Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 15 april 2015

Lillen börjar bli stor!

Av Linda Calissendorff - 15 april 2015 22:38

I kväll var vi in på bana med viktor för första gången och självklart fick uffe köra honom som ha gjort ett fint jobb med honom sen i januari och han bara bara fått gå motions rundor för stärka kroppen och de ha redans gett resultat!

Han skötte sig hur bra som helst trava runt med öronen framåt och gick med självsäkra kliv först ispåren utan problem.

De var en annan 2 åring ett sto och så fick Kallma hänga på som sparring partner så de var alltså första gången viktor träna tillsammans med andra hästar!   

De gick ett 1640m jobb men ingen hade klocka men på upploppet så klev viktor på självmant och lämna de andra och uffe uppskatta runt 2 min tempo för han kan tiderna i benmärgen så han var nog rätt nöjd med sin träning på Viktor då detta var första gången han fick trava på i raskare tempon!  

Han är väldigt taktfast och ha fin trav men som uffe säger han nysta ju lite med bägge fram benen, men  man få sko sen med lättare skor och de brukar ju gå bort när de kan trava i högre tempon, men man får vara noga och hålla koll på framknäna i framtiden då de är ofta lite trång mellan fram knäna som ställer till de.

 Här kommer en drös bilder på Viktor och på Cantab som fastna på bild från umeå sist.

Kallma som nu hård bantar och hon är som en hugg orm innan maten ska ges, men hon kommer bli grymt snygg i kroppen så man får stål sätta sig när hon står och tigger mer mat....   Kallma gick ett varv runt 1,40 så de var ju toppen och allra helst efter matte som skott om henne fram  och jag är jäkligt nöjd hur de blev!

Kallma är världens tålamodigaste häst att hålla på med så kan inte hålla på med en som är mer medgörlig än hon!    Vi  måste börja ta nån häst själv i mellanåt med 6 st hästar så kan man inte leja varenda gång som vi gjort man bli ju runierad då de tar nu 1000kr inkl moms per häst nu och då får man hålla skor själv... 


                                   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se