Stall Ardbeg

Alla inlägg under december 2014

Av Linda Calissendorff - 8 december 2014 15:02

Kolla in anmälningarna på Bergsåker nu på fredag och de fanns ett 2640m lopp mellan 315 tusen till 1,1 milj så var ett tuff propp men de var bara 10 st anmälda så vi slängde in en anmälan på Cantab då han är ju stark så distansen passa han ju utmärkt på så vis och fanns inga lopp förrän slutet på månaden och då vet man inte hur många som anmäler ut... blev ju tuffa hästar men ha kollat deras tider och de ligger mellan 14-15 tider som bäst och han är ju inge sämre han heller, trots han ha nästan 500 tusen mindre än vissa....
Han fick spår 2 så bli på med helstängt och sen hoppas på en bra rygg att gå i så ska han kunna få en fin placering om han få lurka med i rygg och gå till slut som han alltid gör! Ha sett loppet när han gick 15.6 då låg han i 3-4 spår från sista 500m så nog ska han kunna sänka sig lite till med en bra resa sen går de inte lika fort nu heller då de flesta ha Broddar bak och kan behövas fram beroende hur kallt de ska vara i veckan! :)
Så håll tummen för finaste Cantab på fredag! Massera han i går och han njöt i fulla drag så inge öm efter loppet "skönt"
Tjingeling!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 6 december 2014 16:50

Att Cantab inte alls var stum i höger tömmen som han ha brukat vara i loppen utan de var helt borta! :D Så de ha suttit i ryggen hela tiden å ha ju sett han gått med huvudstång i en del lopp jag är lite i mot att hänga på grejor som ska räta upp hästarna innan man utröna varför de börjar tex vara stum i munnen eller börja behöva extra utrustning.... så enkelt att hinna ta allt i tid så slipper man ha problemet med sig sen när de sitter i huvudet sen,som med Brodde han får man alltid passa i kurvorna där han slagit på sig förut så man få som avakta så han tror sig själv då är han trygg! :)
Han var pigg i morse hade ätit upp all kraftfoder och han traska iväg längst ner i hagen i morse och tvär vände sen för komma i trav upp igen och han såg inte alls stel å kantig utan mjuk och fin! "Glad" :)

Brodde kändes toppen fin ut i intervallerna laddad som tusan men såg så fin ut!
Kallma tuffa på hon med gick som fortast 1.37 en bit med bra flyt under hovarna! :D
Hon börjar mer å mer slappna av så nästa gång bli de en längre käk så hon få extra stöd för hon behöver de märker ja men hon utvecklas hela tiden framåt så nu bli de intervaller 1 gång i veckan för tjejen!
Hon ha mycket energi denna tjej så är en fröjd att köra en sån härlig jänta! "Ler"

Nu ska jag ta och jobba lite ha kvälls passet i dag så längta redan hem. ...
Ha en skön helg ni övriga! :)

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 6 december 2014 11:07

Ojojoj vad trött jag är.... Vi kom i säng kl 0230 efter en hektisk dag på Umeås travbana med de 3 musketörerna wilmer,Mulsta och Cantab! :)
Var en stress i sig att måste skicka wilmer med Peters häst Wanessa och Mulsta fick åka med Patriks häst Super Eddie så vi kunde dra cantab själv så tur att de andra kom med i lopp annars hade de blivit svårt att få upp alla 3!
Wilmer var först ut i lopp 2 och han var så lugn och fin i värmningen sa ricky länge sen han kändes så fin sa han så de var ju skönt att han inte var lika het som han kan vara i mellanåt... men i loppet blev de först en omstart men de var husse själv som åkte på den så kan inte skälla på nån ;)
När de kom iväg så tog han till en galopp efter ca 50m av ren pigghet för han skulle jaga de som var framför i vanlig ordning.
Han ställde sig kom tillbaka fint och låg i andra spår hela vägen runt och på upploppet trodde jag de skulle bli 3:a men wilmer stumma till på den tunga banan då han tappa från start så kom de till slut så han höll nästan gå över i passgång så paddling var traven till slut.
Men de höll traven hela vägen in och sluta 5:a på en 34.4 tid var på håret att bli 4:att men de kom en längst ut i banan...så inse stora hela är vi nöjd han trampa även av sig en boots så duktig att hålla traven ändå måste jag säga de är nu andra gången han trampa av sig en boots på Umeås travbana ha aldrig hänt på nån annan bana så de är ju lite lustigt! ;)

Cantab skulle jag kunna skriva en hel novell om för de är en helt annat häst på alls vis i hans personlighet och hur han rör sig som efter rygg behandlingen och den intensiva massagen han ha fått! :)
Han skaka inte alls när vi lasta ur honom och i boxen var han helt lugn stod och kika ut med nyfikna ögon och utstråla ingen stress alls i kroppen de andra gångerna ha han stått och små skaka fram tills värmningen men inte i dag.
I värmningen var han hur fin som helst i tömmarna låg inte på alls utan fin i handen och såg verkligen så fin och smidig ut hela han! :)
De som var synd att de åter igen var en sån smet bana vilket inte är hans bästa underlag men den var rätt hård Tack å lov så de var ju bra i af! Vi körde med kort brodd runt om i dag så skönt att veta han fixa atg trava fin tid med brodd och på tungbana så de båda gott till vinter banorna! :)
I loppet så backa ricky bak redan vid starten men nu när han är bra i ryggen så ha han ändrat sitt rörelsemönster med bakdelen så vi hade vagnen på samma ställe som förra loppen men denna gång så slog han i hjuleskydden med höger bakben, så Ricky fick fånga upp honom då han blev som osäker för sen köra fram igen för komma fatt fältet. Han lade sig vaket invändigt när han kom i kapp dom så.fick han vila i rygg där till sista svängen där vek han ut honom och drog i propparna och Cantab tog till sin spurt som är som Broddes style och knep de andra på rakan och kom in på en fin andra plats på tiden 14.9 som är bra med tanke på brodd runt om,slog i vagnen så fick ta upp han och något tungbana!! :)
För undvika mjölksyra i musklerna så trava han av honom ordentligt och skritta länge efter loppet, så han skulle få ur sig allt så de inte stanna kvar sen och bli stel i kroppen.
Ricky sa Cantab var så nöjd trava runt och klippte med öronen och var så nöjd och samma i stallet inte alls lika tagen efteråt som i de andra två loppen, utan vara bara så nöjd och glad börja äta hö så fort han kom in i boxen, så de märks han kunde äntligen använda sin kropp som han ska göra utan att ta ut sig totalt!
Säger bara de vilken underbar häst detta är,så mycket hjärta i den här mannen och han gör ALLTID sitt bästa och de är få som ha sån glöd i sig,så vi är så glada att få göra detta tillsammans med han och jag tror han är lika glad över dela den med oss faktiskt de märks på han! :)

Mulsta var snabb ut i dag från bilen hamna först i dödens och ulf valde att avancera fram till ledningen då han ha funkat bättre där än ligga i dödens, men han fick omgående tryck hela vägen av en häst så de öppna första 500m på snabba 28 och varvet på 29 så förstod att han skulle stumma till slut men han kämpa stor stilat på ändå han så kom in som 7:a på tiden 31.6 så han gör alltid sitt men han är en häst som går bäst bakifrån så hade varit bättre att få andra par ut men nu blev de som det blev så ulf gjorde rätt att testa synd bara att han inte heller gilla detta klafs underlag så han gjorde de bra ändå lilla Mulstis! :)
Nu ska han vaccineras på måndag så nu få han ta igen sig ett tag och vara sparring parter åt viktor istället så få vi leta nya lopp sen efter de!

Nu ska vi lasta och fara på solänget med Brodde och Kallma för lite intervaller så hoppas rakbanan är körbar nu de ha varit kallt i natt men den bruka hålla sig fin som tur är! :)
Ha en skön helg de ska vi ha!

P.s hann bara fota wilmer var så körigt med 3 hästar att sela och ha klar inför loppen! ;)


Av Linda Calissendorff - 4 december 2014 15:26

Här ha ni alla saker man behöver för hålla hästarna fräscha mellan tävlingarna! :D
Djävulsklon ha jag som en upp fräschnings kur i mellanåt när de är lite längre mellan starterna på de som behövt en uppfräschning, så Cantab ska få sig en kur efter starten hoppas bara de slinker ner i kraftfoder men han äter ju korn och grov 125 så tro han inte märker dessa små hackade rötter! :)
Vi invänta ju fortfarande olov ska komma upp hit men bra de ha tagit lite tid för tror annars ha han reagerat på böjproven med tanke hur stel han var både bak och fram så bra man få tid att knåda på så de inte är nått som missvisa när han kommer så man inte behandla i onödan.... ha böjt ihop knä och kota fram, men ha ej fått nån reaktion då iaf men som sagt han är inbokad före jul i af för koll! :)
Vi ha gjort över 60 starter i år och Wilmer ha varit behandlad i bak knäna 1 gång på ett års tid, mest tror jag pga han satt fast vi ryggen så därav stelheten bak.
Mulsta ha inte haft en anmärkning
Brodde behandlad i en kota i våras efter första gången tävla på vintern bana och brodd så inget konstigt alls när han inte var van att gå på brodden.
Kallma fick en smörjning bak knäna i höstas.
Så vi ha inte mycket att behandla med tanke på hur de varit igång alla hästar hela året så vi måste träna rätt och de få tillskott som verkligen fungerar och vi är noga med massge och kiropraktik! :D
Alla de sakerna tillsammans är ett vinnande koncept!

Av Linda Calissendorff - 4 december 2014 12:47

I tisdags var vi in med Cantab för gå lätta intervaller på rakbanan mest för känna på hur han känns efter behandlingen och Ricky kändes stor skillnad på hans steg och de såg ut att vara ett helt annat flyt i hela han,för förut tycker jag han ha sett lite kantig ut innan han var ordentligt varm....men inte konstigt med de problem han hade. ;)
Han körde 6 st i runt 26-27 s fart och han hade ett helt annat lugn i sig efter jobbet han verka så nöjd så han märker nog stor skillnad själv efter fått lös ryggen och få blod genomströmning alla muskler i ryggen och bakdelen!
Så allt känns bra inför i morgon synd bara de är ett kort lopp tror han är som bäst på längre distans, men bara banan inte blir för lös i Umeå nu när de är 6+grader så ska ha ändå kunna vara med där framme bara de kan få en rygg att följa! De är som det är från spår 12 de är ju bara backa bakåt från start och kliva fram sista varvet och hoppas de ha öppnat rejält från start så de är inte så tuff på upploppet! :)
En sak jag märker stor skillnad på honom är i hagen förut gick han ifrån en när man kom för hämta honom men efter Monicas behandling så kommer han alltid fram precis som han vet han ska få hjälp med kroppen de är ju fantastiska dessa hästar att berätta hur de mår i sin tysthet bara man uppmärksamma de små tecknen de visar!
Han ha till å med börja försöka busa lite med Brodde och Wilmer i hagen så han släpper efter mer för varje dag och den lilla sur gubbe han var innan börjar sakta falnar bort! :))

I går åkte vi in med Wilmer och Mulsta för lugna intervaller på en rakbanan som var upplöst av allt salt så de blev extra lugna farter så de inte få träningsvärk inför i morgon då den var rätt så tung.... testa ett pullnät på Wilmer och ett nytt bett ett australienskt entömsbett med båge och de vara super på honom ricky behövde knappt ta in han fast jag kom upp jämsides med Mulsta, men måste nog vänja in han ordentligt med de först innan vi kan ha de i tävling för han tyckte de var lite otäckt när han försökte trycka ner sig och de tog under hakan men de där kommer bli toppen i loppen när han vant sig! :)
Han hade ett helt annat flyt i steget när han som slappna av på ett annat vis än att bara bli tung i bettet så nu blir de ett entömsbett ett vanligt i morron och pullnät så hoppas vi att största effekten var av nätet så ska de ha en bra chans i morron att vara bland de 4 i mål, men de är ju umeå banan vi gärna undviker då han gått omkull där.... men de ska vi inte tänka på så förhoppningsvis för inte han de heller ;)
Nu dra ut och börja packa tävlings utrustningen åt alla tre ,bli en körig kväll i morron de kan jag lova....men ack så roligt trav är ju livet! :D
Tjing på er!

Av Linda Calissendorff - 1 december 2014 11:39

Nu är startlistan släppt och först ut blir wilmer från spår 1 vilket är skönt men de är fullt gäng bakom så man blir ju rädd dom ska bli instängda men förhoppningsvis är han snabb ut och kan få avlöstning i nåns rygg bakifrån de vore ett perfekt senario!   

Mulsta fick spår 7 bakom bilen då de var spår trappan så var lite väntat med dåligt spår men de brukar sprida sig rätt bra i nordis löpen som tur är så han är inte bort räknad ändå men klart en vinst chans är nog svår men man vet aldrig med den mannen!   

Cantab fick ju ett skit spår nämligen nr 12 så längst bak längst ut på vingen.... Så typiskt men de kanske blir bra för mannens huvud att få gå i ryggar sen få man ta de man får när man få  ett sånt skit spår men tur vi ha hästar som kan gå hela vägen i mål så ska absolut inte räkna bort mannen men de var ju så typiskt bara!   

Hade tänkt testa ett helstängt med hål i men frågan om han blir för het nu med ett bakspår så kanske väljer öppet igen som han hade sist på Bergsåker då han avlade en sju helvetes spurt på upploppet så de tåls att klura på tur vi ha några dagar på oss att klura på!   


Nu ska jag fara och köpa tårta åt Edwin som fyller 10 år i dag lilla gubben börjar blir stor!!!     

Ha en bra dag nu!

  


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se