Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 20 februari 2016

Provloppen avklarade! :)

Av Linda Calissendorff - 20 februari 2016 13:22

Lasta på Kallma och wilmer på buret redan kl 9 så blev ingen sov morron denna lördag heller,men de är vi ju vana som häst människor så finns de inget som heter sovmorron ;)
Wilmer ha ju som bekant lite damp/Adhd så han bruka ju stå med Kallma på lösdriften på natten och på dagen går han med Cantab och Brodde vilket ha funkat bra för mannen.
I morse så fick han gå direkt från lösdrifts hagen in till buret för göra de enkelt för oss ,vilket orsakade kaos i hjärnan på denna häst då vi från gick hans dagliga rutiner... så känslig är han uppenbarligen så han blev uppskruvad i värmningen och i stallet vilket han inte bruka vara så märks att man måste verkligen hålla hans rutiner.
Han galoppera från både provstart och riktiga starten blev för mycket för han i dag så han tappa rejält från start...
Uffe körde i kapp och lade sig andra utvändigt och låg där till 600m av loppet gått då klev han på i kurvan och runda Björn Karlssons fina Norm Maja och lade sig i ledning.
Där fick han ligga ostört hela vägen i mål de kom en utvändigt men de kunde inte svara upp wilmer som åter igen vann sitt provlopp för 3je gången i rad och såg hur fin ut som helst i travet! :)
Så super nöjd med mannen trots allt börja helt fel från morron och uffe var nöjd med hur han kändes så bara tummen upp på Wilmer i dag! ;)

Nu åter till fröken Kallma som i dag fick spår 4 på volten kom i väg rätt bra i ett 9 hästars fält och med sin orutin men tog sig en galopp då de kom flera bak ifrån som susa om henne då då fler talet av dom ha mellan 100-200 tusen på sig så hon tappa rätt mycket mark och jag trodde nu blir hon 100m efter alla i mål med tanke hur mycket pengar de hade på sig.
De var ju 2 till som var i hennes klass så hon låg som sista häst ett bra tag,men sen ser jag hur hon knappa in bak ifrån steg för steg och hon passera till å med Pernillas pelikan Mero som ha 130 tusen på sig på utloppet och Ricky kom in och var lyrisk över hennes prestation i dag! :)
Hon gick 39.1 med stor galopp och hon gick hela sista varvet på 1.35 och fortast som 31.6 på upploppet och inte ett fel steg under hela loppet sen drog hon inte ens en suck efteråt så kan säga att kusken sa nu jävla vinner vi snart lopp om hon fortsätter så här!
Så kan säga vi är åter igen NÖJDA med våra fina kallblod! :)
Å tack uffe som ställer upp och kör våra hästar både i jobb och provlopp,sen skodde han kallma sist och de ha gett resultat då han kan ju de där med grader och balansering på de som ha plats problem och de ha verkligen slagit väl ut! *ler*


Viktor ha vi lagt på aluminium skor fram och han blev bättre i travet fram nysta inte lika mycket med höger fram men Ricky säger att nått är fel fram ändå märktes mer väl nu när han är lättare så nu ska vi boka tid till PH vet för en rejäl utredning och hoppas vi kan ta han på löpbandet så han får se hur han rör sig som i kroppen.
Är rädd de sitter nått i bogen sen han fastna i boxen som nybliven 2 åring men ska be han kolla med ultraljudet och se om han hitta nått som spöka för kiropraktorerna ha ej sett nått avikande men de kan ju sitta längre in i bogen.... hoppas inte det ska vara nått sånt för vill verkligen att han ska fungera för de är en jäkla travare då han får de att flyta i travet så hoppas de inte är nått allvarligare utan att de är brodden som ställ till de för han för tillfället....
Nu ska han få plumsa i djupsnön på lägdan med vagnen fram tills vi ha fått tid hos per de tror jag bli mumma för Viktor att få lyfta på benen ordentligt! :)

Nu ska vi ut och köra Vilje och Cantab å sen till kära grannarna för äta en god älg kötts middag! :)

Tjing!

 
 
Ingen bild

Stal Kall

22 februari 2016 12:33

Roligt för en uppfödare när det börjar röra på sig och avkommorna som man trott så mycket på redan vid valet av hingst kommer ut och presterar på banan, Kall Viktors lite äldre bror Kalljor börjar fatta det hela med att ta tag i grejerna och springa mot mål och har nu fyra ettor i raden, verkar som även Kallma börjar förstå uppgiften och kommer kunna inbringa lite pengar till sina ägare och duktiga tränare framöver !

Ha det bra, vi ses på travet framöver !

/Greger

Linda Calissendorff

22 februari 2016 12:45

Hej! De är verkligen roligt hon börja släppa till nu och de går fort ner i tiderna med :)
Jag ha ju alltid trott på fina Kallma ända sen den dagen jag såg henne på kort för första gången så jag ha sagt de att hon får den rid hon behöver för hon kommer att ge tillbaka sen när hon är mogen och där är vi nu! *ler*
Ricky var verkligen lyrisk hur hon var på provloppet inte dåligt att gå 35 ett varv på lång brodd som inte passa fröken igentligen, men hon är så ärlig så hon gör alltid sitt bästa finaste tjejen! :)

Kalljor ha verkligen levererat mest hela tiden men nu verka han vara i absolut topp from så roligt att följa honom såg han ska ut nu i Östersund nästa gång då hoppas vi på ännu en etta i raden! :)
Vi håller tummarna!!!!

Sköt om dig så ses vi snart som du säger på en travbana framöver :)


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards