Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2015

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2015 16:31

I dag var de Brodde som gick ut i ett tufft gäng och de var ju volt start vilket inte är hans starka sida tyvärr... Han hade spår 3 men ändå skulle han dra ner sig mot 1 i volten så han höll på fara rätt in i ekipagen i volten i starten så ricky fick ju dra han åt vänster de han kunde så var bara ogjort de blev start galopp men de tappa hiskiligt med mark så de var bland tilläggs hästarna när han blev stabil i traven.... Å de ha ju över 350 tusen där bak i 20 fålla, så redan där var loppet kört för våran del :(
De hamna 4-5 utvändigt men i sista sväng klev de på i 3je så bröt han ner ett halvt spår som han bekant bruka göra så de går liksom inte att få ur honom detta tyvärr vad vi än gör och vi vet ju han är fräsch och bra i ryggen men de sitter i hans envetna häst minne tyvärr.....
Så vi ska gå han en chans till nu med styrke träning för tryck och hoppas bak knäna håller för den träningen de är vår enda chans att tvinga han arbeta med höger bak som han försöker fuska med och försöka köra dressyr på volt för stärka upp de som går och testa starta när nån lämplig start är i sikte och de bli auto hädanefter så vi slipper en massa stul i voltningen men han ha ju inga poäng å de flesta P21 är ju tillägg så svårt att undvika men vi ska göra vårt bästa i af!
Ricky upplever han blir inte lika stum i munnen som han bruka ha varit så de är ju positivt i af men som sagt han ska ner i banan de är de enda han ha i huvudet i kurvorna så får se hur de går framöver för går inte att bara köra på rakorna och tappa i kurvan i den klass han är då blir de svårt att tjäna några pengar än sista mat lapparna och han förtjäna bättre än så Brodde.
Så jäkla synd han är verkligen en klass häst och ha sån kapacitet å vad jag önska man fått tag på han innan han blev förstörd i sin kropp men då hade man ju aldrig haft han heller man få se de så... ;)
Jaja vi ska göra ett tappert försök till för man vill ju inte ge upp med han heller så nu är de bara försöka hitta den optimala träningen och utrustning jag ha tyckt vi ska testa med Murphy på vänster sida men man vet ju althur han beter sig om han verklige bryter ner då de vill man ju inte han ska förosaka en olycka eller nått men vi få testa på träningen och se hur han beter sig först.
Nu ska vi lasta om och fara med Kanishska på banan de vankas intervaller för tjejen i dag!
Hoppas hon kan få humöret att bli bättre i af :)
Tjing!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 5 juli 2015 12:25

Wilmer & Cantab ha verkligen hittat varandra de står alltid tillsammans på dagarna och de vilar brevid varandra när de är dags för den stunden! :)

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 4 juli 2015 12:56

I morse lasta vi Viktor och Kallma för de var dags för banjobb för fröken igen så viktor fick följa med så han hade Kallma som sparring partner i 2140m jobbet och hon fick gå de som uppvärmning inför sitt jobb.
Viktor fick ligga invändigt så låg jag utvändigt då tar han som mest så vi tuffa vissa bitar ner mot 2.08 men hela distansen låg vi på 2.17 och då lufsa han mest med! :)
Kallma fick pusta en stund sedan åkte de ut igen och gick ett 1640m på 1.42 i fin stil och hon hade varit ner vissa bitar på
1.36 så hon börjar ta i mer å mer så de känns ju skönt! :)
Vi måste bara intervalla henne lite för öka på snabbheten från start då hon är inte snabbast ut ur volten men de kommer snabbt med några intervall pass!

I fredags var jag in med Kanishska tillsammans med Rosengrens som skulle ut och jobba sin 2 och 3 åring så vi följde med ett intervall pass på banan och vi låg mellan 1.35-1.29 och de blev 5 st intervaller och sista gick 24 över upploppet så jag är super nöjd! :)
Det är ett helt annat driv i henne nu än första gången jag körde på banan inte alls samma häst så märks tempo jobben ha gjort henne gott och allra helst med sällskap!
I kväll blir de till att massera upp grabbarna till deras uppgifter i veckan så de ska vara så mjuka och smidiga som möjligt inför loppen! :)
Ha en skön lördag ni andra!
Hej svejs!


Av Linda Calissendorff - 2 juli 2015 13:47

Så skrev wilmer in sig i Lyckseles trav historia! :)
Då han helt otippat vann Sverker Karlssons Pokal! <3
Husse ha sagt att han är snart i vinnar cirkeln igen om han fortsätter vara så fin som han är för tillfället och sist sa han de att Cantab skulle bli nästa häst att vinna i stallet, då vann han 9 längder på solänget i monté så man ska inte förkasta hans ord! ;)

Av Linda Calissendorff - 2 juli 2015 11:14

Nu hoppas jag hästarna ska trava in en större slant då blir de en sån här fiiiiiiin vagn de kan jag lova!
Finn Tacks svar på amerika vagn så sjukt snygg! :D
Sponsorer sökes! *ler*

Av Linda Calissendorff - 1 juli 2015 12:31

Så såg grabbarna ut så här då jag vakna.... :)

Av Linda Calissendorff - 1 juli 2015 12:06

Nu när de är trav nästan överallt på alla banor omkring oss så måste man passa på att anmäla om man ha halv taskigt med poäng!   

Först ut blir Brodde som drog bästa lotten att bara behöva fara till Solänget på måndag, han ska ut i ett tufft lopp men de var de enda som lopp som han slipper gå via spåren bakifrån tillägg, utan denna gång står han på start men som sagt han möter hästar upp till 375 tusen så de är inget lätt match för honom.... men han hade en fin tid på lång loppet i måndags med tanke på hur länge han harva i 3je spår  och den öppning de gjorde på den banan,så han ska nog kunna följa med i mål om han får en fin rygg att gå i! De var meningen susanne skulle köra men vi missförstod varandra om propparna så hon hade redan ämnat körlöfte på en annan så de blir husse som kör denna gång!   

De är ju volt denna gång och vi fick spår 3 så de var ju skönt vi slapp nått av de trängre spåren bara hoppas de inte blir en massa omstarter och att han inte dumma sig i volten nu de är husses stora skräck men vi håller tummarna de ska gå bra!

 


Sen på tisdag ska vi lasta Cantab och Wilmer som ska fara på hoting och starta där de är första gången jag besöker banan med häst så de ska bli roligt då alla tala så varmt om dessa hotning dagar så nu ska de få upplevas på nära håll! =)

Först ut är wilmer som ska tampas med 15 st andra hästar och detta är en 800m bana så den är inte som alla andra banor så de är rätt långa kurvor men de stör inte dessa två killar!

De var väl blandat lopp både bra och mindre bra hästar, men är wilmer som han var i Lycksele så ska han kunna ta med sig en slant hem förhoppningsvis och vi fick som tur var spår 3 från tillägg så bli bra för mannen de!

De blir nog till att hitta en fin rygg för de kommer få gå i spåren men för wilmers del så gör de inget för han tål de bara han får travet att flyta så ska de gå utan problem!


 


Cantab skulle vi anmäla till monte den 11 Juli men såg de var så få i denna propp så blev endast 6 st och prispengarna var större i hotning så vi valde detta lopp i första hand... så hoppas vi valde rätt ;)

Man kan ju testa anmäla på halvrad med på monte loppet, men vi ta detta lopp först som sagt!

Han drog spår nr 1 på 1660 auto och vi hade heller haft spår 2 men nu får vi dra bakskorna och hoppas de andra inte är så snabba ut men de blir nog ett utdraget fält på endast 6 hästar så kommer de förbi han i starten så är de bara hoppas de är en bra rygg så ta vi dom till slut, vem vet! ;)

Var ju 2 st bra hästar som gått 12 tider i auto kort så de är ju de bästa av fältet men såna kommer vi ju få möta hela tiden så de är ju som de är tror Cantab besitter samma tider bara han får rätt lopp så är han inte sämre än dom!   

 


Så de är full rulle så bäst man börja leta fram alla selar igen så de är tipp topp inför komande veckas bravander! =)

Nu ska jag ta och massera upp farbror Brodde & Cantab, sen ska Kansihka och Kallma motioneras i kväll så tur man ha semester! *ler*

Tjing!Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se