Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 14 februari 2016

Blev inga provlopp så blev banjobb istället!

Av Linda Calissendorff - 14 februari 2016 12:18

  Vi hade anmält Wilmer & Kallma till provlopp men de blev inget då en drog sig ur samma dag så vi körde ett jobbi ställetoch uffe fick äran att köra en pigg Wilmer!   

De öppna första 500m runt 1,43 och runda på 1,42 första varvet sista gick 1,37 och bitvis 35 en långsida så själva distansen landa de på runt 1,40 och Kallma fick gå i ledningen med Wilmer utanpå sig så de var ett bra jobb och Kallma drog inte ens en suck efter!   

Märker hon ställer sig med huvudet åt vänster när hon springer även på rakorna, men hon ha kroppen rakt säger Ricky... men jag ska kolla upp henne hos skåningarna igen nu i början på Mars så vi håller koll, hon ha ju varit låst i vänster bog förut så de kan ju vara bra att ge henne en genomgång till nu när hon börjat att starta.

Wilmer han såg fin ut som vanlígt i traven och anmäls ut till umeå den 28 där fanns en propp som passa hyfsat men han hamna på ett tillägg som var vid just 90 tusen å han ja ju 95 så blir ju tufft ändå så man får hålla koll på den främmre volten om de blir för tufft så är de bara avakta....

Tycker de gjort om kallblods propparna till de sämre de är inte kul att ha antingen de som ha 250 tusen bakom sig eller stå på tilägg å de skiljer ynka 5000kr på tillägget...   


I går körde vi Cantab & Brodde skullle få gå i 850m backen men blev bara en sväng då Brodde lade tjur sidan till och vägra vända på vägen efter en runda... så synd då han är den som verkligen behöver back träningen så han kan bygga upp höger bak lite extra så är backen perfekt för honom....Så blev köra runt lilla svängen hemma som går runt då sköter han sig men som sagt synd då han är den som skulle behöva gå långa intervaller   


Kanishka kommer vi nog skicka tillbaka hem till uppfödaren då hon visat sig få muskel problem en lättare variant av korsförlamning vissa gr då vi kört, så de är inte alls bra... hennes mamma ha varit stryken för samma problem så de finns ju i släkten och de är ju 50% chans avkommor får de och allra helst tyvärr stona, så de kommer nog bli värre å värre skulle jag tro...

Tråkigt och man blir ju ledsen att behöva ge upp så tidigt men Ricky ha ju haft en häst med samma problem och de är ett helvete att kunna prestera och ge dom foder mm.mm för underlätta men problemet finns ju redan där så de är svårt att få ordning på allra helst att kunna träna hårt     

Jätte fin häst men som sagt vi vill ju kunna träna och tävla så då måste man ju tyvärr ta såna tråkiga beslut men hoppas vi hitta nån lösning för henne för de är en tjej med fart under hovarna å de bruka vara talang fulla de som får korsförlamning så hoppas nån annan vill ge henne en chans  i så fall håller tummarna för de!


Vi ha anmält ut Pandora & Brodde till bergsåkers lunch trav på onsdag och våran otur bara fortsätter med spåren för allra helst Brodde.... Han ska möta ett tufft gäng som man inte bara runda så där i 3je spår hur som helt de felsta ha gått 15 tider så hade hoppas på bra spår framför bilen men icke sa nicke blev de sämsta

nr 8 så klart!    Alltså trodde inte de var sant då jag såg vilket spår han fått... så detta får vi se om ett banjobb och om de går bra så ha vi en matlapp om inte halva gänget ha en dålig dag då men de bruka man inte kunna förlita sig på tyvärr.... Blev Daniel Wäjersten som kör honom han ha kört han flera gr förut och känner till alla hans egenheter då john var upptagen på en annan umeå häst så fick vi ta en annan som kört han flest gr så hoppas Daniel ha en bra dag och kan komma ner så bra som möjligt än att backa sig sist.


Pandora är den jag är mest orolig över att se på banan igen då hon ha haft uppenbarliga problem med att hon drar höger bak troligen på grund av att hon gått med plats problem då hon är lite utåt tåad höger fram så hon blir lite senare i steget sen så fort hon slår i hop fram och bak hov så styr hon rumpan snett åt vänster...När hon kom från tysklad var hennes bakhovar avhuggna så korta som möjligt och ner raspade fram såg helt sjukt ut men de är ju för hon haft problem att få plats de var väl tvungen att göra så för de skulle stämma... vi ha ju behandlat ryggen sen sista starten med så hoppas de ska bli lite skilland för henne   

Har ju behandlat bak knäna med 2 gr nu är hon ju fräsch sista gången olov var ut men hon ha ju bara gått jobb på is banan runt 1,24 för villinte köra så mycket fortare då hon som stampa fast bakhovarna när hon travar så de sliter så när de blir stumt för henne... detta var ett P21 lopp 1660m står hon på och hon fick springspår så hoppas hon kan öppna och hamna bra till så kan hon vara balnd de 4 i mål om hon får travet att flyta ordentligt.

Vi ska byta till aluminium fram igen så hoppas vi de ska fungera bättre och ev lätta boots fram så håll tummarna nu hon ska kunna fungera fullt ut!   


Här kommer lite video snutt på Kallma och Wilmer från igår och en på kallma när hon var i umeå på tävling! =) 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se