Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 20 juli 2016

Länge sen sist!

Av Linda Calissendorff - 20 juli 2016 16:37

Ja de var ett tag sen man skrev igen så nu är de dags för en uppdatering igen! :)


Vi har varit på bergsåker med Greven & Brodde och förhoppningarna var stora innan loppendå de såg bra ut på papperet men de ville inte sig så tyvärr...

Greven gjorde ett bra lopp och sista kurav så rumpla han till men han trava ändå in i mål men han slog som av på takten på upploppet. Förklaringen var då han klev av banan var han jätte halt så vetrinären kom springades och fråga hur de var med hästen till Ricky och då lossna ena bakskon som hade vridit sig så han blödde rakt i hoven för sömmen hade vridits in i hov väggen... tack och lov halta han inte efter skon lossnat så han lär ha travat hela upploppet ner med skon på 3 kvart trots han var ny skodd för 2 veckor sedan! :(

Han gick ändå en 16,5 tid så han blev 6:a så han kämpa på fint ändå måste man säga med facit i hand!


Brodde skulle ut i ett monte lopp med Erica i sadeln och de var ett tufft lopp men vi har ju tilltro på våran brodde så hade på känn de kunde blir en topp 3 plats i af då de var kort lopp! =)

Men de blev lite knas i starten så de kom inte väg som de skulle och tappa mark på de och sista kurvan låg han i 3je spår då kom tyvärr galoppen då de är hans svåraste moment och var fullt gående i kurvan...

Dagen efter var han halt efter han stått inne men kände de var puls i hoven så trodde de var en hovböld på G och mycket riktigt efter 3 dagar sprack den ut i ballen så skönt man slapp gräva runt i hoven för leta bölden!

Nu tar vi sikte på ett monte auto kort lopp i umeå den 29 och hoppas motståndet blir av de lättare slaget! =)


Nästa till start var kanishka och Jon i Hoting och vi hade förväntningar på Jon då han var satans pigg i värmningen men svek totalt i loppet trots han fick ligga andra ut så dala han bakåt vid sista 500m... Han kom in som 8a ändå och fick med sig sista pengen på 3000kr så de var ju skönt i af! Men vi funderar på att alla långa resor har han inte varit som bäst så frågan om man ska försöka hitta nått när,are då han varit pigg hela vägen in i mål på Dannero,Solänget och umeå så kanske han stressa mer än vad man tro lill rödningen... så blir umeå nästa gång i ett auto start lopp så hoppas vi på ett bra framspår i af! =)


Kanishka vet vi är start snabb och de landa invändigt om ledaren och hon såg pigg ut hela vägen med sista 200m såg de trögt ut och hon kom in som 5:a men då hade hon gått med punktering i över 800m så hon kämpa de hon kunde sa Ricky så ett fall framåt igen för tjejen som ska intervallas mer nu för tuffa upp träningen! =)

Så bara leta nya lopp då poängen är snart obefintliga så får leta nått lämpligt P21 lopp åt henne.


Viktor har bara vilat sen kvalet då han ser fortfarande lite knövlig i traven i mellanåt så frågan om vi kommer få ordning på den där bogen i framtiden men man hoppas ju verkligen de!


Kallma gick ju ett provlopp som hon var jätte fin i där hon avsluta sista 500m i runt 32 fart men efter de så blev hon tvär halt en dag i hagen och var så i över 1 vecka men Jenny ha masserat henne varje dag så efter 2 veckor så satte vi i gång henne igen hemma först och i går åkte vi in på solänget för gå intervaller och kan säga att hon var helt fantastisk på rakbanan! =)

Hon gick flera gr bitar runt 30s fart och en hel intervall drog hon väg i 500m i 28s fartoch såg helt sjukt fin ut i travet! =) Sista intervallen så fick hon press utvändigt om Pelikanen och ricky tjoa till pernilla att nu måste vi bromsa de går 24,5 och så fort ha hon då aldrig travat och hon såg fortfarande lika fin ut!

Inte var hon speciellt trött heller utan knappt drog en suck så bara hoppas att hon ska fortsätta kännas så här fin för de brukar alltid bli ett bakslag då de gäller denna tjej men nu vill vi verkligen ta ut henne och få tävla lite konturneligt så hon får chansen att utvecklas för varje lopp! =)

Jag har en video snutt jag ska lägag ut sen så får ni se sista intervallen!


Så nu hinner jag inte skriva mer så återkommer med mer info om de andra senare nu måste jag ut i stallet och greja! =)


Tjing! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se