Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 9 april 2016

Provloppen avklarade!

Av Linda Calissendorff - 9 april 2016 17:55

  Blev bara 4,5 timmars sömn innan klockan ringde och de var trötta tränare i sängen efter gårdagsen bravader med våra fina hästar!    

 Kan säga tur de gick så bra i går annars hade de varit extra tungt att kliva upp och fara med nästa gäng på banan.....   

Vi lasta Jon & Kanishka först sen kom vår kära granne Jenny över med sin bil så då drog hon och jag  till Robban och tog hans bur och lasta på Young som skulle få gå ett 24 jämn farts provlopp eftersom han vilat 1 vecka sen sista jobbet, så var de lika bra att få testa han i het luften på en gång så man vet vad man ha att köra med sen den 19 april i P21!   

Han är lugnet själv att fara med så trygg fin häst och han är som en gentleman så försiktig och mysig att hålla på med så känns som vi kommer trivas utmärkt med varandra!   

Jon stressa upp sig lite granna i boxen men hade Kanishka brevid sig så de gick mycket bättre och de var bara vid selningen han trampa runt men han var inte alls som sist så de kändes lite mer förhoppningsfullt att kunna få han att slappna av.

Uffe valde att värma på rakbanan vilket var hans melodi så han höll sig lugn så de var ju tur att de gick att lura han lite på så vis att slippa banan fram tills de var dags att gå ut i provloppet.

Han såg stabil och mindre spänd denna gång och uffe valde att köra i ryggar bakifrån så han låg 3je invändigt loppet igenom och de avsluta på tiden 21,9 och de gick 19 sista varvet så de var ett perfekt jobb för mannen.

När uffe kom tillbaka från loppet så stod han stilla ute så vi kunde tom sela av där utan att han rörde sig ett steg men så fort vi kom in börja han stressa så känns som nått ha hänt i stallet som han inte minns på ett positivt sätt och de ha satt sina spår i honom...men de var ett stoooort steg fram mot för sist så de finns hopp att han ska lugna ner sig mer å mer så hoppas att vi ska kunna komma fram till start med denna fina fux kille så småningom!   

Kansihka som aldrig bruka hoppa från start slog på en start gunga men tro att de var för husse inte körde, så hon får fullt gdk då hon hamna sist i fältet och kämpa för hänga med in i mål så hon gjorde de bra ändå lill gumman!

young skötte sig exemplariskt och fick en bra genomkörare i dag för kommande uppgifter och han var inte alls het eller stark utan fin i tömmarna så tror Ricky och han kommer passa utmärkt med varandra framöver i loppen.

Ricky satt bara å flina när han körde förbi i loppet så hanvar super nöjd och glad över fått tag på sån fin häst och han var i ett fantastiskt fint skick så välmusklad,blank och fin i hullet så roligt att få hem en sån häst i den författning han var!   

Här kommer lite kort Jon ha bricka 8 å Young 10!


Nu börjar min jobbar kväll så bara hä i väg sig plikten kallar!

Ha en skön lördag!                           
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se