Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 22 februari 2015

Härliga sol!

Av Linda Calissendorff - 22 februari 2015 09:07

Vilka underbart fina dagar vi ha haft denna vecka så nu hoppas jag de ska vara lika varm i morron då jag har min enda lediga dag efter helgens arbete,man kan ju få önska i af!   


Ja såg jag missat att skriva hur de gick för Mulsta i sin senaste start på bergsåker så de kommer nu då!

De kom i väg fint från start men uffe sa de han var spänd från starten och fram tills han tog sig en förarlig galopp utan anledning... Stå man 40m tillägg så är de ju näst in till omöjligt att få med sig en slant hem men som tur var de få hästar med i loppet och de var fler som gjorde bort sig så han trava sen hur bra som helt resterande loppet men blev ju så trött att behöva jaga i kapp fältet igen så han trava mellan 29 resten av distansen efter galoppen sa uffe som ändå var nöjd över honom då han var klockren efter galoppen.... men i den klass han är i nu så kan man inte kosta på sig många galopper de är omöjligt att hämta upp så synd han ha börjat med detta igen som de måste hoppas till för sen slappna av på nått sätt.

Jaja vi tar ut han på onsdag igen i ett kortlopp och de blev tufft anmält men de finns inga andra lopp så han är ju faktiskt mer en kortloppare så vi chans och hoppas på peng hem i af!

Ulf ha sin egen med i samma lopp så blir John Östman som får styra Mulsta runt banan denna gång som är en mycket duktig kusk och allra helt på de lite knepiga kallbloden så håller tummen att han inte ska ta sig en galopp denna gång med då är de kört men tanke på vilka som stå 20m tillägg de ha gått 25-26 tide så gäller Mulsta ha tungan rätt i munnen dena gång och vi fick spår 2 igen vilket är helt ok med han som är rätt snabb ut!   


Har ju misstänkt att hästarna inte är på topp när wilmer,cantab,brodde ha varit allmänt sega i jobben och i går så var Ricky ut med Wilmer på den vanliga motions slingan där de är rätt så backigt och efter han kommit hem så var wilmer väldigt medtagen stod och tok andas trots han skritta av honom ordentligt så stod han säkert 15 min vilket han aldrig ha gjort han bruka inte ens dra en suck efter han varit ute.... så de är nån infektion som härjar bland killarna för de är bara Kallma som inte visat nått men de är som Ricky säger att de finns inget tryck i dom som de brukar göra när de tränas...   

Cantab hade varit piggare i lördags än vad han varit på ett tag så kan hända han tog med sig nått skit från didriks stall när han kom till oss ,för minns didrik  skrev på sin sida att de drogs med nån infektion i stallet efter vi hämtat han,så inte omöjligt då Cantab inte varit sig lik heller de sista loppen då han gått som på halv fart så kan han klart ha varit nedsatt,men han ha inte visat som wilmer gjorde med andningen....

Så nu ska jag ringa Anna och be henne ta blodprover på Wilmer,Brodde i morron för se hur de utvisa som för Cantab är som sagt piggare i träningen så tror de är övergående på honom om han haft nått,så de känns som vi får kolla dessa två som varit mest slö på slutet.

Så tråkigt om man ska behöva dras med infektioner som inte syns utan på för ingen ha snorat eller hostat,så inget som märks men de kan ju dras med för höga vita så de blir nedsatt i kroppen.


Var och hälsa på Viktor i går för lämna nya skor för han måste skos så han var sig lik men Ulf sa de att ni måste kastrera han så fort som möjligt för han är så dryg mot de han går med för han bits och är inte alls roligt så han går nu med en gammal arab som uffe alltid ha med sina små hingsta för han är så otroligt duktig att tukta upp dessa små ung tuppar på ett bra sätt, men viktor bry sig knapp och araben får verkligen slita för säga åt honom  hela tiden för han kliver över gränsen,så de känns ju så där att ta hem han sen igen då vi ha ju som sagt 4 st ston hemma på gården med....

 Vi måste ju göra en buk öppning för hitta andra kulan då den  inte ha trillat ner än och jag ha läst på internet att ha den inte kommit ner på hösten som åring så kommer den ofta inte ner,  så de är bara inse att han måste kostas på en buk operation för få bort den, för tyvärr kan han inte gå som klapp hingst då man ha även läst där på flera ställen att de blir oftas inget på banan då de blir nog störd av att den sitter kvar i kanalen och de vill man ju inte heller man vill ju ge han en ärlig chans på banan.

Så typiskt man skulle ha fått gjort de nu mednas de är kallt ute för annars måste man vänta till hösten och då är frågan klarar han att springa premien eller inte? vi inte ha testat han i några farter än då han växer så fruktansvärt igen,så han kommer behöva rejält med stryke träning för orka med sin kropp då han är rätt lång i kroppen med.

Ja får fundera hur vi ska göra som inte lätt beslut att ta om man ska göra de nu eller se så  måste nog kolla runt på olika klinker vars de kan tänkas göra de men de lutar mot Bergsåker då de är garanterat bäst av de som man ha att välja på runt omkring.


Nu måste ja jobba lite så man får nån lunch....

Ha en skön söndag ni som kan!   

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

22 februari 2015 11:15

Tråkigt med att ha evt någon skit i stallet som påverkar hästarna era. Hoppas att det släpper snabbt :)

http://Rayoosanna.blogg.se

Linda Calissendorff

22 februari 2015 11:54

Ja vi får hoppas på de så man slipper ta så många blodprov ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se