Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2015

Kval i sikte!

Av Linda Calissendorff - 13 augusti 2015 10:56

Kanishka ha gjort väldigt fina framsteg sen hon kom till oss då han var rejält tränad i styrka så vi behövde bara börja köra lite tempo med henne för hon var som så bekväm och hade inte förstått vad hon skulle göra bland hästar när hon kom från Gabriella som lagt ner fin grund träning på henne.

Hon fatta otroligt snabbt vad hon ska göra på banan bland häst de tog ca 3 intervall pass med hästar så var de som hon blev som en tiger ger sig inte i första taget!   

Hon har gått 2 st 28 jämnfart i provloppet med god marginal och knappt tagit ut sig alls trots hon inte gått så fort förut! Så i tisdags var vi in med hon & Cantab och en häst till som har tävla förut men varit allt för stressad så vi skulle träna tillsammans med att köra intervaller i 500m på banan.

 Cantab han var så jäkla pigg i vämningen låg på som en tok redan då så matte hade ont i armarna efter 1 varv fick ta tömmarna på under armarna för orka hålla han! *ler*

Haha den gamla mannen han verka ha tänt om han måste jag säga!   

Vi körde 4 st då de gick lite väl fort med oss tjejer där framme då vi orka inte hålla i grabbarna, så de gick runt 18-22 tider och Kanishka & Ricky följde med och i sista avsluta hon i 16s fart i 200m och bara flöt fram i banan hur fin som helst!

Så hon kan röra på sig denna tjej! =)

Så nu ska hon få gå ett banjobb på lördag i 24s fart så får vi se om vi ska ta ut och kvala henne på solänget den 5 september då vi ha så få dagar kvar på solänget så är de bara att passa på!

Cantab ska provas anmälas i morron till ett 1640 auto lopp på Bergsåker lär bli tufft men hoppas han kommer med för han känns då i en jäkla fin form för dagen!   


Brodde & Wilmer ska med anmälas  till Bergsåker med så får vi se om de går vägen, annars anmäler vi  till Östersund på breddloppen den 21 augusti men de är ett lärlings lopp för Brodde som är synd är hade gärna sett uffe kört istället då jag tycker lärlingarna är för oerfarna...men vi får se om vi kan hitta nån bra annars skiter vi i de och amäler han till Dannero på p21 och hoppas på komma med!


Kallma ska ut och testa balansen med Gunnar Melander på söndag ska bli spännande att höra vad han säger men synd att de är ensamma på banan och hon blir lite väl lat och ofocuserad ensam tyvärr men han ska väl mest känna på hur hon travar som och kunna ge tips utifrån hans erfarenheter.


Pandora var ute i skrike i går för en motions runda och märks hon blev trött att jobba sakta uppför sand backen så hon behöver allt lite mera jobb innan start men hon ska få tuffa med kanishka i helgen så hon får röra igenom sig på banan igen så de blir toppen för tjejen de!   


I kväll ska viktor motioneras för 1:a gången sen han fick ordning på ryggen ska bli spännande att höra vad ricky tycker ha mest bara masserat han sen söndagen besök.

Han ha blivit mycket mjukare av de och märks han tycker de är skönt!   


Så nu ska jag ut och massera Brodde och i morron ska han tömköras igen så här är de ingen rast eller ro innan kvälls passet på jobbet som väntas! ;)


tjing!
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se