Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 13 april 2015

Stockholms resa och tävlingar!

Av Linda Calissendorff - 13 april 2015 14:03

Ja sen fredags ha vi hunnit med en hel del utom att ha de lugnt och skönt ledig helg bruka ska innehålla! :)
På fredag morron var de bara upp tidigt för lasta på Mulsta som skulle hem hela vägen utan för Stockholm till uppfödaren och på vägen ner skulle vi köpa en ny bil som stod och vänta på oss i Sundsvall,så vi skulle vara där kl 9 och då hinna med att fara med ungarna,fixa åt hundarna och hästar innan vi åkte iväg.
De tog en stund på bil firman så tur mulsta är snäll att fara med men de blev över 8 timmar för honom o transporten då vi kom till Stockholm mitt o rusningstrafik trafiken på en fredag em..... säger de jag fatta inte dom som vill bo i detta kaos frivilligt :(
Tog över 1 timme I bil kö för ta sig 1 mil så de tog en jäkla tid...
Mulsta verka bli glad över att komma hem igen och de kändes skönt att han åter är hemma igen då vi måste lägga ner tid på våra fina unghästar nu i år så vi måste minska ner med häst antalet ....
På vägen upp lämna vi ett föl sto till en tjej i Kramfors som köpte hingsten qvadrigo och de stoet är hel norskt och hade ca 450 tusen på sig och ha lämnat ett sto som travade in över 700 tusen så de var en jätte fin märr! De är iselin som äger henne som vi köpte Vilje av så tack för hjälpen ska hon döpa fölet till Slotts Linda om de blir ett sto annars blor de Slotts Ricky :) så när den är tillverkad och kommit ut så måste man ju titta på underverket vem vet kanske hamna den på gården om si så där 1 1/2 år blir ju en fux de är säkert med fux mamma och fux pappa! :P
Så vi kom hem kl 2 på fredag natt med över 15 timmar i en bil så man var trött och mör i hela kroppen....
så på lördag morron kl 8 ringde klockan igen då var de dags att lasta wilmer för tävlings dags på Dannero och de var väldigt nära till hands att stryka när klockan ringde men tur de bruka gå över när man kommit upp ;)
Wilmer var nöjd att få tillbaka husse i vagnen igen de synes en helt annat wilmer än mot i Umeå så allt båda gott så långt. Vi skulle testa köra med öppet huvudlag denna gång för se om han blev lugnare men i starten blev han lite ivrig och de blev lite trångt ändå från spår 1 de tog ricky på sig så han hoppa naturligtvis... så han låg typ sist men knappa igen en 8 plats och fick sista mat lappen på tiden 33 så de var ju skönt att han gick en hyfsad tid i af! :)
Ricky upplevde han mycket lugnare i loppet med öppet men de är ju start momentet istället men vi ska köra fler gr med öppet och se hur han reagerar nästa gång med! :)
På söndag ringde klockan tidigt igen då skulle Brodde och Cantab ut till Umeå på en V64 dag som börja kl 14 så vi åkte rätt tidigt för hinna med oss....
Fösta ut var Brodde som fick testa ett 2 delat bett i värmningen och han såg jätte fin ut i kurvorna bröt knappt nånting så både kusken och vi fick upp förhoppningar att de skulle gå rätt bra från de tråkiga läget bricka 14.
När loppet gick så såg vi att han bara tjura och bröt ner i banan till å med när han låg på innerspåret som han aldrig ha gjort :(
Men på upploppet så lade han i väg en fin slut spurt och han kom in som 7a i mål så fick med sig en matlapp även han.
Så nått är galet så nu ha jag bokat tid hos PH vet i Timrå ska dit på torsdag är rätt övertygad de måste sitta nått i höger fram en kota eller framknä då han beter sig så här :(
så lika bra att behandla med desamma så de blir gjort nu när han liks är i gång och ha nyss tävlat.
Cantab är ju så underbar, finaste grabben som alltid gör de han kan och de ska alltid strula nått och denna gång så börja de regna precis efter broddes lopp så banan blev snabbt seg lagom till han ska ut som hatar såna banor....
Vi tog av bakskorna då banan blev så där och de hade spår 6 och Ricky körde på han från start så han sköt till och kom i väg bra från start så de hamna andra utvändigt i ett perfekt läge.
Cantab vill gärna inte ansluta i ryggen på den framför då de var så blött att han fick all stänk på sig på huvudet så de tappa lite fart och de öppna långsamma 18 på varvet och sen kom topp hästarna bakifrån och runda men Cantab kämpa de han kunde och fick 14 tid sista varvet och kom in på 16.4 och banan var 1 sekund seg sa de men den står trots de som "lätt" i resultatet men så var inte fallet.... så han får fullt godkänt då de var lätt V75 klass på gänget så vi är nöjd att grabbarna fixat mat lappar alla 3 vi hade inte högre krav än så med de motstånd och utgångs läget de hade! :)
Nu ska vi testa anmäla till ett kort lopp på solänget den 21 men de lär bli tufft att komma med då han ha bara lite över 100 p tyvärr... men vi ska försöka i af! ;)

Nu är de dags för jobb igen ha 7-17 hela veckan otom torsdagen då jag ska ner till sundsvall så de är hård vecka med ta kr på den helg man haft så blir ingen sov morron förrän nästa helg typ....

Tjing på er! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se