Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2016

Av Linda Calissendorff - 18 maj 2016 10:18

Sluta jobba kl 17 i går och var bara hem å vända om igen för Kallma & Viktor skulle in på solänget för jobbas med de andra i gänget som vi kör tillsammans med.
De var 5st med som sist och Viktor får bestämma tempot och han utvecklas fint för varje jobb för i går gick han 1.45 en lång sida utan problem,så han landa på runt 1.53-1.54 distansen denna gång! :)
Så nu blir de massage i 3 dagar sen blir de bebis provlopp som går 1.55 jämn fart så de kommer passa han bra att backa lite i tidsmässigt men de gör inget då han sänkt sig så fint i tider de 2 senaste gångerna!
Kallma värmde upp med Viktor och gänget sen gick hon ett 1640m jobb med Wilsen och där gick de undan de öppna runt 36 första 500m och avsluta i snabba 31-32 hela sista 500m så landa på runt 1.35 och hon var pigg som en mört och löp villig! :)
Hon låg invändigt så hon släppte aldrig greppet om ledningen så Ricky fick sitta å hålla i henne för hon inte skulle gå för fort så nu blir de provlopp på lördag för henne sen anmäls hon ut den 3 juni till Umeå! :)

Körd Jon och Kanishka hemma i går då de ska in på torsdag för gå ett lite jobb inför de kommande loppet på Solänget den 25.

I kväll är de Cantab och Pandora tur att fara in så jag kör ju lill räcern så klart då han är min favorit att köra! :)

I går anmäldes Brodde och Greven ut på amatör SM loppet 1640m auto på Dannero å tro på fan att de fick spår 10 och 11 hur otur kan man ha med lottningen av spåren????
Less man blir att man inte kan få de lite enklare serverat nån gång för dessa grabbar..... Bara hoppas på tempo så kan de vara bland de 3 ändå i mål vi hoppas på de! ;)

Ha en bra dag nu invänta jag vilket spår Cantab får i Umeå på tisdag.... blir väl 7 eller 8 i vanlig ordning *suck*

Ha en bra dag!!

Av Linda Calissendorff - 16 maj 2016 22:10

I kväll var vi in med Brodde & Greven för ett banjobb innan starten på amatör sm på Dannero på söndag! :)
William fick provköra Greven då de ska kompa tillsammans i loppet och Ricky vässa upp Brodde åt Ingvar Nyberg!
Båda killarna såg glänsande fina ut och de gick 2640m runt 26 och ett avslut på 13 upploppet ner, så nu inväntar vi med spänning på spåren i morron å vi vill ha bra spår denna gång inga skit spår som vi bruka få! ;)

Jag körde Cantab sen här hemma efter å jag tror han är i sitt livs form för han är pigg som bara den och han ha aldrig varit så snygg i kroppen som han är i dagsläget! :)
Så fin han var i kväll tycker jag han borde fått en rosa lapp till elitloppet för att få visa Nuncio vars skåpet ska stå nånstans! *ler*
Han må vara äldst i stallet men han är som en unghäst i sinnet just för tillfället så vi ser fram i mot start den 24 i Umeå då sitter duktiga Angelica Holm upp bakom lill räcern! :)

Håll tummarna för bra spår i morron och tack william för du ställde upp och körde i kväll!
Kortet är på sötaste Cantab då han dricker vatten så suger han på tungan en stund efter *sötast*

Hej så länge! :)

Av Linda Calissendorff - 16 maj 2016 10:47

I går var solen framme en stund och Vilje,viktor och Jon passa på att vila en stund då de går på lösdrift så måste man få vila nångång på dagen! ;)

Av Linda Calissendorff - 15 maj 2016 11:38

I morse tog vi med oss kameran som man gör alldelens för sällan för fota på hästarna då de busar i hagen när de kommer ut från stallet på morgonen!   

De är så fina i hullet och lyser av blankhet( även de som vill skita ner sig som Cantab & Panodra)


Här kommer lite bilder på Brodde & Cantab,Panodra & Kanishka,Kallma & Young von hall!



Uncle Brodde

     


Cantab Sisu

               



     

 

Kallma


   


Young von Hall

         


Pandora Diamant

           


Kanishka Sånna

     

Av Linda Calissendorff - 14 maj 2016 21:00

I em var vi in med Kallma & Viktor igen för de var dags för ytterligare ett jobb med andra kompisar för Vikor.

Detta var de 3je jobbet han ha gått nu på 2 veckor och första gick ju efter 2.14de andra efter 2,04 och i dag gick han på fina tiden 1,54 i 2140m med vissa bitar nere på 1,47!   

Så han ha sänkt sig med 10 sekunder i varje jobb, så nu hoppas vi att han ska fortsätta kännas så här fin och han var inte ens svettig efter jobbet och låg i puls på 75 då han kom in så han var inte ens berörd efter jobbet.

Vi ha fortsatt att masserat bogen så ofta som möjligt och han får alltid en uppvärmnings massage av TENS maskinen innan han ska tränas för vara extra mjuk och de ha ju gett resultat måste jag säga!   

Han är verkligen lika bild skön som sin halv syster Kallma och de har lika fantastiskt psyke bägge två, de märks knappt av då de är med utan så lugn att åka med.


Kallma går alltid ett 1640m jobb efter och i dag jogga hon runt på 1,39 med Robbans fina Calis som sällskap och kallma ser bländande fiiiiiiin ut i aktionen och framför allt är hon lugn så nu blir de provlopp nästa lördag sen kan vi börja kika på några proppar igen!  


Här kommer lite bilder från  i dag!


Uffe körde Viktor och Ricky Kallma


                                   


Av Linda Calissendorff - 13 maj 2016 11:56

I morse lasta jag denna vackra farbror och åkte till solänget då Susanne skulle testa rida ett banjobb för se om vi skulle kunna tänka oss starta ett monte lopp framöver med honom.

Han är som en kung denna häst han ha en karisma som gör man kan ine sluta titta på honom för han lyser klass häst  och ha sagt de mer än en gång att en sån här häst kommer man nog aldrig få tag på igen, för han är av en egen kaliber fast man ha kört många fina hästar så är de ingen som når hans explosiva och urstarka sätt att röra sig på.

Han skulle haft en miljon på sig med lätthet om de inte började häxa i unga år för han som ha satt sina spår men han är ändå mentalt stark och ger sig aldrig på banan för han är född till att trava så är de bara!   

Såg grymt läcker ut under ryttare och han skötte sig exemplariskt då susanne red ett 1640m jobb och avsluta sista varvet på 1,21 och sista 300m gick snabbt som bara den sa hon och hon ville så klart rida han när han ska ut i monte så får leta ett lämpligt lopp de som jag hittat är den 11 juni på det är V75 i östersund så vi får ta sikte på de som är stängt på 250 tusen och auto start så de passa ju ypperligt så får hålla koll på motståndet!   


Här kommer en liten video snutt på jobbet!



 

Av Linda Calissendorff - 11 maj 2016 23:08

Efter jag kommit hem från jobbet var de bara lasta på buret då Kallma och Viktor skulle in och gå ett jobb i kväll.
Vi var 5st som körde tillsammans och Viktor fick bestämma tempot i ledningen så vi andra anpassa oss efter honom.
Robban låg utvändigt på viktor med Calis då brukar han ta i som bäst och första varvet gick 2.06 och vi kom i mål på 2.04 på distansen 2140m.
Efter mål så körde Ricky och Robban 500m till under 2 min gick som fortast 1.55 och viktor såg jätte fin ut trots de blev en extra bit och han var inte alls trött efter utan låg runt 75 i puls när han kom in i stallet! :)
Han går framåt för varje jobb och jag fortsätter att hålla han mjuk i bogen och de verkar fungera så här långt! ;)

Kallma fick ligga i rygg på Calis under hela jobbet sen fick hon gå in i stallet och sen körde Ricky ett 1640m jobb tillsammans med 2 till och hon pep i väg till ledningen och hon gick 1.42 och hon såg jätte fin ut så detta var ett bra jobb för henne att få gå 2st heat ett långsamt och ett snabbare! :)
Skönt att även dessa två börjar att kännas fina så nu fortsätter vi så ett tag så blir de provlopp för Kallma nästa lördag då de är ponny lopp i helgen,så är de inga provlopp så passa de bra att vänta 1 vecka till.

I morron ska åker jag ev in med Brodde till solänget då han ska få testa gå ett jobb under sadel och de blir susanne som får äran att testa honom! :)
De ska bli spännande!

Nu är de dags att snart sova..... Är så trött efter denna jobbar helg,så de ska bli skönt att jobba kväll i morron så man kan ta de lugnt med hästarna innan man ska påbörja sista passet denna vecka! :)
Sen blir de lång ledigt tills på måndag! *nice* :D

Av Linda Calissendorff - 10 maj 2016 16:45

I dag åkte vi med inga förhoppningar alls att Pandora skulle ta sista pengen på sin höjd från bak spåret då de var bra motstånd som hade framspår då vi åter igen fick sämsta spåret i vanlig ordning.... :(
En struken så hon klev ner till spår 11 bakom bilen så de var ju snäppet bättre än 12 i af,men istället så börja de så klart att regna och de gilla ju inte Pandora alls så kändes som mer hopplöst än innan... *suck*
Angelica var ut och värmde Pandora å kom in å sa att hon ha aldrig känts så fin i värmningen som hon gjorde i dag, så de var ju ett fint betyg då vi ha masserat henne hela veckan för hålla henne mjuk! :)
Loppet gick och hon gick ner sist invändigt och i första sväng så blev de lite trångt så hon fick en takling så hon hoppa över en av vita pinnarna, men angelica lyckas rädda upp henne från galoppen *phu*
Hon låg invändigt till sista sväng och klev ut i andra spår i sista kurvan och gick på för fullt på upploppet och tog sig förbi många och var 4:a i mål på samma tid som 3:an,så hon kunde inte komma förbi sista metrarna med hjulet annars hade de lika gärna kunna vara en 3je plats! ;)
Så vi är super nöjda med tjejen som gick en fin 15.6 tid på en dyng bana från de läget! :)
Alla hästar känns verkligen som de är på väg in i topp form nu och jag är stolt över alla hästar vi ha i stallet just nu! *ler*

Nu är de mockning och gör klart i stallet då vi varit borta sen tidigt i morse!

Hej svejs! :)


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards