Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2015

Av Linda Calissendorff - 13 juli 2015 22:33

I dag ha Brodde och Cantab varit på solänget och träffa på trevliga kiropraktorer i från självaste Skåne! ��

De blev halvt förskräckt över att se hans skeva rumpa (bäcken), vilket ja påvisa att de ändå var en otroligt skillnad mot för när Monica fixa till de första gången för 2 år sedan och hon ka kollat han otaliga fler gånger efter de med. Vi ha ju haft både Patrik & Sune på honom med flera gr under denna tid,men han ha aldrig blivit riktigt "rak" där bak i mina ögon mätt ha alltid sett låg ut på höger sidan...

De fick göra en specialare med honom för försöka få till bäckenet och han blev super stressad efteråt så nått hände eftersom han reagera så de ha han inte gjort förut vid de andra behandlingarna så nu hoppas vi att de gjorde träff rätt på honom. Men de påpeka att han kanske aldrig kommer bli 100% bra för nått allvarligt ha hänt honom när han var unghäst troligtvis i hagen sen ha han gått och tränat upp sin kropp på fel vis vilket visa sig i kurvtagningen på banan....

Både jag och Ricky tycker vi se skillnad på honom när vi kom hem i morron ska vi ställa upp han på gången i stallet och ta kort för man ska kunna se skillanden sen på kort för de var synd man aldrig gjorde de när han kom men alltid lätt att vara efter klok....

Så nu ska vi fortsätta att tömköra för stärka upp honom för de är omöjligt att komma åt vid körningen så nu hoppas jag vi kan få till han så gott de går där bak och sen är de inbokat ett besök nästa gång de kommer om ca 3 månader igen så hoppas vi att de inte åkt tillbaka....

Nu är de 3 dagars vila för mannen och sen blir de ev provlopp i helgen vi får se hur han känns på fredag vid en motions körning först!   


      Cantab var som lite ram sned från vänster sida fram och i mot höger bak så han fixa de till på ett lättare sätt och han njöt i fulla drag sen stod och gäspa som en galning medans de grejade med honom. Han hade en låsning vid käken med som han ömma riktigt ordentligt på vid tryck, men efter ett litet knyck så var de helt borta så de är facinerande att se hur de kan fixa å trixa å vips är de bra och inte tryck öm! Nu hoppas vi grabbarna ska bli mer smidig än nånsin i sina kroppar!   


 


Häng läppen! =) 


När vi kom hem så skulle Vilje tömköras så passa på att borsta upp henne ordentligt för ta ett kort på henne inför visningen på Bergsåker i september då de bruka göra en snygg presentation i en katalog innan så vi fick ett fint kort på henne som jag belv hyfsat nöjd över! =)

Blir de bra väder ska vi försöka oss på ett fint kort på viktor som ha mest myror i brallan utanför hagen   Komnes Vilje 2015  ( 1 år)

 


Medans hon var utanför hagen så showa han upp sig så blev lite kort på den killen med!


Kall Viktor 2015 (2år)


         Sen fastna matvraket på kort då hon alltid ställer upp sig när man kommer för tigga åt sig en tuss hö! =)Kallma


   


Vi har haft turen att få otroligt vacka hästar och alla sina egna härliga personligheter!   
ANNONS
Av Linda Calissendorff - 12 juli 2015 20:45

I kväll fick Viktor prova en ny aluminium sko fram för slippa använda sulor fram så skyddas hoven ändå och han bli lite tyngre fram som vi ville att han ska vara å vi slipper stänga in hoven med en sula!
Bli spännande att se hur han ska kännas med nya skorna i 2 åring serien på lördag! :)

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 12 juli 2015 17:15

I dag så åkte vi in med Kallma & Cantab på solänget för han skulle sparra Kallma i ett jobb helst i kval tider hade vi planerat och Cantab var pigg som en mört lilla gubben som jag fick äran att köra! :)
Märks han slitit ont av lång resorna han skaka mer än vanligt när vi kom fram och svettas en hel del med....
I värmningen så låg han på en hel del med öronen framåt märks han tycker de fortfarande är roligt att springa på banan trots sin ålder :)
Vi vände upp och Kallma öppna ju alltid lite dåligt men första 500m gick 1.45 första tusen 1.42 och sista 500m gick efter 39 så vi landa distansen på 1.41.9
och hon såg fin ut en annan häst när hon ha sällskap då skärper hon upp sig mer än när hon är ensam och ha en helt annan focus framåt! :)
Så vi få leta sparring partner eller får Cantab ta ett sånt pass som en motions runda när hon ska jobba ner mot kvalet för nån av de andra grabbarna klara ja inte hålla i den låga farten utan att dom bli för stark....
Cantab är fin att köra tillsammans med andra hästar och tål ligga utvändigt utan att bli för het i dessa låga farter ;)
Så husse var nöjd med tjejen dag som går framåt för varje jobb nu blir de ett stärkande motions pass i skrike innan nästa jobb är de planerat.
I morron ska Brodde och nån av de andra besöka Skåne Kiropraktorn som kommit upp ska bli spännande att höra vad de säger om mannen i fråga som sköter sig exemplariskt i tömkörningen och bär sig otroligt fint redan! :)
Han jobba helt rätt med länden över bommarna men märks han ha svårare i vänster varv då kan han takta ur lite och de beror ju på han måste länga ut höger sidan men de ha blivit bättre på dessa 3 pass han gjort vilket är ett bra kvitto så detta ska vi traggla vidare med :)

Är de inget mycket att anmärka på i morron så anmäls Brodde till provlopp denna gång från spår 1 och uffe sitter upp då de är ett breddlopp i Umeå den 24 så då får han köra för ge han ett så snällt lopp som möjligt så de vore bra han fick testa han inför starten men vi se vad de säger i morron först.
Ni får en rapport i morron hur läget var! :)

Ha en skön söndag kväll nu de ska vi!
Tjing!Av Linda Calissendorff - 10 juli 2015 16:36

Var till Uffe i dag för att träna i hans fina sand backe där suger de rätt fint så de var dags för för Kallma & Kanishka att svettas lite!
Först ut var Kanishka som gick 10 st vändor och hon blev trött i bak kärran men flåset är se inge fel på drog knappt en suck! Hon ha bra fysik denna tjej! :)

Kallma ha inte varit hos i skrike sen förra sommaren och då kunde hon knappt trava i motions tempo för hon små hacka bak och hon kändes allmänt sned i vagnen....
I dag körde husse 7 st repor och han sa
-De är verkligen inte samma häst i dag!
Hon såg hur fin ut som helst då jag kika från sidan såg stabil och stark! :)
Så de var roligt att känna de var sånt stort steg fram i träningen att hon ha stärkt sig fint!
Nu ska vi hem och töm köra vilje innan de är kväll! :)
Tjing!

Av Linda Calissendorff - 9 juli 2015 12:24

I går kom tömkörnings mästaren Linda li ut för testa ett pass med Brodde och hon såg med desamma att han hade svårt för länga ut sin höger sida som han kortar av i kurvorna på travbanan när han bryter ner så nu ska vi jobba med att länga ut hans sida och samtidigt stärka upp med att jobba på volten så han bara ha sig själv att bära upp för han tyckte de var nog jobbigt så! :)
I kväll ska vi testa lägga fram bommar med så han får träna på lyfta sig å de ger mer effektiv träning för mannen.
Han ha naturlig hållning så han se rätt så mäktig ut när han travar runt på volten så ha kommer bli en läcker ridhäst sen efter trav karriären! ;)
Nu ska vi dra till stan en sväng så på med civil kläderna för engångs skull!

Hej så länge!

Av Linda Calissendorff - 8 juli 2015 17:31

I dag fick kallma ta ett motions pass för sparra Viktor i intervaller i dag på solänget.
De hade harvat i banan rätt djupt tyvärr så den var inte lätt sprungen men Viktor lufsa runt i tiderna 2.20-2.14 lite långsammare uppför och snabbare utför så de blev 6st blev de för dagen.
Kallma tyckte de var roligt att bara motionera brevid honom hon blev nästan lite för pigg i mellanåt! :)
I kväll ska jag börja tömköra Brodde på volt för stärka upp bakdelen ordentligt och lära han lyfta på hovarna över bommar nu jäklar ska vi få ordning på mannen! :)
Sen ska han få gå med tryck vagn mellan starterna för stärka upp sig på så sätt.
Linda-li är en fena på få dom arbeta rätt så hon ska hjälpa mig med de och visa hur man ska komma åt han på rätt sätt.
Prata med Susanne i dag om Brodde och vi ha bestämt att bara ge han lopp i ryggar eller invändigt för att försöka undvika att han ska behöva gå i 3je spår då de är då han blir som mest brytig i kurvorna....
Så vi ta sikte på ett P21 lopp på Bergsåker den 16 juli men han ska gå till 2 st super duktiga kiropraktorer som kommer från Skåne på måndag och ha han nått som ska åtgärdas så stryker vi i så fall men vi måste ju anmäla ändå då de går ut på fredag.
Nu ska vi hälsa på mamma och köpa med oss lite pizza å överraska henne med de! :)
Hej svejs så länge!

Av Linda Calissendorff - 7 juli 2015 16:10

Nu är vi på väg den långa vägen hem från hoting med wilmer & Cantab.
Wilmer kändes fin i värmningen men gjorde nått snubbe i första sväng så de tappa för mycket mark då de redan stod på tillägg så blev loppet förlorar där....
men han kändes inge het i dag heller vilket vi tar med oss till nästa lopp så hoppas att vi kommer med i nått lämpligt lopp framöver.

Cantab han gillade inte banan då de är knappt nån dosering i kurvorna men han kämpa i starten och Ricky körde för spö för kunna få ledningen men han kunde inte svara upp Svenssons snabba märr!
Så de hamna tråkigt nog till slut på 3 invändigt och jag tänkte faktiskt att nu är de kört och att vi skulle ta sista matlappen men Ricky körde ut först i andra spår men körde vaket till invändigt bakom Svenssons häst då Janne Norberg gick ut.
Som tur var fela Janne Norbergs häst i utgången av sista kurvan så Cantab höll 2 platsen kvar in i mål då han slut stred mot solängets andra ekipage Rite on pepsi ;)
Så grabbarna gjorde de som de kunde för dagen och Cantab kämpa de han kunde i från den tråkiga position 3 invändigt och var ju längst bak i fältet men inkom ändå som 2a så de är vi glada för! "Ler"

Nu ha han dåligt med lopp framöver tror de är nästan 4 veckor till nästa gång så blir en lite vila för lill gubben nu ett tag....så de blir nog skönt för han så kan han få äta upp sig efter dessa 2 st långresor som de varit till Lycksele och Hoting då han tappa en del på resandet.

Ha en skön tisdag de ska vi och framför allt i morron är vi lediga och har bara Kallma och Viktor att köra och ev ska Vilje i vagnen med men de är inga andra måsten vilket känns skööööööönt! :)
Tjing!

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2015 23:50

Husse fick köra Kanishka i dag då de vankas intervaller på banan på kör schemat och de ligger mellan 660m då de volta upp vid 1640m och kör till mål och hon ha verkligen tänt till i tempo körningen nu gick hon med lätt het
35,35,31,31 och avsluta sista på 23s fart hela vägen och hon drog inte ens en suck efteråt så hon ha en bra fysik tjejen!
så nu blir de 2 pass till sen ska vi prova anmäla till ett 28s provlopp jämn fart den 18 juli då de 2 årings serien så de börjar bli riktigt roligt med tjejen som ha rätt utveckling i sig de gilla jag! ;)
Här vräker de ner regn så bara inse de blir skit bana i morron för grabbarna i hoting för vädret är lika värdelöst där uppe ha jag fått rapport om så blir inga rekord tider i morron....
Cantab ha åter igen ingen tur,denna gång med vädret men bli till att deffa upp han med simfötter så ska vi nog ta oss i mål denna gång med ;)
God natt på er!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se