Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 13 juni 2016

Umeå avklarat!

Av Linda Calissendorff - 13 juni 2016 09:26

I går åkte vi upp med Brodde,Kanishka & Jon till umeå för starta och de var ju debut för Brodde i monte så de var allt lite extra spännande att fara i väg då man ska testa nått nytt!   

Brodde var först ut och han var cool lugn under defileringen och Susanne gjorde en rejäl provstart för testa käken i kurvan och de såg fantastiskt bra ut och han såg ut som en tiger!

Han kom i väg jätte bra från starten och susanne var snabbt i kapp den som stod ensam på start och innan kurvan var de bakom och den på starta öppna på snabb 15 så Brodde måste ha öppnat minst 1 sekund fortare.

Hon klev på och tryckte lite på ledaren men valde att gå i rygg innan kurvan efter 1000m så gick de i underkant 15 på den som ledde så Brodde hade då gått en 14 tid första varvet sen gick de upp och tryckte på ledaren i dödens men 400m kvar till blev de stumt i benen och han kämpa ändå som en galning och kom in på en 5:e plats på 17,7.

Så blev för tuff öppning för honom då han gick så pass som 14 första varvet tyvärr så han gjorde de strålande ändå som kunde försvara till en 5e plats då han var rejält trött i mål.

Så synd de skulle bli så här första starten hade gärna sett han fått en rygg att ligga å vila i och sparat krutet till upploppet i stället.... Jaja  kommer fler lopp och han hade inte rört sig på bakbenet som jag var rädd han skulle göra då han hade nån på ryggen så de var ju jätte bra!   

Han var pigg ändå när vi kom hem for runt och leka med Cantab så han stod då inte och hängde i ett hörn vilket är skönt att se efter en sån urblåsning som han fick i dag.


Kanishka var vi tvungen att testa bakom bilen då hon aldrig gått bakom den och de var på lite sladdriga ben hon gick upp mot vingen första 500m så tänkte de kommer aldrig att gå för hon kasta åt höger/vänster tur husse kunde parera henne bra i vagnen.

Då bilen kom runt sista kurvan i den långsamma provstarten så var hon där hon skulle vara å då bilen släppte så var hon snabb ut som en liten vessla och tog sig förbi de flesta som stod innan för och då prova han ju från spår 8 som vi skulle ha i loppet.

När Ricky kom in och visa tiden hon gick vid starten så visade klockan 1,08,9 så hon kan absolut öppna bakom bilen denna lilla tjej!   

Jon testa vi inte då han hade bakspår och ha gjort en auto start förut så vi valde att inte stressa upp honom så han fick en vanlig värmning i stället på banan.

I själva loppet så tog så klart kanishka plättlätt ledningen från de sämsta utgångsläget man kan få så de andra var chanslösa! Hon gick till ledningen och fick öppna på 17 första 500m och Jon hamna baom den sämsta rygg man kunde få så han hamna så klart sist i fältet.....  

Kanishka öppna på 20 första 1000m och i sista sväng trodde Ricky att nu järdans blir de vinst men då blev hon stum sista 150m så den bakom fick luckan och sprurta förbi henne då han fått en perfekt resa i rygg så hon blev 5:a på 19,6.

Jon låg sist och avancerade i sista sväng från 2:a till 3je och till slut var han i 4-5e spår och han spurta som en galning då propparna drogs så han var 2:a i mål efter den spruten på 19,5!   

Så hade han kommit fram tidiagre så hade jag kunna garantera han hade vunnit då de andra var chanslös då han kom lös så han var bäst för dagen denna gång!

Banan var tyvärr lite väl vattnad av nån anledning och hörde av fler som var missnöjd över underlaget att de hade djupharva dagen före och de var verkligen geggiga grejor och vagnar å så ska de inte behöva vara en fin sommar dag så banan sög nog musten ur en hel del som jag förstod...

Så nästa gång hoppas vi på en snabbare bana som är mer lätt sprungen för dessa som kämpa fint i dag.


Nu ladda vi för solänget i morron och hoppas de 3 som ska dit ska sköta sig minst lika fint! Är mest nervös över kvalet då de blev 8st 3 åringar som ska kvala och Viktor fick spår 7 så de var ju inte optimalt då han lär inte fatta vad han ska göra från springspåret men vi hoppas på de ska slippa bli indragen i massa strul efter vägen....

Håll tummarna ör oss!!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards