Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2015

Av Linda Calissendorff - 4 maj 2015 10:18

Kändes tungt att fara på jobbet i morse då man ha en 6 dagars vecka och hela helgen framför sig i hemtjänstens tecken.... önska man kunde få vara hemma med hästarna på dagarna de hade varit en dröm men de går liksom inte livnära sig på de då de gå så upp och ner i trav världen och de kostar att ha hästar de är ju inte gratis att ha som sagt så man måste ha en inkomst på sidan de är bara så gå inte leva på de utan man få vara glad om de föder sig själv en måndad,men de hade varit mysigt att få lägga mer tid i stallet och hästarna...

Wilmer gick för tryck vagn i går och han är alltid så positiv till att träna syns han saknat de nu de senaste 2 veckorna då han bara ha stått sen behandlingen så nu ska han motioneras igång så blir de en provlopp om 2 helger de borde ligga bra i tiden vi ha ett lopp framöver på Dannero så vi ta sikte mot de och se hur han känns fram till dess.
Ricky hade pratat med tjejen som äger Stark som oxå är efter Åkres Lurifax och hon hade gjort en hals operation på honom och de hade blivit som en ny häst och han ha ju verkligen blivit hur bra som helst på slutet! :)
Han låg på nått fruktansvärt innan och var stressad troligtvis för han inte fick åt sig luften ordentligt så han fick väl
halv panik som sagt och nu är han mycket lugnare och han ha slutat att galoppera i loppet för innan så hoppa han titt som tätt.
Så vi rekommendera att kolla upp wilmer med och få se om man kan ta sig råd sen och göra ett kör prov med sån där hals kamera för kika hur han beter sig men de kostar tydligen 6000kr för kolla vad jag ha läst så de är ju lite svettigt att hosta upp bara så där men är det nån av kusarna som travar in en bra slant så ska jag ta mig en allvarlig funderare som sagt.
Kallma ska få prova gå i tryck vagnen i kväll hon med så får hon ta de lite lugnt några pass så får vi känna hur hon känns efter de för hon såg så fin ut i hagen i går där hon leka runt med grabbarna så vi få tro på de är inget allvarligt fel eftersom olov inte hittat nått på henne så får vi fortsätta träna till vi ha en tid för koll av ryggen igen.... husse blir mer gråhårig över henne säger han,då hon är verkligen hit å dit i dagsformen... men hon ha varit brunstig och då banjobbet gjordes så hade hon varit tjurig och allmänt seg så hon är nog ingen man ska starta vid brunsten de ha vi redan utrönat ;)
Så synd stona ska bli så vid brunsten men de är ju enda nackdelen med stona och de vet man med sig när man köper dom... men de är ju härliga med sin personlighet de kan vara riktiga tuffingar när de gäller! :)

Nu ska jag ta och jobba lite så man få ta lunch snart....
Ha en skön måndag! :)

Av Linda Calissendorff - 3 maj 2015 12:33

I morse ringde Olov vetrinären för säga han var uppe i Örnsköldsvik så vi skulle passa på att kolla upp Brodde efter Pers behandling för 2 veckor sen och Cantab skulle vaccineras sen bestämde vi att kolla igenom Kallma igen eftersom hon blev nästan halt sist i banjobbet på torsdagen då hon bara tvär hoppa och galoppera det brukar hon inte göra....

Brodde fick om behandling i bak knäna var fortfarande nån grad höger bak och sen fick han en duvning bägge haserna med för olov tyckte han reagerade när han han klämde där så i det läget vi är i nu så var de lika bra att ta alla ställen igen... så nu är Brodde behandlad hela kroppen från raspa tänderna till musklerna fram och bak behandlad knäleder bak och has, sen kollad i ryggen som var fräsch så nu JÄKLAR kan vi inte göra mer å hoppas han ska springa rakare än nånsin I kurvorna hädanefter ;)
Annars kan vi utesluta kroppsliga problem då vet vi de sitter i huvudet men med tanke på hur mycket vi ha behandlat så är de inte konstigt han blev sämre efter kort loppet på Bergsåker där han gick 14 tiden var ju efter de han blev mycket sämre... så nu hoppas vi att vi hittat problemet! :)

Kallma böjde vi upp med hitta ingenting att anmärka på varken muskelärt eller nån känning i lederna så nu klia vi oss I huvudet igen... men edwin hade sett henne gå omkull 2 gr i hagen så de kan ju sitta i ryggen igen eller att hon klev snett som sagt i jobbet men fanns inget att ta på i dag så blir boka tid nästa gång patrik eller sune kommer å så träna vi vidare fram tills dess för hon se bländande fin ut i hage i dag for runt och kvasta med grabbarna så större fel tror jag inte de där! :D

Cantab var fräsch han med men fick en spruta för vaccination så nu får han vila några dagar sen ska vi kolla om vi kommer med den 12 på solänget i breddloppen finns monté med så får se hur vi gör... de fanns rätt mycke lopp åt ha nu framöver så bara välja ett som passa mannen :)

I dag ska Wilmer gå för tryck vagn och på börja träningen igen sen ska de hämtas 4 balar hö så ingen rast å ro här inte på en söndag! "ler"
Ha en skön helg ni som är lediga!

Av Linda Calissendorff - 1 maj 2015 20:04

Klev upp kl 7 för göra klart stallet och Cantab innan vi skulle fara ner till Dannero för tampas med Berghs favorit...
Cantab var laddad i buret stod och kasta med huvudet hela vägen ner och var som en tupp när vi lasta av han.
Ricky tyckte han kändes mycket finare i värmningen i dag än i Umeå så de var ju skönt att han inte kändes stel och kantig.
Loppet gick de kom i väg bra från 2 spåret men tyvärr hoppa 2 st från främre volten så Cantab hamna tyvärr i dödens vilket han inte gillar... :(
Han bli inte het men ligger på rätt bra så han bränner en hel del krut på ligga utvändigt så där.... Ricky tog upp för att ev nån skulle börja kliva på men ingen kom förtänkte sista 500m så lill gubben kämpa hela vägen in i mål och kom in som 5a på 16.7 han gör alltid sitt bästa den kämpen och han tog ut sig rejält denna gång så han ska ha en eloge för han är 8 år och ändå ha sån glöd i sig att ta ut sig till max trots de tog i mot i dödens....
Nu blir se vaccinering för grabben och vila minst 10 dagar de är han värd efter dessa 2 täta lopp han fått gått men vi är så nöjda med han man kan inte vara annat när han ger allt som han kan på de sätt han gör <3
När vi kom hem så lasta vi om med Kallma och Viktor som skulle in på solänget för vi hade planerat ett jobb med sällskap till Kallma så viktor fick följa med för träna lite att åka bur och vara på banan vilket han tycker är spännande :)
Kallma öppna bra 1.43 första varvet men 500 m kvar så var de som hon klev snett och galoppera och efter de såg hon halt ut :(
vet inte vad som hände riktigt men nått måste de ha varit som störde henne rejält... så ska be olov kika på henne när han ska komma ut i helgen för han var här uppe igen hörde jag.
Viktor skötte sig bra fick jogga runt banan med en annan 2 åring och de gick 3000m runt 2,40 - 2.30 tempo och han såg jätte fin ut! :)
Nu blir de soffan och se på en serie, nu är man allt trött efter denna låååååång dag....

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards