Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2016

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2016 18:48

Hur snygg är han inte Brodde! :)
Kan säga han ha en speciell plats i mitt stora hjärta han! <3
Då han kom från proffsträning tunn som en räka och såg mer ut som en nybliven 3 åring än en 4 åring och var totalt sned musklad bland de värsta jag sett....
Nu är han rund och har muskel massa som en avels hingst och tror han verkligen äger världen på tävlingsbanan och de är precis som jag vill att han ska tro att han gör med!
Man kan inte annat än beundra denna vackra skapelse! :)
Han är lika fin på insidan som utsidan de som gör han så speciell i mina ögon!

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2016 17:35

I går lasta vi transporten med grabbarna Jon & Greven och drog den 20 mils dryga väg till Lycksele!
Tur de är en mysig bana att fara till så de uppväger den kurviga dåliga vägen! ;)

Jon var lugn i boxen och vid selningen så de var ju skönt men i själva starten så blev de röd jävelen som dök fram,då hoppa han nästan ner på den invändigt då han kasta sig från de trånga spåret.....
Sen kom de i väg men efter 50m så dök han ner med huvudet och höll på stupa i backen då han nästan ramla på fram knäna men uffe lyckas rädda upp de och de kom i väg i rätt gångart igen och börja kampen atg komma i kapp fältet som öppna på snabba 15 på 500m för klassen.
1000m gick efter 17 och Jon knapra i kapp meter för meter och de lyckas ta sig till en 6e plats på 20 tid så de var man ju nöjd ändå då han gjorde bort sig i starten! :)

Greven fick ett snällt lopp i andra ut i rygg för de var ju ett tag sen han starta nu i lång lopp så de andra hann rymma sista 500m då Greven fick gå ut i 3je spår i kurvan så de höll till en 4je plats i af så vi var nöjd med han med då banan är lite tyngre än andra banor så får man vara nöjd med en 17 tid! :)

I morron kommer Carl.K som står på transporten just nu på.väg hem och landa n hos oss i morron em! Så kort kommer på snyggingen! :)

Leffe träna på varannan dag hemma på slingan så vi nöter på så ett tag till Sune kommer för gå igenom honom för.trpr han bäcken är snett för ha kikat å de är en rätt rejäl skillnad så hoppas jag sett rätt så man kan åtgärda de så fort som möjligt.

Nu ha vi landat på solänget så nu är.de intervaller med Pandora och Kanishka inför hoting på lördag så på återseende! :)


Av Linda Calissendorff - 3 juli 2016 08:41

Brodde gjorde åter igen ett grymt bra lopp från 20m tillägg då den förhands tippa de favoriten Ariel T Dream stod på start så fanns det inte så mycket att göra då de fick öppna så sakta som 19 och ligga i rygg första 1000m. Erica kom inte riktigt fram i spåren utan släpa lite efter så sista långsidan så gasa hon om alla i spåren och jag trodde att han skulle kunna vara med och utmana hon som rymde i ledningen ett tag, men han gjorde som sagt en jäkla rush så inte konstig han blev trött på upploppet.
Banan är ju inte snabbaste heller och de hade regna hela natten innan tävlingarna så den var lite halv tung, men hellre det än att den är för lös då de kör ju bara trav 3gr per år på denna lilla bana! ;)
Han gick snabbaste tiden i loppen 17.0 så är super nöjd med en andra plats de var max utdelning då hon inte kom upp tidigare bland tät hästarna....
De svårt att ta tills slut då de fick 15 hela sista varvet i spåren så man kan inte begära mer heller då han starta och gjorde sitt livs lopp 1 vecka innan så nu blir de vila minst 10 dagar och bara få massage de är han värd! :)

Vi tog med oss Ericas Leffe från Lycksele och han tog allt med ro han trots nytt ställe så åt och drack han med de samma han kom och låg till å med och vila på morron efter i hagen så de är en cool kille de här! :)
Jag gick igenom honom med thrumpen och han acceptera den bra fast han var lite skeptiskt från början *ler*
Men man ser han ha ju ett litet skumt kors så blir att leja ut Sune nästa gång han kommer och få höra vad han säger om de går att göra nått eller om han alltid sett ut så där. Ricky körde han efter massagen på slingan och märks han är mest riden för han sakna flåset man får framför vagnen så nu blir de varannan dag där tills nästa lång jobb på banan för han jobba på fint i backen och kliver på rejält med bakdelen som han behöver träna upp.
Han har ju alltid trava lite lustigt bak denna kille även då han tävlat men de har nog med att göra han som roterar bäckenet åt sidan istället för jobba höger/vänster som de normalt gör men han gör en cirkel liknande rörelse bak så nått sitter rejält fast eller ha han varit med om en rejäl omkull åkningen som unghäst... De är inte konstigt han varit skör tidigare då han stått på proffs om han rör sig så där, ändå ha Erica behandlat upp honom nu och han trava bättre nu än vad han gjort innan han kom så vi får se hur vi kan få till de med de kontakter vi har med Olof och Sune så får vi se vars de bär med denna fina kille! :)
Han är så pass bra att vi måste ju ge han en chans igen då Erica känner att hon ha varken tid eller kunskapen att få ut han i loppen då han bara galopperat de lopp han gjort i hennes regi.

Så de blir spännande de här de sätter alla ens kunskaper genom åren på prov så de är en utmaning verkligen! :)

Ha en skön söndag ni som är lediga jag jobba jag så jag tycker synd om mig själv! ;)

Leffe på kortet innan körningen! :)

Av Linda Calissendorff - 1 juli 2016 14:54

Nu på em så blev allt bestämt att på torsdag kommer de en snygg herre från järgero som heter Carl.K och är lillebror till självaste Sebastian.K :)
Han kvala in på en 17 tid i höstas och skulle börja starta nu i våras,men han slog sig på en böj sena i hagen så han ha varit borta sen mars då han gjorde en start men de blev galopp den dagen och travet funkade inte alls för honom.
Han blev behandlad och kastrerad i samma veva och som tur var för ena testikeln var roterad så tur de hade tagit beslutet att kastrera för kan ha varit de som gjort ont då han travade så illa bak i loppet! :)
Så nu blir de grund träning för honom ett par månader innan de är dags för provlopp i höst så de ska bli sjukt spännande för de är en grymt snygg kille! :)

Nu sitter vi i bilen på väg till Lycksele så känns spännande inför i kväll med brodde! :)

Ha en skön fredag kväll å glöm inte liven!

Kort från då han var en unghäst från Malmkvist! :)


Av Linda Calissendorff - 1 juli 2016 07:59

Vi har bestämt att sätta ut Kanishka på annons trots vi verkligen gillar denna fina märr som kommer mer och mer i loppen ,men de känns som poletten ha inte ramlat ända ner för henne än så den dagen den ramla ner för fullo kommer de bli en grymt fin häst de kan jag lova för hon ha ännu inte fattat vad de riktigt går ut på utan springer mest och är som en unghäst än på banan!   

Men vi har 2 st nya på G till stallet så då måste vi välja bort nån tyvärr och lotten hamna då på henne då hon varit lite ojämn i prestationerna men de är ofta på dyng bana hon presterat sämst då hon inte tar i alls så de är inte alls en dårlig häst som sagt utan hon komemr bli matnyttig i framtiden för den som köper henne.

Priset är satt till 25 tusen+moms så de är ett mycket bra pris på en startklar häst med över 500p och hon har en fin stam så vet ni nån som söker en häst och hon kan passa så hör av er!    


En vi ska ta oss an fram till hösten först och främst är Erica (som brukar rida i monte loppen åt oss) hennes fina valack Greenhill´s Life som varit en mycket skör herre och har bara gjort 9 starter varav en på V 75 i Norge där han kom 6:a och han har väldigt fina tider på både lång och kort distans på sina 75 tusen intjänade.

Han har en rörelse störning bak som gör att han skuttar till med bakdelen och de 3 lopp han gjort i hennes regi har han trappat traven rätt rejält men en massör har hittat en ärr bildning på sartorius muskeln på ena bakbenet så de har jobbat på med de och han har känns finare och bättre tyckte hon.

Problemet att hon har ingen att köra tillsammans med och han behöver ju träna med annan häst på banan så vi lovade att testa honom nu ett tag för se om vi kan få ordning på de sista så man kan få ut han på tävlingsbanan igen för han kvala imars på en 20 tid på tung banan och John Östman rekomnedera att vi skulle ta honom då de är en riktigt fin häst så klart vi ska ge han en chans!   


En annan kille som kommer till stallet ska jag avslöja lite senare i dag vem de är för de är verkligen en glänsare, så håll ut vill bara veta att allt är klart innan jag avslöjar de!   


Sen vill jag ni håller tummarna för fina Brodde och Erica som ska tampas tillsammans på Lyckseles premiär kväll och hoppas han ska vara lika fin som sist under sadeln!   


Tjing!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards