Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2015

Av Linda Calissendorff - 16 maj 2015 13:11

Tillbringade vi på solänget för ett banjobb för Wilmer tillsammans med Pelikan Mero som sällskap och Viktor fick följa med i samma veva då han hade tränings dag på schemat.
Wilmer ha bara gått långsamma tryck intervaller sen behandlingen så detta var hans första snabb jobb sen senaste starten och kan säga han såg bländande fin ut i traven! :)
Han var mycket stabilare i traven och inte en tendens till rulla över i galopp trots han var rätt så pigg på bettet så husse fick ha pelikan mero i rygg för de inte skulle gå för fort,men hela distansen gick på 37 och en bit på sista långsidan skulle Pernilla komma upp jämsides då pep han i väg i 29s fart i 200m :)
Han drog inte en suck efter så han är i fin form efter tryck träningen som jag tror är denna killes melodi!

Viktor gick ett 2140m jobb med Kims fina 2 åring Väskinge Lycka och han gick 2.25 första 1000m och avsluta sista varvet på 2.15 utan att anstränga sig nånting utan såg fik ut så de är inte långt från premie nu! :) Han drog inte heller en suck efteråt så han jobba på ett bra sätt med sin långa kropp!

Brodde är nästan halt fri bara lite öm fortfarande efter de skurit ur bölden, men han trava i hagen i går när han fick komma ut så skönt de blev bättre med de samma! :)

I dag står de MASSAGE på agendan då vi ha bara vilje att tömköra så då ska de få sig en duvning de som behöver! :)
Man måste passa på när man är ledig och ha tid över!
Ha en skön lördag nu de ska vi! :)

:)

Av Linda Calissendorff - 15 maj 2015 10:29

Anders ha nyss ringt och berättat han hitta en hovböld längst bak mot trakten så de var ju skööööööönt så nu slipper stackarn ha så ont.... så nu blir de sköta om hoven med sprit omslag och vanlig hederlig silvertejp för hålla smutsen borta! :)
Phu en sten lyftes från hjärtat fast jag var rätt sätt säker på de var en hovböld... men alltid skönt att få de bekräftat *ler*

Av Linda Calissendorff - 15 maj 2015 09:27

Brodde kändes ju inte fräsch fram i tisdags utan såg oren ut i traven men i går så var han så mycket sämre linka ordentligt fram och satte ej ner trakten i matken.....Jag hitta ingenting som påvisa han fått en smäll och han var inte tryck öm heller nånstans kring gaffelbands eller senor :(
Så finns två alternativ en hovböld som uppstått då han gradvis ha blivit sämre på dessa 2 dagar eller hov bensfraktur men då borde han ha varit riktigt halt redan från dag 1.... men ha bett Anders komma ut i dag för kolla genom hoven så hoppas vi på hovböld för han ha ringt ont stackarn...
Usch lilla gubben ha verkligen inte börjat detta år bra måste jag säga utan tiden rinner i väg och han måste komma ut igen när motståndet är som värst...
Återkommer sen om Anders hitta nått vi får hålla tummarna på de i af!

Av Linda Calissendorff - 13 maj 2015 07:25

Man sover aldrig så bra som efter en vinst med hästarna så ha sovit som en prinsessa i natt!   

När vi kom hem i går kväll fick Cantab gå ut en stund i hagen och han tyckte de var hur skönt som helst att få skita ner sig igen och han for runt och små trava i hagen så han tog inte direkt ut sig i går de kan jag säga!

Sen så var han som en liten tupp precis  som  han visste så väl att han vunnit de märks verkligen när hästarna  är nöjda  med sig själva och sin prestation!   

Vi kom hem runt 1830 så var de bara sätta sig och köra Viktor och Kallma runt byn de var deras tur i dag så bara för man ha tvlat och jobbat så måste man ut och träna de andra annars blir de så många på en och samma dag så de blir svårt att få dygnet att räcka till....   

Kallma var in i fredags och gick ett nytt banjobb men de är som sagt nått som inte är bra , då hon verkligen försöker att få de att stämma i tempot runt 1,45 men de går som inte den sista 500m så nu är tid bokat hos sune den 19 maj så hoppas vi han hittar problemet som troligen sitter i ryggen. så hon får motioneras lite lätt med Viktor som sällskap för hålla vikten nere och att hon inte tappa så mycket för de märks som sagt bara vid högre tempon annars känns hon väldigt pigg och fin annars.

Viktor sköter sig hur bra som helst och han ser så oförskämt fin ut så vi ser fram i mot 2 årings serien igen den 23 maj då ska de tuffa runt på tiden 2,25.

Brodde ha vi hunnit med ett motions pass med och i går skulle han med ut på en tur men då upptäckte vi att han små halta på vänster fram och var som lite svampig och varm just vid kotan så troligen ha han lyckats stuka till sig eller fått en smäll av Wilmer när de ha lekat i hagen i går.... så typiskt hade sett fram i mot att anmäla han till ett lopp på dannero den 6 juni men de se ju tufft ut om han nu är halt men hoppas de är övergående ha lagt om med valörts blad över natten så hoppas vi att de ska gå över snabbt för hade vilja tagit ut hani provlopp nästa helg.

Wilmer går varannan dag för tryck och känns jäkligt fin och han ska gå ett banjobb nu på fredag med sällskap så ska han anmälas ut den 24 på Dannero så hoppas vi han ska komma med sina blygsamma 120p.

Cantab ska få ta de lugnt nu minst 5 dagar med massage och mys sen ska han anmälas ut med husse i vagnen till Dannero han oxå i ett 2640m volt lopp stängt vid  200  till  650  tusen så de är passande åt mannen!   

Vilje tömkör vi så vagnen ska på inom en snar framtid hon är otroligt klok denna märr klart lugnaste unghästen jag ha stött på så tror inte de blir några problem att få denna brud i vagnen!   

Nu ska jag fara ut på jobbet och göra mitt bästa i vanlig ordning och försöka roa de goa pensionärerna!

Ha en skön dag!


Av Linda Calissendorff - 12 maj 2015 16:58

Cantab kom bra fram i spåren från start och låg invändigt då ledaren galoppera i första svängen så Cantab fick ledningen vilket han trivs bäst i! :)
Den som hoppa i ledningen kom snabbt tillbaka så tror susanne hann inte svara upp hon kom så snabbt i spåren och gick till ledning igen,men den hoppa åter igen och susanne kunde lätt glida till ledning återigen och där låg hon hela vägen in i mål och vann lätt med 9 längder på 17.1 han gick 12 sista varvet så de kan man inte klaga på! *ler*
Han var så väl värd en seger nu finaste gubben då han alltid gör bra lopp och han kämpar alltid de han kan, så jag är så glad för han satte dit en seger och rätt överlägset med på köpet! :)
Man kan bara ÄLSKA denna kille för hans glöd att kämpa trots sin ålder och han är ju världens mysigaste häst! <3
Sen tro ja att han trivs rätt så bra hos oss i lugnet de märks han är en livsnjutare i stora dag som gillar sina kompisar och vara ute hela dagen i sin hage! :)
Tack till Kent som gav oss chansen att få leasa denna kille hoppas du är lika nöjd som vi är! :)

Av Linda Calissendorff - 6 maj 2015 14:23

Anmälde Cantab till ett Monte lopp den 12 på solänget och de blev bara 6st hästar och naturligtvis en som bara gått monté och bra tider så ska alltid vara en som ska utgöra ett hot... men Cantab är i form nu så hoppas inte vaccinationen satt ner honom men de ha ju gått 10 dagar sen han fick sprutan så de ska nog gå bra blev ingen feber eller nån annan symtom så de är nog lugnt!
Han ska få massge i omgångar och 2 motions pass innan loppet så de bli toppen i tiden detta lopp och skönt de är på hemma banan för mannen med den korta resan dit :)

I kväll ska Kallma och Viktor motionerastillsammans de är skoj för viktor att ha sällskap med så perfekt att träna ilag! :)
Vi körde i måndags med och jag är otrolig imponerad av hans lätta sätt att röra sig i backen ha flyter fram bara länger lite extra på stegen men inte farten och Kallma få trava på rätt bra för hålla samma fart trots han se inte ut att anstränga sig ett dyft!
Jag har höga förväntningar på denna kille och nu ska vi träna upp hans långa kropp ordentligt så han ska orka med sig i framtiden på banan för han är nått alldeles extra de kan jag redan lova! ;)

Ha en bra dag som ni bara kan i regnet....

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards