Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 18 juli 2015

NÖJD med dagen!

Av Linda Calissendorff - 18 juli 2015 16:32

I morse så drog vi i väg med 3 av stallets hästar Viktor,Kanishka och Brodde då de ska vara med i provlopp så kan säga jag är rätt slut körd av att ha hästarna k
klar till värmning och lopp då Ricky körde 4 st andra hästar med...
Först ut var Viktor ut i värmning för se hur han rörde sig och de var inga problem med aktionen hans i dag men uffe sa att han biljaderar mer med järn skorna ,men han behöver ju dom för stabilitet fram just vid uppträningen, men sen han behöver nog lättas sen för få bort en del av biljarderingen.
I själva loppet så gick han till ledningen från bricka 1 och han låg en bit framför de andra hela vägen i mål på 2.16 utan problem :)
Efter loppet så kom vetrinär Olov förbi för kika på honom då de fanns en bra stall gång att lyssna på hur han rör sig som och han hitta att de var lite känningar i båda bak knäna och han tycker som vi lika bra att behandla nu än att han ska börja lära sig använda sin kropp fel redan nu... så han kommer hit i morron och behandlar och ta tänderna då de är dags igen. Så nu får grabben pusta ut i 2 veckor sen kör vi mot premien sen när karens en är ute ur kroppen :)
Han ha nog slitit lite ont av att gå i backarna i skrike och sen här hemma så inte konstigt att han få lite känningar de är ju vanligt allra helst då de växer som galningar vid uppträningen tur de inte var så mycket i af men de lilla stör han ändå så nu ska lillen bli fräsch! :)

Kanishka var super duktig i dag hon pep i väg till ledningen och fick ligga där hela loppet igenom på 28 jämn fart.
Hon skötte sig utmärkt svara upp så fort nån närma att gå om där framme så sköt hon till lite extra för vara ett lite före den andra hästen :)
Jag skratta för vissa ha en fix idé att absolut måste vara först över mål trots jämna fart loppen och Ricky var de lilla före i mål men de som hävda att "dom" vunnit före Kanishka begärde målfoto därav jag ha en sån bild på gänget, jisses de är liksom ett provlopp fatta inte varför de ska vara sånt stå hej att vara först över mållinjen bara för "att" men nu torska dom ändå för lilla fina tjejen var de lilla före på tiden 27.7 och avsluta sista 200m i 20s fart! :)
Vi är super nöjd med henne! <3
Olov berömde henne med han ha alltid gillat hennes extriör och psyket när hon stod hos Gabriella i söder innan vi tog henne så han ha ett gott öga till den här tjejen! Hon som ha svart 1 och går invändigt på kortet :)

Brodde satte vi en Murphy på i värmningen och loppet för testa inför loppet nästa vecka hur de ska fungera som för mannen i ett provlopp.
I värmningen sa ulf att han var lite små het men han är ju ofta pigg i värmningen trots han värmde han länge på rakbanan vilket är toppen för Broddes kropp att bli ordentligt värmd iför loppet.
De var ju 2 provstarter och han blev rätt frän i volten men tur uffe är van dessa krångel hästar så han löste de bra! :)
I starten så styrde han Brodde 3je invändigt i rygg som vi bestämt att han skulle få gå ett rygg lopp nu ett tag för hans huvud skull.
De varva 1000m på 22 och sen fick de undan de gick 17 sista varvet och uffe hade fulla tömmar pullandes in i mål upp i rygg på den framför och han såg faktiskt jätte fin ut! :) Ulf sa han hängde inte på höger töm utan han kändes fin i kurvorna nu var de ju invändigt men han bruka kan bryta ner lite då med, men inte som de spår längre ut i banan men de känns som vi är på rätt väg förhoppningsvis men nu är de bara jobba järnet med ryggen hans så han inte krampa bäckenet snett igen och ska kolla om jag hitta nån kiropraktor som kan kika igenom han sen om några veckor.... är så rädd de ska dras tillbaka nu men ska göra allt i min makt att motverka!
Så vi är nöjda med alla 3 st i dag de ha skött sig så guld stjärnor till alla! :)

Nu är de snart dusch som gäller är skit trött å fryser då de spö regna här.... blääää blev ingen sommar i år känns de som! :(

Tjing!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se