Stall Ardbeg

Alla inlägg under april 2016

Av Linda Calissendorff - 9 april 2016 17:55

  Blev bara 4,5 timmars sömn innan klockan ringde och de var trötta tränare i sängen efter gårdagsen bravader med våra fina hästar!    

 Kan säga tur de gick så bra i går annars hade de varit extra tungt att kliva upp och fara med nästa gäng på banan.....   

Vi lasta Jon & Kanishka först sen kom vår kära granne Jenny över med sin bil så då drog hon och jag  till Robban och tog hans bur och lasta på Young som skulle få gå ett 24 jämn farts provlopp eftersom han vilat 1 vecka sen sista jobbet, så var de lika bra att få testa han i het luften på en gång så man vet vad man ha att köra med sen den 19 april i P21!   

Han är lugnet själv att fara med så trygg fin häst och han är som en gentleman så försiktig och mysig att hålla på med så känns som vi kommer trivas utmärkt med varandra!   

Jon stressa upp sig lite granna i boxen men hade Kanishka brevid sig så de gick mycket bättre och de var bara vid selningen han trampa runt men han var inte alls som sist så de kändes lite mer förhoppningsfullt att kunna få han att slappna av.

Uffe valde att värma på rakbanan vilket var hans melodi så han höll sig lugn så de var ju tur att de gick att lura han lite på så vis att slippa banan fram tills de var dags att gå ut i provloppet.

Han såg stabil och mindre spänd denna gång och uffe valde att köra i ryggar bakifrån så han låg 3je invändigt loppet igenom och de avsluta på tiden 21,9 och de gick 19 sista varvet så de var ett perfekt jobb för mannen.

När uffe kom tillbaka från loppet så stod han stilla ute så vi kunde tom sela av där utan att han rörde sig ett steg men så fort vi kom in börja han stressa så känns som nått ha hänt i stallet som han inte minns på ett positivt sätt och de ha satt sina spår i honom...men de var ett stoooort steg fram mot för sist så de finns hopp att han ska lugna ner sig mer å mer så hoppas att vi ska kunna komma fram till start med denna fina fux kille så småningom!   

Kansihka som aldrig bruka hoppa från start slog på en start gunga men tro att de var för husse inte körde, så hon får fullt gdk då hon hamna sist i fältet och kämpa för hänga med in i mål så hon gjorde de bra ändå lill gumman!

young skötte sig exemplariskt och fick en bra genomkörare i dag för kommande uppgifter och han var inte alls het eller stark utan fin i tömmarna så tror Ricky och han kommer passa utmärkt med varandra framöver i loppen.

Ricky satt bara å flina när han körde förbi i loppet så hanvar super nöjd och glad över fått tag på sån fin häst och han var i ett fantastiskt fint skick så välmusklad,blank och fin i hullet så roligt att få hem en sån häst i den författning han var!   

Här kommer lite kort Jon ha bricka 8 å Young 10!


Nu börjar min jobbar kväll så bara hä i väg sig plikten kallar!

Ha en skön lördag!                          ANNONS
Av Linda Calissendorff - 9 april 2016 00:10

I kväll så gjorde Cantab rent hus på Umeås travbana med Erica i sadeln som aldrig ha ridit honom så kunde inte slutat bättre än så här! :)
De kom i väg fint från tilägg låg 3a länge då de öppna på 20 första varvet då var de en häst som stod på start som varva på den tiden. Erica låg kallt och vänta i ryggar då de börja avancera sista varvet och hon klev på och börja runt dom i ingången av sista svängen och låg utvändigt på ledaren och på upploppet lämna de övriga och vann plätt lätt med 5 längder!!! De fanns mer krut under hovarna sa hon så var inte tomt i mål på den fina 16.5 tiden då gjorde han sista 1000m efter 12.5 så han var GRYM! :)
Finaste lilla gubben som hade roligt i leran åt mig när vi skulle fara då for han runt och kvasta och gjort 360 graders hopp/kast med kroppen så leran bara skvätte om honom så gjorde ett tappert försök att få han ren men de gick inte fick duscha han när jag kom upp! :) Han får vara en dyng gris bara han travar som han gör! *ler*

Pandora öppna bra från start kröp ner på innerspåret med de kom 2 st från spår 4.5 som tog över ledningen så hon låg 3je invändigt då de öppna på snabba 14.5 där låg hon till 800 kvar då klev hon ut i dödens då hon hade inget att välja på annars hade hon suttit fast så hon gjorde rätt val.
Där låg hon och pressa på ledaren och fick ge sig sista biten och blev 2:a på 18 blankt så hon gjorde ett jäkla lopp då hon bara vilat i 4 dagar sen Skellefteå så hon ha gjort 2 fina lopp i dödens nu så snart sitter vinsten där känns de som! :)

Young var jag och hälsa på i dag efter jobbet och vilken underbart fin kille!!! :)
Så mysig och go han stod och snusa länge på mig och titta stor ögdt på mig med sina vackra kloka ögon! :)
Jätte fin i hullet och välmusklad så roligt att få en häst i sån fin författning så tror de kommer bli en rolig sommar med denna kille! *ler*
Vi anmäler ut till P21 på Dannero nästa måndag den 18 hittat ett passande lopp och kommer han med så kan de bli ett lång lopp med så vi får hålla kolla på listan och se vilket vi väljer! :)

Strax hemma nu så blir de tvätta ben på Brodde för hålla karleds problemen borta och natta dom för i morron bitti är de upp tidigt och fara på provlopp med 3 st av stallets hästar, sen ska jag jobba kväll vilket är mindre roligt men de måste göras med! ;)

God natt på er!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 7 april 2016 22:08

Enda lediga dagen denna vecka för mig men blev ingen sov morron då man ha full rulle på schemat med en skoning,klippa mig och sen skulle 3 köras och 3 massge på göra schemat så dumt att ta de lugnt nångång! ;)
Uffe skodde Viktor som drullat av sig en baksko och han kördes sen med laddad Brodde som sällskap som fick gå med tyckvagnen och dra lite intervaller och han känns som en överladdad tiger i tömmarna!
Mäktig pålle de där som ha en bakre motor över de ovanliga så de känns som en stor V8 framför en om man ska jämnföra med en bil! *ler*

Vilje är igång igen efter en vila då hon fick en förkylning efter Jon kom så i dag var hon som vanligt igen och hon ha fått på sig sulor fram och Ricky upplevde de lite bättre så de är ju bra! :)

Cantab och Pandora ha fått sista massgen inför starten i morron så nu hoppas vi de ska vara smidiga till loppet och få med sig några slantar hem till stallet.
Cantab ha påbörjat sina ler inpackningar igen så roligt att fara med den lilla dyng grisen som fullkomligt dräpa av lera på dagarna och han trivs utmärkt med de söt grisen! :)

Nu är fina young på väg hem står på buret från bergsåker så ska bli spännande att se han i morron efter jobbet så ska skynda mig dit innan vi åker till Umeå! :)
Känner på mig detta kommer bli hur bra som helst och de trodde kjell som haft/fött upp han med! :)

Nu blir de kvälls macka och film men somna nog som vanligt i soffan efter 5 min....
ZzZzZzZ......


Av Linda Calissendorff - 6 april 2016 10:41

I måndags gick anmälningarna ut till Umeå och Cantab fick spår 4 på 20m tilägg i monte loppet och hoppas han och ryttaren Erika ska komma bra överens med varandra och Ricky ha prata med henne hur vi vill att hon ska rida! :)
De största oros molnet är just nu att de ska regna kopiöst nu fram till fredag så är de inte typiskt Cantabs otur? Helt sanslöst att är de inte spåren så är de vädret som spela han ett spratt hela tiden...

Pandora anmäldes till ett P21 spår trappan då motståndet såg ut att passa henne bra,synd de var en som anmälde i sista minuten så trodde hon skulle få spår 2 men nu blev spår 3,men tror att de kan gå bra ändå och hon tappa bara en diskning så vi ha inga poäng att förlora i af! :)

Ricky ha skrivit till en intressant uppfödare om en av hans fina hästar som står i proffs träning om han kan tänka sig göra en bra deal på en av dom och han hörde av sig och är villig att vi ska få ta över ett Vbl 7 årig fin hållbar valack som heter Young Von Hall och han ha 228 tusen på sig och är en stark kille som går alla distanser och ser verkligen jätte trevlig ut av de lopp vi ha kikat på! :)
Så Robban ska ner till Bergsåker på torsdag för starta wilsen så han kommer ta hem han till sig för han ska få stå där i 1 månad till och börja med så ta vi hem han när de torkat upp hemma i hagarna och de kan vara ute dygnet runt! :)
Han är de bara anmäla ut så ska kika om vi hittar nått lämpligt P21 för han behöver lite mer poäng så bara lus läsa propparna!

På lördag är de dags för Kansihka och Jon igen föe provlopp så blir lite upp till bevis för Jon nu för vi ha pratat att vi kommer ej klara av honom om man måste vara 3 st för sela så hoppas han är lugnare än sist för vill gärna ha han kvar...
Vi körde dom i går i backen och de var pigga och fina så allt känns bara bra inför lördag :)
Cantab fick gå med Viktor som ha vilat 1 vecka sen Olov behandla bogen och han såg fin ut så nu ska vi hålla i gång massage/motion så ska han få fara in på banan framöver och låta han få sträcka ut en bit för se hur han känns! :)

Dags att jobba vidare så ha en bra dag ni som kanske är lediga! :)

Tjing!

Av Linda Calissendorff - 4 april 2016 10:34

De blir långa dagar när man åker över 50 mil för tävla så igår blev de ett 14 timmars pass då vi åkte till Skellefteå med Kallma & Pandora.
Sen var de bara göra stallet då man kom hem sent på kvällen så man blir lite matt efter en hel dag med allt de innebär med tävla och de vardagliga! ;)
Kallma var inte på topp i går då vi hörde i loppet då de trava förbi oss att hon väste i halsen trots hon ha hals brickan på sig så angelica prova släppa fram henne men de hjälpte inte.... :(
Hon tog till 2 stora galopper och hon som knappt andas efter loppet stod och djup andades länge efter loppet....
Så antingen var hon för hetsig över de halvstängda och förra loppet i minnet och åter igen ny kusk bakom henne...
Hon kam ju ha nått skit i halsen med, men ha inte märkt nått i träningen innan då hon varit lika pigg som hon brukar vara...
Så kan vara så att hon blivit för över pejsad över nya kuskar och de halvstängda så blir skönt att Ricky får testa henne sen och så plocka vi bort så vi kör öppet igen som hon är van och hoppas hon ska bli lugnare.
Hon kom in som 6a ä då med dubbla galopper på en 39 tid så gjorde de bra ändå att få pengar då hon tappa rätt mycket mark mellan galopperna.
Så bara ta nya tag med tjejen och hoppas hon hitta tillbaka till den fina formen hon var på isbanan i Umeå för där ha hon gjort sitt bästa lopp hittills och då satt ju husse bakom henne så tror hon blir tryggare med han än nån annan.

Pandora öppna hyfsat bakom bilen men hamna tråkigt nog i dödens och hon kan ju bli lite frän om hon ligger utan rygg och naturligtvis kom inge och bytte av dom heller :(
Hon höll otroligt bra fram till mål men de kom bak ifrån som suttit i ryggen på henne så hon kom 4a på 17.6 och de var tajt in i mål så hon kunde lika väl varit 3:a så vi är jätte nöjda med hennes prestation då de blev den resa hon fick för hon kämpa hela vägen in sa Angelica så de var skönt att höra hon gjorde sitt bästa! :)
I dag gick anmälningarna ut för Umeå till på fredag så anmälde hon till ett bra P21 där de var auto start så hon fick spår 3 så de var ju bra utgångsläge och hon tappa en diskning så vi måste försöka norpa åt oss poäng så blir bara masssge och mys fram till dess.

Cantab kom med i monte loppet och de blev 11 st så skönt att de inte ens blev fullt lopp! Så hoppas vi får en bra ryttare som vill rida han och jag hade lovat han massge igår så var bara infria de löftet när jag kom hem å han njööööt och ville inte jag skulle sluta! ;)

I lördags hade jag sett fram i mot att få fara på provlopp med Kanishka och Jon,dels för jag var nyfiken att se han i ett lopp hur han beter sig och se hur han skulle ta ett 24 lopp full väg.
Kan säga de var en rent helvete då han bytte skepnad totalt från att vara en liten gullig häst till en super stressad näst intill blockerad och blev rakt otrevlig att sela på och av vagnen...
Börja att jag sela i boxen så börja han vandra runt sen börja han dra sig mot väggarna och höll på så tills vi tog ut han på gången och våga ej sätta fast han i kedjorna för han kasta sig fram och tillbaka på gången så fick vara 4st för hålla i han för få på vagnen...
I värmningen så sa uffe som körde han att han som dök med huvudet och lätta med baken vilket jag aldrig varit med om han gjort för jag sol kört han mest hemma och sist banjobb på solänget.
De blev samma visa på gången efter värmningen och samma inför själva provloppet så man är helt slut i armarna då han kastat och far med huvudet och man ska försöka hålla i honom...
I själva loppet var han lat men han och Kanishka kommit som 3 å 4 på tiden 22.7 för de som var före trodde de var frifart sista 500m så de drog i väg så de lämna de övriga så måste säga man är dålig på läsa på vilka lopp man kör om man inte vet vilka tider som gäller och de stör mig fruktansvärt för de ska vara samlad trupp i mål då de inte var ett frifarts lopp *morr*
Båda skötte sig bra men i mellanåt så gick Jon över i pass så måste tynga ner han med boots nästa gång och se om de blir bättre för man vet ju inte hur de kört för balans förut så man måste ju prova sig fram.
Så vi ska prova på lördag igen hur han beter sig för vi kan ju inte ha han kvar som han ska fortsätta bli så här då han hör högtalare och de blir med hästar å folk i stallarna.
Han blev otrevlig att hantera då de kändes som han fick verkligen panik inför vad som skulle komma... så antingen ha han varit med om nått som han inte minns positivt så han blev skrämd för men vi ska som sagt ge han en chans och ställa oss i ett mindre stall nästa gång för se hur han beter sig...

Ja nu ha jag avlagt en lång rapport över de som hänt så nu ska jag ta och jobba på lite då jag kör 6 dagars denna vecka på jobbet ;)

Tjing!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se