spåren så de är kompletta som tävlings hästar allihopa! <3

Nu ska jag jobba på så ja kan sluta tidigt för Cantab ska ner och slåss mot värstingar i kväll i ett lång lopp men hoppas han är bland de 4 i mål då är jag super nöjd när man se vilka han möter ;)
Men inte att glömma han ha gått samma tider som de flesta fast han ha hälften så mycket pengar sen är han fräsch i sin kropp så tror de finns ytterligare utveckling i honom mem i dag får han nog ett invändigt lopp och gå till slut om han gå en chans då de var så bra hästar med och vara nöjd med de han får som sagt! :)

Ha en bra helg nu ni som är lediga!
Tjing!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se