Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 25 februari 2016

PH vet är suveräna att hitta de andra missar!

Av Linda Calissendorff - 25 februari 2016 17:38

Per är en helt fantastisk vetrinär som syna hästarna från topp till tå både muskelärt och benen och de var desamma som han sa här har vi en rejäl defekt då han klämde igenom vänster bog....
Fick känna själv och de var alldelens bulligt och trådigt i själva triceps muskeln...
Så han sa de var en kraftig muskelbristning som han troligtvis fick då han fastna i boxen förra sommaren :(
De som gör mig mest besviken att varken olov eller nån av alla kiropraktorer jag haft ha hittat denna stora skada på bogen...
Skåningarna ha sagt att han varit låst i sin bog men de ha suttit längre upp mot skuldran så inte att de var så allvarligt som denna bristning.

Så nu blev de att han fick stötvågor först för mjuka upp bogen och sen fick han DMSO för muskeln ska kunna återhämta sig men som han sa skadan är ju redan skedd och den kommer inte kunna bli bra igen som innan men får vi tillbaka 90% rörlighet så kommer han kunna fungera på travbanan ändå men krävs att hållas mjuk 4-5 dagar i veckan helst varje dag och innan träning.
Per är verkligen grym på hitta grejer andra missa även om jag finner de svårt att de ska missa en sån rejäl skadade gör mig som sagt besviken för vi ha testat allt från djupvågs behandling och laser ja de mesta som sagt.

Så tur jag sa TNS apparaten och Thrumpern så nu är de bara lägga all energi på få han så mjuk som vi kan och hoppas andra delar av bogen kan byggas upp för hjälpa till funktionen så gott de går.
Skönt vi hittat problemet ÄNTLIGEN som vi sökt och grubblat...

Så nu hoppas vi att de ska bli så bra som de kan och tur han är en kämpe som älskar att träna så han ha huvudet för att kunna trava med nedsatt funktion i bogen för han vill verkligen hålla sig i trav och han är alltid positivt inställd till träning, trots han lär ha känt av de i träningen med så kommer han alltid springande när man ropar på honom! Fina lilla viktor! :)

Nu ska vi ut på en tur med Pandora och Brodde då vi körde bort Cantab och Kanishka i morse innan vi åkte! ;)

Tjing!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se