Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 22 juli 2015

Tillbaka till verkligheten...

Av Linda Calissendorff - 22 juli 2015 09:47

I går började jag att jobba igen och de känns verkligen tungt att veta de är över 1 år tills nästa gång man får ha längre semester....   

De har verkligen varit mysigt att bara vara hemma och umgås med familjen och träna hästarna när man vill på dygnet utan stress.

Men tur de går bara nån dag så är man tillbaka i jobb takten de bruka ta nån vecka innan ångesten släpper men tur jag börja med en lugn vecka då man ha 4 dagars ledighet i af!   


Wilmer skötte sig fint i skellefteå höll sig i trav trots han var spänd från starten men han fick ligga 3je par utvändigt loppet igenom och han avsluta 28 på upploppet så han kunde inte gå fortare än så då de halka som bakåt i loppet då de hoppa framför å lita annat strul men huvudsaken han höll sig i trav de är alltid viktigast!

Men klart man hade större förväntningar än så då motståndet var inte allra värst och de flesta var rätt så osäkra på benen de med,men han gjorde de han kunde för dagen de gör han alltid å han gick en 32,6 tid.

Han skötte sig exemplarisk resan upp & ner tack å lov så nu anmäler vi till bredlopp på solänget den 3 augusti och hoppas vi kommer med.


Tömkör Brodde nu fram till starten på fredag och jag märker stor skillnad på honom sen skåne kiropraktorn var på honom för han se så smidig ut och bär sig så fint i volten med lyft rygg/länd!

Var tvyungen att spela in en video snutt så Ricky fick agera tömkörare som aldrig gjort de på detta vis förut men han fixa de med!   

Wilmer & Cantab var i hagen brevid och härja så han blev lite störd av att de hade så kul i hagen så han gick inte lika fint i form som han brukar då han var så nyfiken på vad de gjorde, men man se hur han som stannar till i steget och jobbar så bra med bakdelen och framför allt han är så lugn och stabil i traven han kommer bli hur läcker sen som ridhäst han har alla förusättningar och hans galopp är lika bärande!   

Sandra har varit duktig att träna dressyr på honom med, men nu måste han först jobba in sig i sin kropp utan ryttare för om han nu varit sned så länge och man sätter upp nån på ryggen är risken stor att han börja bära fel med ryggen och bäckenetigen så han måste jobba rätt med sin egen tyngd först så han jobba rätt med sin kropp.

De märks de tar bra att gå på volten i sanden så detta är ett otroligt fint kompliment till körningen där de bara går i rakriktning och med påskjut med bakbenen de blir ju som en pendel rörelse för hästen, än mot för gå på volt där de måste bära upp sig på ett korrekt vis för orka med att bära med de inre bakbenet.   I kväll ska Kallma & Kanishka motioneras får se om jag far till skrike eller solänget då Ricky ha jour i 2 veckor så är de jag som sköter häst träningen ensam så tur de är 3 st som starta i veckan så de får ta de lilla lugna efter starterna! =)


Nu vankas de Thai lunch ska bli gött!

Höres!
 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se