Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 24 april 2016

Söndag = Jobbar helg för mig...

Av Linda Calissendorff - 24 april 2016 18:26

Huvva vad less jag är att jobba varannan helg... Att man måste försöka få i hop de med tävling/tränig hela tiden är drygt när man jobbar heltid inom vården med varierande arbets pass!   

Om man ändå kunde kliva ner till en 75% ändå och kunna leva resten på hästarna men de går ju inte heller då man måste ju veta man ha en stabil grund att stå på... så bara på med happy face och fara i väg och jobba kväll de inget annat att göra!


Har hänt en hel del sen jag skrev i onsdags så ska uppdatera lite här och nu!   


I onsdag efter jag varit nere i timrå med viktor & Kallma så lasta vi om och for med Jon & Kanishka in på solänget för de skulle gå intervaller tillsammans och jag valde i vanlig ordning att köra Jon då han inte ligger på så mycket!

Han blev piggare å piggare för varje intervall och man märkte av att de var nära pass flera gånger då vi skulle påbörja intervallen då han spände sig... Han är för läcker att köra känns inte alls som man kör så fort och Ricky skek åt mig nu går de 25s fart och de kändes som de gick 40 så han ha sjukt effektivt steg denna rödning så bara hoppas han ska fortsätta utvecklas ner i tider och de blir mer än spännande att se hur de ska gå i kvalet i morron allra helst då jag jobba i totton så Ricky & Uffe måste klara sig utan mig... känns nervöst men vet att är de nån som ska fixa de så är de dom två grabbarna!    

Young (Greven) som han kallades hos sin skötare hos Stefan ska ut i ett nytt P21 och de ser väl bra ut men han står ju på 40m tilägg som ska knappas in så får se hur de går i morron håller tummarna för mina fina grabbar!

I går fick han flytta hem till oss för de nya (gamla) stallet var färdigt så han bor där nu med Kanishka och han ha ätit upp all hö och kraftfoder så han ha tagit de med ro då han känner oss så var de inte sån stor grej!   


I går var vi upp till Umeå med Cantab & Pandora och himmelen öppna sig då vi var på väg upp så de kom en hel del med snö och hagel/regn så förstod att de skulle inte var en fördel för finaste Cantab och Pandora med för den delen som inte gillar att slita på tungt underlag...

Erica värmde han för vagnen och han var som en liten tupp trots de kom värsta hagel skuren precis då de var ute är de inte Cantabs otur i vanlig ordning?   

I själva loppet så skulle hon upp mot bilen men hon sa att hon skulle ju ner till spår 6 då en var struken innan för honom men hon sa nån tog som för mycket plats så de fick släpa ca 1 1/2 längd så hon var bergis de skulle bli omstart men de blev de inte.... Så han tappa för mycket från starten så hon lade sig invändigt och hon kände att de var ingen mening att tok rida mot dessa som var med i loppet då de var inte dåliga hästar så hon låg därt bak och ät han gå till slut och han höll på komam 4:a men blev slagen precis så han blev 5:a på 16,5 och han fick verkligen all dynga på sig av de andra så han kan inte ha sett mycket stackarn för ögonen var igen murad av grus när de kom in....Han springer ändå han finast pojken som verkligen alrig gör en besviken för han gör alltid vad han kan varje gång trots sin ålder och han ha ju gjort nu över 84 starter men ändå finns glöden kvar lika starkt i honom! En heders kille är vad han är och man önska man hade fler av honom i stallet för man vet att de aldrig gör en besviken!       


Bild på erica efter loppet och hon var rätt smutsig hon med...

 


Pandora hamna sist från de läget hon hade och efter ett varv så galoppera den framför och han drog tvär stopp så hon höll på fara rätt upp i vagnen så hon hoppa ju efter de.... Så var de loppet över för henne   

Jaja bara ta nya tag men sen körde kusken henne så hårt så hon tappa travet flera gr och fick startförbud så de var ju onödigt hade varit lika bra att åka ut för hon låg så långt bak att fanns inte en chans att kunna få nån slant hem.... surt sa räven men bara ta nya tag!


I dag var jag och lämna Wilmer på sitt nya hem och de klart de känns i hjärtat men han kommer få de toppen då de går i en jätte fin skogs hage och han ha två st kompisar där så tror detta kommer blir bra i slutändan och jag kan fara och hälsa på han när jag vill så de känns ändå skönt! Finaste lilla Wilmer vet en som kommer längta fruktansvärt efter han i hagen och de är Cantab han leka ju varje dag med honom så hoppas han och Brodde finner varandra nu när de är bara dom 2 kvar i den stora hagen.


Tack för dessa 8 år Wilmer du ha gett matte/husse massor av erfarenheter som vi tar med oss hela livet!   

 


Nu är rasten slut så bara hä ut sig på byn igen...

Håll en tumme i morron för oss så hörs vi! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se