Stall Ardbeg

Alla inlägg under februari 2015

Av Linda Calissendorff - 17 februari 2015 20:21

Kallma och jag vi är som gjorda för varandra då vi är lika lata igentligen, men när de väl måste jobbas så gör vi de och ger sällan upp! :)

Hon gick i kväll 6st intervaller i en 450 m lång backe och tempot låg hon mellan
2-2,15 självmant då hon får själv bestämma det fart hon trivs bäst i!
De är rätt så bra fart med tanke på backens stigning och hon känns hur läcker som helst gumman kan jag säga!
Tror stenhård på denna jänta i år! :)

Ricky körde wilmer som fick gå 3 st rejäla repor i en lång backe i näske och han kändes mycket fin sa han! Wilmer är så pigg han far runt i hagen mest hela dagarna och är en helt annan häst nu mot för förut,så frågan om vi inte haft nått skit i stallet helt enkelt då de börja med Broddes start i december då ha var så seg och inge alls bra...
sen dess ha alla varit seg till å från, så de känns som de är på gång upp i formen igen då vi tuffat till träningen sista veckan och de verka svara bra på de då de är så markant piggare hästarna! :)

Nu blir de liven från Umeå många solängare i kväll :)

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 16 februari 2015 19:14

I dag så fick Cantab komma ut på en motions tur han ha ju vilat sen starten sist på Bergsåker, då han troligtvis blev öm i hoven eller om han lyckas sträcka sig ja vet faktiskt inte, men lika snabbt som de kom så försvann de på några dagar... Han var i af fräsch i dag så inga frågetecken där inte, utan han var klockren i gången och en pigg häst som var rädd snö klumpar efter vägen! ;)
Så de var ju skönt men tror han var öm i sulan på hoven då han klev av sig den först i Umeå i loppet sen så inte konstigt då han inte varit så här nedverkad på väldigt länge... så nu får han växa ut igen så vi avakta nått lopp tills hovarna är längre och vi kan köra barfota bak i loppen, så han får träna på nu och gå ut i nått provlopp och bara peppas i ryggar och gå till slut de tror jag mannen behöver :)

Nu ska vi fara upp till lilla Vilje som ska in för natten hon är ju en för himla go och cool tjej säger bara vilket psyke! :)

Tjing!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 14 februari 2015 20:43

En stor kram på alla hjärtans dagen och tack för ni stå ut min läsning på bloggen! :)

Glömde i all hast när jag skrev om Kallma då jag var så till mig när fin tjejen prestera så fint,så glömde jag säga att Wilmer följde med för gå ett banjobb med Lennart Viking för testa om han var lika seg på vinterbanan som han var i Östersund.
Kan säga husse ha det fulla tömmarna i jobbet och Wilmer såg hur fin ut som helst han öppna första 500m runt 35 sen gick de runt 40 på varvet och de avsluta sista 300m runt 33 med tryck utvändigt från Lennart men han höll sig i fin stil hela vägen in, jag trodde att han skulle hoppa då han fick tryck på upploppet, men icke han gick att fira lite på, sen ta upp, sen fira igen så de var ett skönt kvitto i af sen senaste starten då han inte alls var sig lik! :)

Så en bra dag istallet kan man säga och i morron ska Cantab ut och lufta sig runt byn så här trimmas de för fulla muggar! :)

Hoppas ni ha en mysig lördags kväll med era familjer eller vänner!
Kram på er!

Av Linda Calissendorff - 14 februari 2015 16:52

I dag var de preimär för Kallma på banan då hon inte satt en hov där sen hon kvalade i slutet på maj så var de spännande att se hur hon tagit träningen i höst/vinter,Ricky sa innan han for ut, nu ska de bli spännande att se hur du ha tränat henne åt mig!   Kan säga Husse var nog rätt så nöjd med tjejen då vi hade Robbans Wilsen med som sparring partner men hon fick för dåligt med fäste så  tyvärr så Kallma fick gå ensam i jobbet  då wilsen inte kunde följa med i tempot.

De öppna långsamt så Wilsen skulle trava in sig från början så Kallma varva första varvet på 1,45 i fin stil och andra varvet gick runt 42 och hon avsluta sista 500m på 1,39 och hon var inte ens tagen när hon kom i mål.   

Hon såg verkligen JÄTTE fin ut i aktionen men var väl lite flegmatisk då hon inte fick nått tryck av nån annan häst,så nu ska hon få testa gå med Rosengrens 2 åriga VBL då de ska ner på 1,40 tider så ska hon få gå med dom så hon får ligga bak i ryggen och bara glida med.

Hon ska ner minst 10 sekunder till innan start  och de se lovande ut för hon gick nu på brodden vilket inte alls är hennes melodi igentligen ,utan  hon ska gå med sommar balans  då är hon som bäst  sig  och gör sig rättvisa ,inte de ska vara så svårt att få ner henne i tider faktiskt  utan vi sikta på ta ut henne runt maj om allt funka som de ska under vägen!   


Här kommer de en video snutt på henne i värmningen finaste tjejen!


 Av Linda Calissendorff - 12 februari 2015 10:21

De är så kul med travet för när de går bra för en så är alla så nyfikna med att fråga "hur tränar ni nu då hästarna får så bra för er"?
Å sen när hästarna inte går lika bra så kommer alla dessa råd om hur man ska träna för få tillbaka formen mm.mm
De är ju så här att de kommer ju en period i träningen då hästarna tappa formen så är de för ALLA hästar osv klass de tävlar i.
De behöver en återhämtning och man börja om med att "tung" träna för bygga musklerna igen inför tävlingarna där de snabba musklerna används så man måste ha rejäl styrke träning bakom för få en komplett tävlings häst att hålla formen.
Bara för de går mindre bra en period så börjar en del tränare att sluta tro på den träning som ha fungerat på hästarna förut och man börja vackla i sitt sätt att tänka och ofta göra de största felet börja ta råd och lyssna på alla andra råd och tips.
Sen är blir man osäker och vet inte vilket ben man ska stå på när alla rädd är olika.... ;)
Nu är de tur jag och Ricky är på de klara med hur en häst ska tränas och våra hästar ha presterat bra i över 8 månader nu så de är en rätt så lång period,så de kommer alltid en neråt svacka och de gör de även för oss så är bara träna på nu och låta hästarna vila några veckor från tävlings banorna så är de snart tillbaka med samma form som i fjol! :)

Kallma gick 6 intervaller i en längre backe i går och JÄDRANS vad fin hon var! :)
Så i helgen ska hon gå sitt första intervall pass på solänget för i år, om rakbanan är ok annars blir de fortsätta att träna i backen hon ha blivit mycket starkare på dessa pass och hon är grymt taggad kämpa på i sin ensamhet som hon jagar en spök häst framför så de finns vilja i denna märren de kan ja lova!

Mulsta ska starta på bergsåker igen den 18 blev tufft lopp och jag å Ricky jobba och kan ej ta ledigt så ulf kommer fara ner med han själv då de är han som kör så skönt att ha en som kan både kör och fixa ordning hästen då vi inte kan fara! ;)
Men som sagt han stå 40m tillägg de framför ha lika bra tider som han så de blir kämpigt för Mulsta men hoppas vissa strula bort sig på vägen.... ;)

Nu ska de jobbas vidare på jobbet så man få lunch snart... :)
Tjing på er!Av Linda Calissendorff - 10 februari 2015 11:21

I går så upptäckte vi att Cantab halta lite på höger fram när vi tog in honom...
Vi ha sökt igenom hela han hitta inget sår eller nått annat förutom puls i benet vid kotan så troligtvis ha han blivit hov öm efter han tappa skor i Umeå då han var så ny skodd och kan då ha nå hovböld på G eller så ha han sträckt sig i hagen på nått vis... så de blir liten vila för honom nu ska be hovslagaren kolla igenom hoven på torsdag då Kallma ska liks skos och ev lägg på sulor på bägge fram om de är så han är hov öm i sulan.

Ja vi få se vad han hitta för nått men hoppas de visa sig komma från hoven så vet man ju de annars får man kolla han på nått annat vis....

Nu ska jag till tandläkaren och våndas att de ska göra ont de är en rotfyllning på G i dag.... Aja!

Tjing!

Av Linda Calissendorff - 9 februari 2015 18:47

Ja de blev ju 5 plus grader som synd var och naturligtvis just när wilmer ska ut så de drog av material på banan och de var inte lita heller så banan var minst 3 sekunder seg... Vi värmde wilmer på rakbanan där de var is och han var lugn i värmningen så allt båda gott så långt! :)
I själva loppet gilla han inte alls den sövliga banan utan han blev rakt seg och inte alls den vilja han alltid bruka ha överflöd av annars så när Ricky tog de lugnt från starten så kom de som aldrig kontakt med fältet utan ramla in som 6:a och sista pengen var räddad!
Han blåste rätt mycket när han kom in så han blev trött stackarn....
Problemet när man inte ha nån bana att träna på mellan starterna allra helst då de blir lite länge mellan så tappar de formen rätt snabbt tyvärr av att bara "tung" träna hemmavid där vi inte kan köra så snabbt pga underlaget är bara av hård is....
Rakbanan ha inte varit körbar heller då vädret är så varierande så vi sitter som fast i träningen på så vis och de märks hästarna känns mest tröga för tillfället bara Brodde som känns som en rund miljon hemma men de gör han alltid i träning osv tränings form! :)
Så hoppas provloppen kommer igång snart så vi ha nån möjlighet att hitta tillbaka till formen de behövs för få den spänst i hästarna som saknas för tillfället...
Nu är vi snart äntligen hemma Tack å lov känns skönt! :)

Av Linda Calissendorff - 6 februari 2015 21:07

John sa efter loppet att -de är bara glömma detta lopp allt blev bara fel och jag vill gärna köra honom igen var de han sa efter loppet... De fick 4 inner efter starten och Bergs häst tröttna i ledningen så cantab drogs bakåt och hamna sist i fältet som avslutades på 13 fart sista 500m och inner spåret var lös de for stora kakor som lossna sa John så blev dåligt med fäste för lill gubben med, så på upploppet så fick han bara jogga med med oryckta proppar var som ingen mening att köra för sista pengen var ändå körda så får se detta som ett banjobb och bara glömma denna start som John sa....
Han verka ju funka bra ändå med de små hovarna han har nu tack å lov,men John sa direkt efter värmningen att han ville rycka bakskorna men de går ju inte då han ha sån dålig kvalité bak så vill spara de till sommar banorna istället nu när de kan både vara lös/hård bana men han sa att de skulle göra otrolig skillnad så vi får spara de till sen när de är bättre bana som sagt! :)
Cantab ha varit pigg och glad i dag så de är ju positivt så får leta nya lopp och förhoppningsvis blir de umeå där finns de i av fäste på isbana bara de inte bli tö väder ;)
Ja de fortsätter att jäklas i stallet men hoppas wilmer vänder denna tråkiga trend i östersund på måndag de är ju hans favorit bana och hoppas han kommer vara lika fin som sist där då kommer matte att bli gladast hela världen eftersom man funderat på fräschören men vi hitta inga fel så nu får han bevisa att han gilla inte heller Bergsåkers bana ;)
Ha en skön helg nu ni som sitter hemma vid en kväll som denna!

Kort på finaste Cantab man kan inte annat än ÄLSKA denna underbara kille han ha sån personlighet och i dag fick han 4 st äpplen innan loppet de ska bli som våran uppladdning inför loppet för han älskar verkligen äpplen! :D

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se