Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 23 juli 2016

Älskar dig cantab! <3

Av Linda Calissendorff - 23 juli 2016 19:01I går starta Cantab på solänget och jag var sååååå glad att de äntligen var en varm dag och inte en regn droppe så långt ögat kunde nå för hans skull!   

De gick över snabbt då jag kom till solänget och ser hur blöt banan var trots de var så fruktansvärt varmt så trokade de inte upp utan de körde bara på mer vatten hela tiden.....

Många som klaga på att banan var för lös fanns inget fäste i den  trots de vattna som galningar och jag hörde en som sa att de hade plockat sten på upploppet innan tävlingarna skulle börja så man blev lite rädd då Cantab var tvyungen att gå utan skor bak då vi har grön sulor på han nu då han fick en hovblöd efter förra starten fram....

Problemet är att de som sköter banan är inlejda och jag kan tycka de har inge koll på läget alls hur ett underlag ska vara utan de som de ha tagit på är som små små rull grus utan bindningsmedel i så de bara "rullar" ovanpå och de får dåligt med fäste i banan. Därför vi inte kör så mycket på banan för de är risk för skador om man behöver fäste på vissa hästar å detta trots de har grepp skor bak.


Värmningen var Cantab lugn som Erica körde i vagnen och de var ju skönt han inte slösa nån extra energi på de att vara för pigg! Själva loppet så stod de ju på 20m tillägg och de var nästan tippad alla på start och en på samma volt som Cantab som inte alls var ens nämnd nånstans vilket jag tyckte var lite märkligt med tanka på hans prestationer han gjort under sadel i år.

Erica kom lite sent ut från 5e spåret och hamna sist i fältet medans den farligaste från samma volt kom fram snabbt och lade sig i rygg på ledaren. Cantab påbörja sin resa i spåren redan 1000m kvar då de öppna på sakterliga 18 första 500m och 17 på varvet. Han låg i 4je spår genom kurvan kom ner till 3je på rakan och fick ligga där ute i spåren fram till ingången av sista kurvan så tryckte sig favoriten ut sig mot Erica som blev rädd att hon skulle klippa benen på Cantab så hon flytta ut sig och denna fick luckan och börja dra i från dom...

Cantab såg slagen ut i de läget då han kämpa fortfarande i 3je spåret och trodde han skulle ev kunna hålla till 3je platsen i af, men sen ser jag hur han hittar ny kraft och kämpar de han orkar och börjar knapra in meter för meter på de två före honom på upploppet och sen ser jag hur han passerar den som låg 2a och var en halv längd från vinna på den som legat och lurka invändigt på ledaren hela vägen fram till sista sväng....Han är min hjälte som har ett hjärta av guld och är så pass till åren så har bara ett i huvudet varje gång vi starta och de är alltid att VINNA!    Han var den moraliska vinnaren i går som fick ligga i 3-4 spår hela sista 1000m och han gick säkert underkant 13 tid i spåren för hinna fram till andra platsen!

Sen kan tilläggast att underlaget var ej opimalt för han heller då han hatar lös gruset som skana fäste så jag fatta inte vars han tar alla sin krafter från denna kille!

Han är helt enkelt bäst när de gäller!  


I dag var vi in på provlopp med Kallma som pep i väg bra från start och var pigg som bara den innan och under själva loppet att hon till å med fräste ur halsen så pigg var hon!

Hon hamna till slut 3 invändigt och fick ligga där med tryck brevid sig och hon gick undan till slut från 4:an så hon kom in som 3a i mål då de före ha nästan 100 tusen på sig så de ska vara före henne logiskt sett.

Hon gick 37,7 i dag och de är ju samma tid som de rekord hon har så de var ett bra genrep tills starten den 31 på solänget!   

Leffe fick gå ut i ett 28s lopp men tyvärr blev en surken pga av underlaget då denna ha haft gaffelband så blev de bara en som hade tänkt bara vara med för volta... Så Leffe tog till galoppen alla provstarter och även riktiga starten så de tappa massor på de.

De kom i rätt gångart och satte en sju jävla fart för komma i kapp och innan slutet på första kurvan var han i kapp fick komma till ledningen där han blev rätt så frän i tömmarna.

Han gick runt 26-27 hela distansen efter han börja trava från start så de är vi nöjda med då de var stor skilland på travet i kurvorna sen sune fixade hans rygg i tisdags!

Sune hittade ju att 3 st ländkotor satt ordenligt fast och roterat bäcken så inte konstigt han travat illa i kurvorna och till slut då han lär ha muskel kramper upp till öronen av att varit så sned.... Så där hr vi åter igen en häst som stått i proffs och de har bara behandlat fram åter å åter igen istället för kolla vad annat som kan vara fel då de får samma reaktioner heeeeeela tiden......

Blir så trött på denna okunskap som råder bland tränare runt om i landet!   

Så nu ska vi träna på ett tag sen ska olov få kika igenom honom efter ett tag så vi vet vars han ha ev känningar nånstans för vara på den säkra sidan.

Är bara glad att man får hjälpa en till häst som har grym kapacitet som hamnat i fel händer som unghäst så hoppas jag han ska fortsätta utvecklas åt rätt håll för de är en jäkla fin travare!  


Greven och Jon gick ett banjobb efter 23 distansen och avsluta sista 140m runt 13 och de var fullt i tömmarna på Jon så han behöver nog tuffa till träningen för att tända till de lilla extra och han var cool hela tiden i stallet så de var ju skönt!   


Olov ha varit här och kikat igenom Carl.K i dag och de behövdes behandla båda bakknäna och höfterna på honom så han var lite sliten trots han stått sen i mars... Så skönt han hitta detta så vi kan börja träna en fräsch häst i höst och som olov sa nu kommer de läka snabbare på senan då han blir bra bak så de tror jag med för olov är kung på bak hältor så är de bara!   

Så vi fortsätter skirtta på tills om 4 veckor till så blir de lysning av senan och hoppas på tummen upp att vi ska kunna trappa upp träningen långsamt fram tills vinter kommer då ska han få sätta muskler på sin tunna röv de kan jag säga redan nu! *ler* Han ska komma ut som  5 åring stark och rejäl när de är dags för nån start!


Nu ska hästarna få lite krubb och natts för kvällen i morron ska Brodde och Kanishka in på rakbana för lufta sig lite så de ska bli spännande att köra lill räkan som jag ska ta!   


Go natt på er!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se