Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2015

Av Linda Calissendorff - 22 maj 2015 16:21

 


Helt klart vinnare alla dagar i veckan är CANTAB SISU!   

Han gillar att skita ner sig han den lilla grisen men de är tur han gillar att bli borstad och uppustsad kanske därför han skita ner sig hela tiden för han vet man får stå och ta bort skiten...   


De ringde upp från ATG live i dag till Ricky och ville höra hur de var med Cantab inför söndagen och de såg att de vara bara Dollar Boko som kunde hota han så de fundera på hur han skulle lägga upp taktiken från spår 6 och Ricky sa de finns ju bara ett att göra att testa framåt och se vars de leder annars försöka få rygg på Dollar Boko de vore de bästa men vi se väl hur de går som man kan aldrig säga hur de andra öppnar som...


I dag så körde vi Viktor och Kallma en sväng mest för röra på Viktor inför 2 årings serien i morron och han var lite på tårna efter han stått sen onsdag så de var välbehövligt att få komma ut en sväng.

Kallma ha lagt på sig igen nu sen hon fick vila sen sunes besök så hon åkte in i bantar hagen igen nu för att lätta upp sig lite... Hon är sverigen mest lättfödda häst kan jag säga!


Viktor & Vilje vila i hagen på dagarna!   


 

Av Linda Calissendorff - 21 maj 2015 13:27

Alltså de är rätt faccinerande att rätt så ofta får den "bästa" hästen i loppet nämligen spår 1 ha jag märkt mer än en gång... samma i Cantabs lopp naturligtvis är V5 spiken tippad etta så klart från spår 1..... så typiskt! :(
Cantab är upptagen som 3:a med alla rätt men tanke på de fina lopp ha gjort nu på slutet då formen åter är på plats men som sagt hade hellre sett han på spår 1 än Dollar Boko...
Vi ha fått spår 1 en gång men då var de lärlings lopp och tjejens körde missa starten helt så de blev vi inte gynnad av heller så nu lär de ta länge innan vi åter igen få de bästa spåret....
Jag är glad jag inte är kusk såna gr för de är som Ricky säger antingen chansa han att vara snabbast ut och riskera hänga i spåren å hamna i dödens igen, eller måste han köra på säkerhet och hoppas inte hamna för långt bak i spåren...
Cantab ha alltid en slut strid som ha kniper många placeringar på om han får vila i ryggar men hamna dödens igen i 2640m är inget man vill utsätta han för igen heller då han ligger på lite för mycket och slösa onödigt energi....
Jaja på söndag em efter kl 16 vet vi hur de gick ;)
Nu är de dusch och fara på jobbet för kvälls passet....


Av Linda Calissendorff - 20 maj 2015 21:22

Anna kom ut i kväll för kolla på Vilje igen och hon tog en spruta för kolla vad som fanns innanför den stora bulan och de kom ut en massa gul vätska som inte är  äcklig var utan de var som ett ödem förklara anna så de var skönt de inte var en elak infektion som måste dräneras....
Så nu fick hon antibiotika i halsen och penicillin i 4 dagar och ev ska hon metacam med i förebyggande.
Nu är hon och Viktor släppt på lite görningen så hon ska hålla benet från leran och de var glada hästar som kom ut kan jag säga! :)
Anna tyckte vi skulle röra på henne så hon sa de var bra om vi körde henne i skritt så får se om vi ta ut henne igen i helgen för gå runt byn då ha nog svullnaden lagt ner sig med.

Nu är de kväll här ska kika på Tv innan de är dags att sova i morron är de kvälls pass på jobbet och man ska hinna köra Cantab och göra stallet innan dess....
Ha en skön kväll!
Hej svejs! :)

Av Linda Calissendorff - 19 maj 2015 21:20

I går så hitta vi en stor knöl på insidan låret på bakbenet och hon var öm och varm där men ingen feber...
Vi ringde olof och råd fråga honom men han sa så länge hon inte ha feber så var de ingen fara då skulle vi avakta men hålla koll på svullnaden.
I morse var de likadant så i kväll skulle jag kika på henne så märkte jag hela benet var uppsvälld och varm så tog tempen och de visa på 39.3 så de var ju rejäl feber för hon bruka ligga på 37.8 så jag ringde Anna Edblad som inte ens ha kvälls jour men hon svara ändå och jag förklara läget och sa att jag kunde komma å hämta medicin om de var så bara hon fick hjälp i kväll... men då sa hon att hon var på semin stationen som ligger bara 4 km i från oss så hon kunde komma förbi och kika på de med desamma!
De kan man kalla om service! :)
Hon fick hippotirim pasta och antibiotika i blodet och nått som är liknade ipren för häst för feber nedsättande så skulle hon komma ut i morron igen på em för kolla så ska vi se om vi måste sätta in en penicillin kur. Troligtvis är de ett lymfangit så de ha letat in sig en bakterie i nått litet sår på benet de ha ju varit så lerigt nu ett tag så inte konstigt....
Lilla gumman är så lugn och trygg i sig själv hon bara stod lugnt och fann sig i allt stickande och äcklig pasta i munnen hon är en riktig pärla! :)
Nu blir de äntligen kväll och sätta sig i soffan den lilla stund som är kvar innan man kväll efter denna låååååånga dag!
Hej svejs så länge! :)

Av Linda Calissendorff - 19 maj 2015 17:48

Sune såg direkt när Ricky kom med Kallma att hon rörde sig lite snett med framdelen så bara anblicken var att nått knas var de med ryggen sa han direkt.
Å han hade rätt i vanlig ordning,hon satt fast rejält i 4,5,6 länd kotan och de ha hon nog varit på en ca 1-2 mån sa han och de stämmer precis då hon gjorde prakt vurpan i hagen... så skönt att Sune hitta förklaringen till varför hon blev så tvär dålig från ingenstans! :)
Säger bara tack å lov vi är så noga med hästarna då vi hinner ändå hitta saker i tid innan de kommer en massa följd skador för man fortsätter och träna när de inte är bra de ha man mycket igen i de långlopp ett även om alla besök kosta en slant men som sagt de är de värt! ;)
Så nu ska hon vila till i helgen innan de är dags att köra i gång henne.
Så snart är alla stallets hästar i gång igen så håll i hatten nu kör vi mot nya mål! :) 

Av Linda Calissendorff - 19 maj 2015 11:15


 Anmälde Wilmer & Cantab till dannero på söndag, men de blev bara Cantab som kom med tyvärr då de blev 19 st i wilmers...  

Cantabs lopp se inte allt för blodigt ut på papperet de flesta går samma tider som Cantab och grabbarna fick spår 6 (springspåret) och de var ju inte helt fel då han är snabb ut, men de vara så klart bara de bästa hästarna på främre volten tyvärr, så bara hoppas de hittar en bra position eller att de på nått vis kan komma fram till ledningen där han triv som bäst!   

Wilmer han får gå ut i provlopp på lördag istället då de är auto start för en gång skull så de är ju toppen han får testa de i ett provlopp, men han lär ju bli extra skruvad i luvan skulle jag tro, men de är ju bara att testa och se hur han beter sig lilla blacka yrvädret!   

Viktor ska ut i 2 årings serien igen på lördag och sen blir de ett jobb till för han om ca 10 dagar efter de för testa premie tiden och funka de så blir de anmäla ut han så snart som möjligt i så fall.

Blir skönt då de är gjort de kan ju hända var som helst så står man där med skadad häst, minns ju kallma som stod med en fraktur på bakbenet efter en spark då blev de 6 veckors vila.

 Vi hann ju med oss i af med henne men som sagt skönt att få de bortgjort!   


I dag kommer Sune för gå igenom Kallma och nu hoppas vi att han hittar nått i ryggen som kan ge oss förklaringen varför hon varit så knepig i banjobben annars vet jag inte vad vi ska göra med fröken....

vi hade planer att starta i sommar men de kommer vi aldrig hinna med nu känns de som, så de blev inte som vi hade planerat med tjejen men de är ju som det är de viktigaste är att få henne fungera i banjobben för hon utvecklas bra när hon väl kan göra jobben på ett bra sätt.


I går körde vi Wilmer & Cantab i tryckvagn runt byn med lätt tryck och Cantab tyckte de var sååååå jobbigt, men han gillar ju att träna lilla gubben så han var rätt nöjd efter passet och de är mumma för han att tjava runt med lite tryck så man kan hålla ner farterna med han då sparar vi på benen med   

Wilmer tuffa på som vanligt han och han tar till sig träningen otroligt bra han ha musklat sig fin runt bak knäna så ska bli spänande att se han i provloppet bland häst igen och se hur han beter sig nu när vi lagt om träningen så radikalt på honom.


Vilje ha fått nån konstig "bulle" på insidan bakbenet ovanför hasen som är hård... de finns inga nya färska sår utan bara ett gamlat ärr så troligen ha hon fått nått en infektion där bullen är.

Ha pratat med Olof och han sa så länge hon inte ha feber vilket hon inte har, så skulle vi avakta annars får vi se om man måste öppna upp den för få ut skiten... så typiskt när vi börjat med vagnen men de är tur vi börjar tidigt såna gr så hon får väl vila ett tag så får vi se hur de utvecklas som.


Brodde är nu bra efter hovbölden så jag slog på fram skon igen i går kväll så vi kunde börja köra han till helgen igen sa Anders så de blir ju bra så vi får ta ut han i provlopp i början på Juni så får han med tjava runt byn med lite tyckvagn!    Han är pigg som en mört i af och far runt och härja med polarna med svansen rakt upp och ser ut som en rund miljon (i åtminstone hagen)   


Nu är lunchen slut så bäst man åker ut på lite jobb så dagen går snabbare så man får komma hem och i dag ska viktor köras och resten ska mjukas upp av mig så de ska ha en mys dag i stallet med mig istället.


Hej svejs!







Av Linda Calissendorff - 17 maj 2015 17:45

I dag tömkörde vi en sväng runt gården för sen sätta vagnen på Vilje för första gången och hon drog vagnen som hon inte gjort annat i hela sitt liv! :)
Hon är den coolaste unghäst jag stött på i mitt liv!!


Av Linda Calissendorff - 17 maj 2015 08:38

Cantab han kan konsten att koppla av han i solen! :)


OBS Kallma är verkligen inte så där tjock dom hon se ut de blev knäppt i en konstig vinkel därifrån hon stod! :) 


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards