Stall Ardbeg

Alla inlägg under juni 2015

Av Linda Calissendorff - 4 juni 2015 20:57

I dag så kom en tjej ut för göra ett DNA prov på Vilje då hon ska bli stam registrerad i sverige så måste vi göra detta för de ska bli korrekt då hon är en import från Norge.
Så skönt nu är de klart så man ha allt o sin ordning! :)

I dag så kom Kanishka hem till oss och ut klev en nyfiken tjej som var verkligen i toppen skick!
Blank i pälsen, välmående med gott hull och välmusklad! :)
Alltid lika roligt att få hem en välskött häst så tack Gabriella för du skött om henne så fint och nu får vi göra de roliga att påbörja banjobbs träningen då hon lagt gott med stryka i en intervall bana med rätt så tungt underlag.
Ska bli så spännande att se henne röra sig framför vagn av de jag såg i hagen så ha hon fint flyt i steget och rörde sig med lätthet! ;)
Hon är otroligt trygg i sig själv och tog allt med ro såna hästar gillar jag!

Vi var in på banan med Brodde och Cantab för köra ett 3000m jobb tillsammans och de gick bara fint.
Första varvet gick 30 samma med andra och sista 500m avsluta vi 16s fart så de var ett perfekt jobb för pigga grabbar de!
Brodde såg kanon fin ut i vanlig ordning trava med huvudet mellan bena och de är ett gott tecken för den mannen de och när jag och Cantab klev på i spåren så borra han bara ner sig och de låg jämsides i mål! :)
Cantab är ju helt fantastisk att köra han är som en lite go cart och gör allt man begär om en helt perfekt häst för mej! <3

I morron ska Kallma gå för tyck vagn och få se om vi ta ut Kanishka på en liten motions tur så hon får röra på sig efter den långa resan ska bli Spännade att få se henne som sagt hon var verkligen jätte fin på alla sätt! :)

Nu lär man somna ovaggad de kan jag säga... :)
Hej så länge!ANNONS
Av Linda Calissendorff - 3 juni 2015 11:18

Var på jobbet halva dagen för fara sen upp till Umeå med Wilmer som stod och piaffera på stallgången innan vi skulle lasta han så kändes lite så där övertaggad för bilstart sä där spontant...
Men han var lugn i buret där han bruka kunna leva FAN när han ha för mycket energi så nånting postivt! :)
I provstarten drog wilmer i väg och Ricky fick fulla tömmarna då pep han i väg i 26 fart och slog på en galopp i all iver... andra provstarten då hoppa han igen så de kändes hopplöst redan innan starten då de skulle vara 9st till med runt omkring han...
Han släpa lite i starten för få krypa ner i rygg på en som kom utvändigt så de löste sig så bra och Wilmer såg förvånansvärt lugn ut i ryggen och han satt där till sista svängen då börja några tappa farten så wilmer låg som 3a på upploppet, men de kom en och slank förbi invändigt och de skreks å lät där bak i så ricky ville ej chansa att släppa i väg han då ha kan ju hoppa rätt upp och då är ju den dagen förstörd...
Så de kom in på tiden 34.1 och en fin 4 je plats och framför allt han höll sig lugn och stabil i traven och ingen galopp!!! :)
Så är super nöjd med grabbarna och de ska ju ut i ett tuffare lopp på söndag igen så bara försöka ta ryggen på fina Spik så ska han kunde knapra med sig en slant hem igen! ;)

I morron anländer fina Kanishka till norrland och jag ha redan boka in en tid för patrik att gå igenom kroppen och ryggen på henne så man vet allt är bra inför kommande banjobb för vi hade tänkt ta in henne för göra en check hur hon ligger till i tiderna så snart som möjligt så man vet vad man ha att jobba i mot för tjejen som ha tränat henne ha bara kört intervaller i tyngre underlag.
Ska bli så spännande att träffa denna fina tjej! :D
Nu är de lunch så nu blir de vila en stund innan de är dags för em passet...

Tjing! :)

ANNONS

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se