Stall Ardbeg

Alla inlägg under januari 2015

Av Linda Calissendorff - 7 januari 2015 15:46

Ha inte avslöjat på bloggen än att de kommer en ny häst till stallet som anländer i morron från Värmlands skogarna upp hit till oss i Norrland! :)
De är en ny bliven 1 åring som vi fått tävlingsrätten på fram tills de är dags att lägga tävlings skorna på hyllan för bli avels sto,då åker hon tillbaka till Värmland till Stall Slotts som hon kommer i från.
Iselin och Kenneth ha själv fått låna mamman till denna fina Komnes Vilje av självaste Jahn Schou från Norge som är en känd uppfödare där och hans familj ha hållit på länge att föda upp fina hästar! :)
Komnes sol efter Moe odin som är mamma till Vilje var väldigt lovande redan som 2 åring och hade väldiga farter i kroppen redan då vid så ung ålder men fick en hals infektion som satte stopp för tävlings karriären innan de ens hann börja :(
Jahn trodde detta skulle bli en av de finaste avels märrar han haft och innan hon åkte till sverige blev hon betäckt med finaste Alm Viktor som är ju som ni vet min favorit hingst så när jag såg denna tjej så skulle vi verkligen inte ha fler hästar men kunde inte låta bli då de hade så förmånligt avtal på henne de gick bara inte! ;)
Iselin ha berömt hennes extriör sen hon föddes och Jahn själv tyckte att hon var nått alldeles extra bland de finaste märr han sett och de ha ju fött upp många så de lät ju inte helt fel i mina öron! :P
Hon är lika klok som vacker och just nu är hon i Örebro för omlastning mot norrland hon ha då åkt en dryg resa redan på 22 mil från Värmland så nu är de resten av biten mot norrland kvar och allt ha bara gått hur bra som helst en klok tjej ha de sagt!

Kommer stalla upp hos en i byn som min kompis Annelie hyr stallet av så hon kommer gå med en annan åring så de kan leka tillsammans innan hon flytta hem när Mulsta far hem till Mona igen då finns de plats här hemma för henne.

Här kommer en hel del kort sen i höstas och nu i vinter! :)
Hon vet hon är snygg ha iselin sagt och de märks de är allt en liten diva! "Ler"

Nu ha vi fyllt på med 2 st framtida underbart fina unghästar som Viktor och vilje nu är de bara förvalta dessa individer på rätt sätt så ha vi en spännande framtid till mötes på tävlings banorna får vi hoppas! :))



Av Linda Calissendorff - 5 januari 2015 11:13

 
  Ja ni får se de ni som kan,men jag få inte videon rätt håll!   

Men visst är han för läcker,jag gillar hans härliga steg SKARPT!

Nu hoppas jag hans andra kula trilla ner vid denna flytt då kanske hormonerna kommer i gång på allvar men ha läst mycket och de är många som vetrinärerna ha sagt att man ska vänta och se men många hävda att de inte kommer trilla ner av sig själva när han nu snart är 2 år.... men hoppet är inte ute än vi avaktar och se hur de går som jag är mest orolig att han ska bli besvärad av att den sitter fast i buken/kanalen då kan de bli ovilliga att springa eller börja spänna sig som wilmer gjorde för hans ena var roterad....   

Hoppas han inte blir en ny oturs wilmer så ont vill jag inte han, för de vara själva fan med wilmer när han var ung hingst innan han fick ordning på sin kropp efter kasterationen.


Nu vankas de lunch på jobbet så tjing på er!

Av Linda Calissendorff - 4 januari 2015 19:23

Nu ha vi lämnat viktor hos ulf så nu börjar träningen på tisdag och nu hoppas vi att de ska ramla ner nån snö då de är rena is gatorna i Skrike men tur man ha Viktor med skor och bra brodd! :)
Han tog flytten med ro han kuta runt lite just i början men sen så börja han äta hö.
Kommer bli tomt utan han hemma men de kommer göra han nytta att få vara på tränings läger hos uffe! :)


Av Linda Calissendorff - 3 januari 2015 19:20

Wilmer funka inte alls i går.... Tog till 2 galopper och var mest spänd och paddlig i steget :(
Så man var så glad efter starten östersund när de släppte för en gång skull, men nu ha de bara varit bedrövligt de två sista starterna tycker ja....
Testa böja fram knäna efter loppet men han reagera inte nänmvärt men nått stör han uppenbarligen men vad?
Olov får kolla upp honom igen och se om han hitta nått annars vet jag inte varför han beter sig som han gjort de 2 senaste starterna. Bli bara less då de inte kan bara släppa för mannen i fråga man tappa som lusten att hålla på när han bli så här, han ha ju startat över 25 gr nu de borde ge sig med tiden och erfarenheterna av loppen tycker man när man vet vilken kapacitet han besitter så blir man frustrerand!!

Snön är helt borta och marken är som asfalt igen bli så less nu ha vi inget att träna på igen "morr" vad fan är de för skit vintrar vi ha just nu de är totalt värdelöst!!
Så hade ju tänkt stärka Cantab på slingan men nu blir de ju åka in på rakbanan ändå de var ju inte vad vi hade planerar för mannen inför monté starten.....

Ja nu blev de ett negativt inlägg men känner mig allmänt less i dag bara....
Hej svejs så länge!

Av Linda Calissendorff - 1 januari 2015 16:45

Nu börjar vi om från noll igen i stallet och först ut är Wilmer som ska ner till Bergsåker och man fråga sig hur är banan efter dessa plus grader? :(
Ja den är nog inte hård i af nått positivt men banorna är inte bra så här års de vet man ju med sig men hoppas den håller mem vi ska ut i sista loppet så då är den väl rätt slirig skulle jag tro....

I tisdags fick jag köra fina Cantab efter lång slingan och de tyckte han var bara skoj att få jobba på uppför backarna! :)

Nu ska vi ut och köra Kallma och Mulsta i mörkret de blir back intervaller i dag!

Ha en skön nyårs dag! :)


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards